Returnal: Ημερομηνία κυκλοφορίας για PC και απαιτήσεις συστήματος

Τον περασμένο μήνα η Sony επιβεβαίωσε την κυκλοφορία του εξαιρετικού Returnal για Windows PC και πλέον έχουμε την ακριβή ημερομηνία του λανσαρίσματος, καθώς και τις απαιτήσεις συστήματος για να απολαύσουμε ένα ακόμη αποκλειστικό του PlayStation στους υπολογιστές μας.

Όπως θα διαπιστώσετε με μια ματιά στον παρακάτω πίνακα, το Returnal θα μπορεί να τρέξει ακόμα και σε υπολογιστή με επεξεργαστή Intel Core 6ης γενιάς ή AMD Ryzen 5 με κάρτα γραφικών GeForce GTX 1060 ή Radeon RX 580 (αν θες να βγάλεις τα μάτια σου με ανάλυση 720p…), αλλά οι προτεινόμενες προδιαγραφές ανεβαίνουν σε Intel Core 8ης γενιάς ή Ryzen 7 με RTX 2070 ή Radeon RX 6700 XT. Για τους μερακλήδες το ιδανικό σενάριο περιλαμβάνει Intel Core 9ης γενιάς ή Ryzen 9 5900X με κάρτα γραφικών RTX 3080 Ti ή Radeon RX 6950 XT.

returnal-pc-specs.jpg

Η Sony και η δημιουργός Housemarque ανέθεσαν στην Climax Studios την ανάπτυξη του port για PCs και στην ανακοίνωση της εταιρείας καταγράφονται ορισμένες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, το Returnal υποστηρίζει ούτως ή άλλως Ray Tracing στο PS5, αλλά η PC έκδοση θα έχει ορισμένες αποκλειστικές βελτιώσεις. Υποστηρίζονται, επίσης, τα ultrawide monitors (21:9, 32:9), το τηλεχειριστήριο DualSense, πληκτρολόγιο, mouse και έχουν ενσωματωθεί οι τεχνολογίες upscaling Nvidia DLSS και AMD FSR.

Το Returnal είναι ένα roguelite shooter με ιδιαίτερο gameplay, το οποίο σημαίνει πως όταν πεθάνεις ξεκινάς από την αρχή την προσπάθεια στο μέρος όπου βρίσκεσαι έχοντας χάσει το μεγαλύτερο μέρος των power-ups και του εξοπλισμού που είχες στο προηγούμενο run σου. Για να τα καταφέρεις, λοιπόν, θα πρέπει να μαθαίνεις από τα λάθη σου και φυσικά να μην σε ενοχλεί η διαρκής επανάληψη.

Το Returnal θα είναι διαθέσιμο μέσα από τα Steam και Epic Games Store από τις 15 Φεβρουαρίου 2023 σε τιμή €59.99.

Loading