RoboEarth: Ερευνητές αναπτύσσουν νέα έκδοση του Διαδικτύου για ...ρομπότ

roboearth

Ερευνητές πέντε Ευρωπαϊκών Πανεπιστημιών σε συνεργασία με την Philips εργάζονται αυτή τη στιγμή πάνω στην ανάπτυξη μίας διαφορετικής έκδοσης του Παγκοσμίου Ιστού η οποία δε θα απευθύνεται σε ανθρωπους αλλά σε robot.

Η ρομποτική έκδοση του Διαδικτύου θα ακούει στο όνομα RoboEarth και θα επιτρέπει στα ρομπότ να μοιράζονται τις γνώσεις τους και αντίστοιχα να μαθαίνουν από τα άλλα ρομπότ προκειμένου να καταστούν πιο ευέλικτα και πιο αποτελεσματικά σε σενάρια του πραγματικού κόσμου. Η Rene van de Molengraft που ηγείται του project σχολιάζει:

"Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι ότι τα ρομπότ σχεδιάζονται για μία συγκεκριμένη διαδικασία. Ωστόσο οι καθημερινές αλλαγές και εξελίξεις που συμβαίνουν στο περιβάλλον μας καθιστούν όλες τις προγραμματισμένες ενέργειες άχρηστες."

Η αποτελεσματικότητα του RoboEarth αναμένεται να δοκιμαστεί λείαν συντόμως σε μια προσομοίωση νοσοκομειακού δωματίου στο University of Eindhoven όπου τέσσερα ρομπότ θα κληθούν να εκτελέσουν μια διαφορετική δοκιμασία έκαστο και να μοιραστούν δεδομένα μεταξύ τους με τελικό στόχο τη μεταφορά ενός ποτηριού νερό σε ασθενή.

[via]
Loading