Ο ιδρυτής της Huawei θαυμάζει την Apple και είναι κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο αντιποίνων από την Κίνα

Ο ιδρυτής και CEO της Huawei, κ. Ren Zhengfei, δεν ακουγόταν για πολλά χρόνια, αλλά με όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό έχει αναγκαστεί να μιλήσει περισσότερο απ' όσο θα ήθελε και ο ίδιος.

Αυτή τη φορά, ο κ. Zhengfei έδωσε συνέντευξη στο δίκτυο Bloomberg και από τα λεγόμενα του καταλαβαίνουμε πως είναι ένας ιδιαίτερα ψύχραιμος και ηπίων τόνων επιχειρηματίας. Καταρχάς, τόνισε ότι σε περίπτωση που αρθεί το μπλοκάρισμα, η Huawei θα συνεχίσει κανονικά να αγοράζει προϊόντα από τις εταιρείες των ΗΠΑ.

Στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο της Apple, την οποία θεωρεί ηγέτιδα εταιρεία και μέντορα για όλους, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος και η οικογένεια του χρησιμοποιούν τις συσκευές της όταν βρίσκονται στις ΗΠΑ, ενώ τόνισε ότι χωρίς αυτήν θα ζούσαμε όλοι σε έναν πολύ διαφορετικό κόσμο.

Σε συνέχεια αυτού του εγκώμιου, ο κ. Zhengfei ήταν κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε αντίποινα ενδεχομένως επιβάλει η κινεζική κυβέρνηση, όπως αυτό που ακούγεται για διακοπή της παραγωγής των iPhone από τη Foxconn. Πιστεύει ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ στην περίπτωση που όντως ανακοινωθούν αντίποινα θα είναι ο πρώτος που θα διαμαρτυρηθεί.

Τέλος, ο ιδρυτής της Huawei σημείωσε πως οι απαγορεύσεις των ΗΠΑ θα βοηθήσουν τους ανταγωνιστές της εταιρείας να καλύψουν την απόσταση από αυτήν, μιας και είναι τουλάχιστον δύο χρόνια πιο μπροστά απ' όλους σε θέματα τεχνολογίας. Η Huawei, πάντως, θα καταφέρει να βρει εναλλακτικές επιλογές για να παραμείνει πρωτοπόρος στην αγορά των smartphones και των 5G δικτύων.

[via]

Loading