up_icon
Smartphones Android Reviews

Redmi Note 11 Review: Μια τίμια entry-level επιλογή

06 Απριλίου 2022 Christos Elpidis

Redmi Note 11 Review: Μια τίμια entry-level επιλογή

Η σειρά Redmi Note δεν χρειάζεται πλέον ιδιαίτερες συστάσεις, αφού οι πωλήσεις της όλα αυτά τα χρόνια αποτελούν την καλύτερη απόδειξη πως διαφεντεύει την value-for-money κατηγορία για λογαριασμό της Xiaomi. Κάθε χρόνο βλέπουμε ολοένα και καλύτερα χαρακτηριστικά στην προσπάθεια της εταιρείας να βρίσκεται πάντοτε ένα βήμα πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό, παραμένοντας, όμως, σταθερή στην τιμολογιακή της πολιτική.

Με αυτό το σκεπτικό υποδεχθήκαμε με χαρά το Redmi Note 11 στη βασική έκδοση του με 4GB μνήμη RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο, στην απόχρωση Graphite Gray. Η συσκευή είναι διαθέσιμη στη χώρα μας με επίσημη τιμή τα €229.90, αλλά μπορείτε ήδη να την βρείτε αρκετά φθηνότερα (ακόμα και κάτω από τα €200). Αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε να κάνουμε με μια entry-level πρόταση που, ωστόσο, έχει να προσφέρει εξαιρετικά πραγματάκια σε όσους την επιλέξουν.

redmi-note-11-techgear-review.jpg

Σχεδιασμός - Κατασκευή

Χωρίς ιδιαίτερες διαφορές από την προηγούμενη γενιά, το Redmi Note 11 ακολουθεί τον κλασικό λιτό σχεδιασμό και αυτή τη φορά η εταιρεία επέλεξε matte φινίρισμα για το πίσω μέρος έτσι ώστε να προσφέρει ακόμα πιο στιβαρό κράτημα χωρίς να δημιουργούνται εύκολα δαχτυλιές. Μικρό βάρος και πάχος (179gr και 8.09mm αντίστοιχα), εργονομικό κράτημα λόγω της συμμαζεμένης οθόνης στις 6.43’’ και μια καλή αίσθηση στο χέρι σου που συνήθως συναντάς στην mid-range κατηγορία.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει το ορθογώνιο camera module με τους τέσσερις αισθητήρες κάμερας και το LED flash, ενώ στην πρόσοψη δεσπόζει η οθόνη με μοναδική «παραφωνία» την οπή για τον αισθητήρα της εμπρόσθιας κάμερας κεντρικά στο επάνω μέρος και το ελαφρώς μεγαλύτερο bezel στο κάτω μέρος σε σύγκριση με τις υπόλοιπες αποστάσεις της οθόνης από το υπόλοιπο σώμα.

redmi-note-11-techgear-review-1.jpg

Η κατασκευή έχει γίνει εξολοκλήρου από πλαστικό υλικό για προφανείς λόγους (κόστος) μοιάζει αρκετά ανθεκτική, αλλά δεν μείναμε ευχαριστημένοι από την επικάλυψη της οθόνης που γέμισε πανεύκολα με σημάδια σε αυτές τις 2 εβδομάδες που το χρησιμοποιούμε. Μικρό το κακό, αφού μπορείς να βρεις πιο ανθεκτικό τζαμάκι με μικρό κόστος για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Στο κάτω μέρος υπάρχουν ηχείο, υποδοχή USB-C και μικρόφωνο, στο επάνω μέρος ακόμη ένα ηχείο, υποδοχή 3.5mm για ακουστικά, αισθητήρας υπερύθρων (IR) και μικρόφωνο, στην αριστερή πλευρά η υποδοχή για κάρτες SIM και microSD, ενώ στη δεξιά πλευρά τα volume και power buttons σε σωστό ύψος για να τα βρίσκεις χωρίς κόπο. Επιπλέον, στο power button βρίσκεται ενσωματωμένος και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων.

redmi-note-11-techgear-review-5.jpg

Οθόνη

Από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Redmi Note 11 είναι αδιαμφισβήτητα η οθόνη. Η εταιρεία φέρνει στην entry-level κατηγορία AMOLED panel μεγέθους 6.43’’ ανάλυσης FHD+ με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 90Hz που σου προσφέρει αυτήν την ομαλότητα κατά την πλοήγηση σε διάφορες εφαρμογές και στο περιβάλλον χρήσης γενικότερα.

Χάριν στο AMOLED panel απολαμβάνεις τα σημαντικότερα οφέλη αυτής της τεχνολογίας, όπως πλούσια χρώματα, μεγάλη φωτεινότητα και ευκρίνεια ακόμα και στο έντονο φως της ημέρας, ενώ παρατηρήσαμε αρκετά ικανοποιητική συμπεριφορά στις αυτόματες προσαρμογές της φωτεινότητας ανάλογα με τις μεταβολές του περιβάλλοντα φωτισμού. Η εμπειρία θέασης σε περιεχόμενο (φωτογραφίες, videos, ταινίες, σειρές κλπ.) είναι άκρως ικανοποιητική για τα δεδομένα της κατηγορίας και παράλληλα σε καλύπτει εξίσου καλά στα casual games που «σηκώνει» με άνεση το hardware της συσκευής.

Να σημειώσουμε ότι το Redmi Note 11 έρχεται με ενεργοποιημένα τα 60Hz για τον ρυθμό ανανέωσης της εικόνας, επομένως, αν θέλετε να έχετε μονίμως 90Hz θα πρέπει να το επιλέξετε από τις ρυθμίσεις της οθόνης. Εκεί θα βρείτε και τις κλασικές επιλογές για την αναπαραγωγή των χρωμάτων, ανάλογα αν τα θέλετε πιο φυσικά ή πιο έντονα.

redmi-note-11-techgear-review-8.jpg

Hardware - Απόδοση

Εδώ είναι ο τομέας όπου έχει γίνει η μεγάλη «έκπτωση» από πλευράς Xiaomi για να διατηρηθεί το κόστος σε χαμηλά επίπεδα, αλλά και για να υπάρχει ένα σημαντικό selling point για τα πιο προηγμένα μοντέλα της σειράς και των άλλων brands της εταιρείας. Η επιλογή του επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 680 SoC κάνει αισθητή την προσπάθεια που καταβάλει η συσκευή να ανταπεξέλθει σε διάφορα σενάρια χρήσης, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα entry-level μοντέλο που δεν απευθύνεται σε power users ή απαιτητικούς mobile gamers.

Δεν ευθύνεται, βέβαια, μόνο ο επεξεργαστής για τη γενικότερη συμπεριφορά του Redmi Note 11, αλλά και τα μόλις 4GB μνήμης RAM που στη σημερινή εποχή θεωρούνται μια πολύ μικρή ποσότητα με δεδομένες τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του Android OS. Μην περιμένετε, λοιπόν, αστραπιαίες μεταβάσεις από εφαρμογή σε εφαρμογή και άμεσο άνοιγμα τους, ούτε υποστήριξη των πιο απαιτητικών mobile games στο full. Για απλή καθημερινή χρήση κάνει μια χαρά τη δουλειά του, αρκεί ο υποψήφιος αγοραστής να γνωρίζει καλά ποιες είναι οι ανάγκες και τα θέλω του. Από πλευράς αποθηκευτικού χώρου έχουμε μόλις 64GB σε αυτήν την έκδοση, αλλά τουλάχιστον υπάρχει η δυνατότητα χρήσης κάρτας microSD χωρητικότητας έως 1TB για να καλυφθείς πλήρως.

redmi-note-11-techgear-review-7.jpg

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι το Redmi Note 11 δεν υποστηρίζει δίκτυα 5G, επομένως, εάν η πρόσβαση στην τελευταία τεχνολογία είναι προαπαιτούμενο για να προχωρήσετε στην επιλογή ενός smartphone τότε θα πρέπει να κοιτάξετε αλλού.

Κατά τ’ άλλα, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα ηχεία του, καθώς προσφέρει πραγματικά πολύ δυνατό και καθαρό ήχο stereo που σου επιτρέπει να παρακολουθήσεις με άνεση ένα video ή να πραγματοποιήσεις μια τηλεδιάσκεψη χωρίς να φοράς ακουστικά. Επίσης, ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων λειτουργεί αξιόπιστα και ταχύτατα, όπως και η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου μέσω της εμπρόσθιας κάμερας για βιομετρικό ξεκλείδωμα, αρκεί φυσικά να υπάρχει αρκετός φωτισμός στον χώρο.

redmi-note-11-techgear-review-6.jpg

Εκεί που παίρνει άριστα, βέβαια, είναι στο κομμάτι της αυτονομίας. Με μπαταρία χωρητικότητας 5000mAh και δεδομένων των περιορισμένων δυνατοτήτων, το Redmi Note 11 σου βγάζει με άνεση τουλάχιστον 30 ώρες χρήσης. Αν χρειαστεί να το φορτίσεις, στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται φορτιστής ισχύος 33W που σου γεμίζει πλήρως τη μπαταρία μέσα σε περίπου 80 λεπτά.

Λογισμικό

Το Redmi Note 11 έρχεται με εγκατεστημένο το περιβάλλον χρήσης MIUI 13 που βασίζεται στο Android 11, αλλά γνωρίζουμε ότι θα λάβει αναβάθμιση σίγουρα μέσα στις επόμενες εβδομάδες για την επόμενη έκδοση του MIUI που θα βασίζεται στο Android 12. Η εταιρεία είχε αναφέρει σε παρουσίαση της πως το MIUI 13 προσφέρει μια σημαντική βελτίωση στη γενικότερη συμπεριφορά σε σύγκριση με το MIUI 12.5, αλλά στην πράξη δεν είδαμε κάτι πολύ διαφορετικό απ’ όσα γνωρίζαμε.

Όπως πάντα, το MIUI 13 είναι αρκετά καθαρό και γρήγορο, κουβαλά μαζί του bloatware της Xiaomi (δικές της εφαρμογές και εργαλεία) και το καλό είναι πως αναβαθμίζεται τακτικά με νέες ενημερώσεις ασφαλείας.

redmi-note-11-techgear-review-2.jpg

Κάμερες

Ακόμη ένας τομέας όπου ξεκάθαρα χωλαίνει το Redmi Note 11 παρά τη βελτίωση των αισθητήρων στα χαρτιά. Αυτή τη φορά ο κύριος αισθητήρας έρχεται στα 50MP (αντί 48MP) με διάφραγμα f/1.8 και συνοδεύεται από 8MP f/2.2 ultrawide + 2MP f/2.4 macro + 2MP f/2.4 depth. Η επιλογή των δύο τελευταίων (ειδικά του macro) έχει αρχίσει να κουράζει διότι δεν υπάρχει πραγματικό νόημα στη χρήση τους. Να δεχτούμε ότι ο αισθητήρας βάθους βοηθά κάπως στις λήψεις πορτραίτων, αλλά ίσως θα ήταν καλύτερα να επιλέξουν σύστημα τριπλής κάμερας με καλύτερους αισθητήρες.

Οι λήψεις που πραγματοποιήσαμε ουσιαστικά με τον κύριο αισθητήρα και τον υπερευρυγώνιο φακό δεν είναι κακές, υπό την έννοια ότι μπορείς κάλλιστα να τραβάς αναμνηστικές φωτογραφίες και videos, αλλά δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε πως ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες φωτισμού τα αποτελέσματα δεν διεκδικούν δάφνες ποιότητας σε λεπτομέρεια και καθαρότητα. Αυτό το αντιλαμβάνεσαι καλύτερα όταν ανοίγεις να δεις μια φωτογραφία σε μεγαλύτερη οθόνη (π.χ. υπολογιστή) όπου τα χρώματα είναι μεν σωστά, ωστόσο, χάνεται η αληθοφάνεια στην απόδοση των πιο έντονα φωτισμένων περιοχών του κάδρου. Ο αλγόριθμος Τεχνητής Νοημοσύνης προσπαθεί να διορθώσει την κατάσταση, αλλά μάλλον οδηγεί σε ακόμα πιο τεχνητό τελικό αποτέλεσμα και ειδικά στο Night mode, απλά κερδίζεις σε φωτισμό και χάνεις σε αληθοφάνεια.

redmi-note-11-techgear-review-3.jpg

Σε ό,τι αφορά την εμπρόσθια κάμερα 13MP f/2.4, η απόδοση της είναι μάλλον καλύτερη απ’ ό,τι περιμέναμε τόσο στις λήψεις των selfies, όσο και για χρήση σε τηλεδιασκέψεις. Προαπαιτούμενο, βέβαια, είναι να υπάρχει καλός φωτισμός και στις δύο περιπτώσεις, οπότε σε πραγματικό σενάριο χρήσης μπορείς να κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.

Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα smartphone της κατηγορίας των €200-€250, άρα είναι λογικό να μην έχουμε τις επιδόσεις των πιο ακριβών smartphones. Για τα λεφτά του μπορείς να είσαι ικανοποιημένος.

Επίλογος

Το ευχάριστο με τη σειρά Redmi Note είναι ότι μετά από τόσα χρόνια γνωρίζεις τι να περιμένεις και η εταιρεία δεν σε κοροϊδεύει, ούτε…τάζει λαγούς με πετραχήλια. Συνειδητοποιώντας ότι επενδύεις λίγα χρήματα, το Redmi Note 11 είναι ένα τιμιότατο entry-level smartphone για τον κάθε χρήστη αυτής της κατηγορίας με μια εξαιρετική οθόνη, προσεγμένη κατασκευή και μεγάλη αυτονομία.

Redmi Note 11

 • Οθόνη 6.43’’ AMOLED FHD+ 90Hz
 • Επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 680 SoC (6nm)
 • Μνήμη RAM 4GB
 • Αποθηκευτικός χώρος 64GB (επέκταση με microSD έως 1TB)
 • Τετραπλή κάμερα 50MP f/1.8 + 8MP f/2.2 ultrawide + 2MP f/2.4 macro + 2MP f/2.4 depth
 • Εμπρόσθια κάμερα 13MP f/2.4
 • Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι
 • WiFi 6, Bluetooth 5.0, NFC, IR, GPS, 5G
 • 2x ηχεία stereo
 • Λειτουργικό σύστημα Android 11 με MIUI 13
 • Μπαταρία 5000mAh με φορτιστή 33W
 • Υποδοχές USB Type-C, 3.5mm
 • Διαστάσεις 159.87 x 73.87 x 8.09mm
 • Βάρος 179gr

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Christos Elpidis

Το ταξίδι ξεκίνησε από έναν Atari ST 520 στα '80s για μια μακρά περίοδο καψίματος στο gaming με το Kick Off 2 (αν είχε eSports τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος...) και τα κλασικά adventures. Μετά ήρθαν τα PCs, το Internet, τα MP3s, τα Mac, τα κινητά, τα smartphones και όλα τα μαραφέτια που ορίζουν την καθημερινότητα μας σήμερα.

Για όλα αυτά τα λέμε τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από το Techgear.gr! Θα με βρείτε σε Twitter, Instagram και φυσικά στη Darkpony Digital!

ΣΧΟΛΙΑ
read more

Pixel 7: Με «εκπτώσεις» σε κάμερα και οθόνη, αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα πρόταση

07 Οκτωβρίου 2022 Christos Elpidis

Παρέα με το Pixel 7 Pro, η Google παρουσίασε και το ταπεινό Pixel 7, το οποίο όπως είναι φυσιολογικό έρχεται με κάποιες εκπτώσεις σε σύγκριση με το Pro μοντέλο που αποτυπώνονται και στην διαφορά της τιμής ...

Pixel 7 Pro: Επίσημα το καλύτερο smartphone που έχει κατασκευάσει ποτέ η Google

07 Οκτωβρίου 2022 Christos Elpidis

Η Google προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση των Pixel 7 Pro, Pixel 7 και Pixel Watch, ενώ έδωσε και teaser για το επερχόμενο Pixel Tablet που θα αποκαλυφθεί λογικά μέσα στο 2023. Στόχος της εταιρείας είναι να ...

Το οικοσύστημα Samsung Galaxy διευρύνεται και προσφέρει ακόμη πιο συνδεδεμένες και ολοκληρωμένες εμπειρίες τεχνολογίας.

06 Οκτωβρίου 2022 Techgear Team

Η Samsung Electronics παρουσίασε πρόσφατα καινοτόμα προϊόντα τεχνολογίας που διευρύνουν το οικοσύστημα Samsung Galaxy και αναδεικνύουν προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας. Οι νέες wearable συσκευές της ...

Samsung Galaxy Z Flip4 Review: Με καίριες αναβαθμίσεις, αλλά και περιθώρια βελτίωσης

03 Οκτωβρίου 2022 Christos Elpidis

Με το Samsung Galaxy Z Fold4 η εταιρεία απέδειξε ότι τα foldables μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικά εργαλεία στα χέρια των επαγγελματιών χρηστών, αλλά με το Galaxy Z Flip4 στοχεύει να επαναλάβει την περυσινή...

HUAWEI nova 10 Series: Διαθέσιμα από σήμερα στην Ελλάδα με κομψό design και selfie κάμερα 60MP

03 Οκτωβρίου 2022 Techgear Team

Η Huawei ανακοίνωσε την επίσημη κυκλοφορία στην Ελλάδα των δυο νέων κομψών smartphones-ναυαρχίδων της σειράς HUAWEI nova 10, τα HUAWEI nova 10 Pro και HUAWEI nova 10, που έρχονται με εξαιρετικά ισχυρές ...

Samsung Galaxy A04s: Διαθέσιμο σε Ελλάδα και Κύπρο

03 Οκτωβρίου 2022 Techgear Team

Η Samsung παρουσιάζει το Samsung Galaxy A04s, το νέο μοντέλο της σειράς Samsung Galaxy A. Το Samsung Galaxy Α04s ξεχωρίζει χάρη στον εντυπωσιακό σχεδιασμό του με glossy υφή και στρογγυλεμένες γωνίες. Το νέο ...

Huawei Mate 50 Pro και nova 10 series: Μεταβλητό διάφραγμα σε smartphone και η καλύτερη selfie camera που έχετε δει!

30 Σεπτεμβρίου 2022 Techgear Team

Μια σειρά νέων καινοτόμων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας που έρχονται για να εντυπωσιάσουν και να συναρπάσουν, παρουσίασε επίσημα στην Ελλάδα, η HUAWEI, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο ...

realme C30: Το νέο entry-level smartphone με κομψό design

29 Σεπτεμβρίου 2022 Techgear Team

Η realme, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα smartphone στον κόσμο, παρουσίασε σήμερα επίσημα ένα ισχυρό entry-level smartphone, το realme C30, με αστραφτερή σχεδίαση κάθετης ρίγας που τραβάει την προσοχή με την ...

Pixel 7 Pro: Επίσημο video για τον σχεδιασμό του, specs και τιμή

28 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Μετά το Pixel Watch σειρά παίρνει το Pixel 7 Pro στις επίσημες «διαρροές» της Google πριν την επίσημη παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα (6 Οκτωβρίου 2022). Η εταιρεία δημοσίευσε ένα νέο ...

Samsung Galaxy S23+: Τα πρώτα renders για το μεσαίο μοντέλο της νέας σειράς

28 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Μόλις μερικές εβδομάδες έχουν περάσει από την κυκλοφορία των νέων foldables της Samsung στην αγορά, αλλά ήδη οι leaksters έχουν πιάσει δουλειά για να μας δώσουν τις πρώτες εικόνες της σειράς Galaxy S23, η οποία...

Loader
techgear_icon