Η ιστοσελίδα - παρωδία Rentahitman αποδεικνύεται σημαντικό όπλο για το FBI

Μια 34χρονη γυναίκα φυλακίστηκε για 18 μήνες αφού προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το Rentahitman.com για να προσλάβει έναν πληρωμένο εκτελεστή προκειμένου να εξοντώσει έναν αντίπαλό της με τον οποίο είχε διαφορές. Ο δήθεν πληρωμένος εκτελεστής, όπως ήταν αναμενόμενο, αποδείχθηκε πράκτορας του FBI.

Η Zandra Ellis, από τη Νέα Ορλεάνη, είχε προηγουμένως ομολογήσει την ενοχή της για τη διακίνηση απειλητικών μηνυμάτων στο πλαίσιο διαπολιτειακών συναλλαγών και καταδικάστηκε από περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ στις 31 Οκτωβρίου. Αφού εκτίσει την ποινή της στη φυλακή, η Ellis θα περάσει επιπλέον τρία χρόνια υπό επιτήρηση.

Στις 3 Ιουνίου του περασμένου έτους η Ellis υπέβαλε αίτηση μέσω της προαναφερθείσας ιστοσελίδας χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο "Jasmine Brown”, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Η Ellis καταχώρησε την πραγματική της διεύθυνση email, η οποία εξακολουθούσε να δείχνει ότι ανήκε στη Zandra Ellis και όχι στη Jasmine Brown, καθώς και τον πραγματικό αριθμό τηλεφώνου και τη φυσική της διέυθυνση. Στο τμήμα της φόρμας που ζητούσε να "περιγράψει ποιες υπηρεσίες θα ήθελε να εκτελεστούν", ανέφερε ότι ήθελε να σκοτώσει μια γυναίκα που προσδιορίζεται ως “BH".

«Θα την ήθελα νεκρή, αφού προσπαθεί να με σκοτώσει», έγραψε η Ellis, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Παρέδωσε επίσης τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση και τις πληροφορίες του λογαριασμού της BH στο Instagram. Παρόλα αυτά, το Rentahitman.com δεν ήταν μια πραγματική ιστοσελίδα για πληρωμένους εκτελεστές και είναι απλώς μια καλοστημένη παρωδία.

Η ιστοσελίδα ισχυρίζεται ότι είναι "100% συμβατή με το HIPPA (Hitman Information Privacy & Protection Act of 1964)". Η δήλωση απορρήτου του ιστότοπου προφανώς συνδεόταν επίσης κάποια στιγμή απευθείας με το Κέντρο Καταγγελιών για Εγκλήματα Διαδικτύου του FBI, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Αυτή τη στιγμή η ιστοσελίδα αναφέρει: "Διακόπτουμε προσωρινά τη λειτουργία μας", με μεγάλα κόκκινα γράμματα, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει άλλους διαδικτυακούς πολίτες με δολοφονικές διαθέσεις να αποφύγουν μια παρόμοια εξέλιξη…

Για την ιστορία, αφού έλαβε το αίτημα της Ellis για την εκτέλεση, ο διαχειριστής της ιστοσελίδας, ο οποίος προσδιορίζεται στα δικαστικά έγγραφα ως "RI", ρώτησε την Ellis αν θα επιθυμούσε μια δωρεάν συμβουλευτική συνάντηση με έναν πράκτορα. Εκείνη είπε ναι. Ο RI ρώτησε επίσης γιατί η διεύθυνση email ανέφερε πως το όνομα της ήταν Zandra Ellis και όχι Jasmine Brown. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η Ellis απάντησε: «Δεν ήθελα να αποκαλυφθεί το πραγματικό μου όνομα σε περίπτωση που δεν είναι αληθινό ή αν καταλήξει πίσω σε μένα ή για να μην πάω φυλακή επειδή θέλησα να γίνει κάτι τέτοιο. Απλά δεν ήθελα να επιστρέψει σε μένα».

Λίγο αργότερα, ο RI ειδοποίησε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Απειλών του FBI ότι η Ellis προσπαθούσε να προσλάβει εκτελεστή για να διαπράξει πραγματικό φόνο. Στις 5 Ιουλίου, ένας μυστικός πράκτορας του FBI τηλεφώνησε στην Ellis, της είπε ότι το όνομά του ήταν "Ace" και τη ρώτησε αν ήταν έτοιμη να "κάνει αυτή την κίνηση". Η Ellis του είπε ότι αυτό εξαρτιόταν από την τιμή…Οι δυο τους συμφώνησαν στα 1.000 δολάρια για την εκτέλεση, με την Ellis να πληρώνει 100 δολάρια προκαταβολικά, ενώ στη συνέχεια αποφάσισαν να συναντηθούν σε ένα Waffle House στη Νέα Ορλεάνη, ώστε η Ellis να καταβάλει την προκαταβολή.

Η Ellis εμφανίστηκε στο εστιατόριο στις 6 Ιουλίου με το μικρό της παιδί σε καροτσάκι και κάθισε στον πάγκο δίπλα στον Ace, ο οποίος κατέγραφε τη συνάντηση. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, η Ellis είπε στον μυστικό πράκτορα ότι είχε "διαμάχη με την BH μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επειδή οι δύο γυναίκες είχαν παιδιά από τον ίδιο άνδρα, ο οποίος δεν κατονομάστηκε. Η Ellis υποστήριξε ότι αν κάποιος ήθελε την ίδια και το αγέννητο παιδί της νεκρούς, έπρεπε να βγει από τη μέση”.

Ανέφερε, επίσης, στον μυστικό πράκτορα ότι το πραγματικό της όνομα ήταν Zandra Ellis, επιβεβαίωσε ότι ήθελε να σκοτώσει την BH, του έδωσε τα 100 δολάρια ως προκαταβολή για την εκτέλεση και συμφώνησε να πληρώσει το υπόλοιπο ποσό σε δόσεις των 250 δολαρίων κάθε δύο εβδομάδες. Ο πράκτορας ρώτησε την Ellis "αν είχε κάτι για να προστατευτεί", οπότε εκείνη φέρεται να έριξε μια ματιά στο σακίδιό της και να του είπε "όταν με βλέπεις με αυτό είμαι πάντα ζωσμένη". Κατά την έξοδο της από το Waffle House, η Ellis συνελήφθη και κατά τη στιγμή της σύλληψής βρέθηκε στην κατοχή της ένα πιστόλι Ruger που περιείχε αληθινές σφαίρες.

Προφανώς είναι μια ακραία περίπτωση, αλλά και πάλι είναι να απορεί κανείς πως υπάρχει κόσμος που πιστεύει ότι μπορεί να βρει τέτοιες υπηρεσίες τόσο απροκάλυπτα στο Διαδίκτυο τόσο ανυποψίαστα. Το Rentahitman.com αποδεικνύεται μεγάλη επιτυχία για το FBI, καθώς παρόμοια υπόθεση είχε έρθει στην δημοσιότητα τόσο τον περασμένο Αύγουστο, όσο και πριν από 2 χρόνια...

[via]

Loading