Η Samsung παρουσίασε τις παγκοσμίως πρώτες εμπορικές λύσεις Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης 5G στο MWC 2018

  • Η Samsung αποκάλυψε τις παγκοσμίως πρώτες εμπορικές λύσεις για ολοκληρωμένη σύνδεση Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης (FWA) 5G και παρουσίασε παραδείγματα χρήσης σε 5G συνδεδεμένες κατοικίες, πόλεις και μέσα μεταφοράς
  • Η παγκοσμίως πρώτη ρυθμιστική έγκριση για εξοπλισμό 5G millimeter-wave από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνίας των Ηνωμένων Πολιτειών

Η Samsung παρουσίασε τις ολοκληρωμένες εμπορικές λύσεις Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης (FWA) 5G στη διεθνή έκθεση MWC 2018, αποκαλύπτοντας νέες δυνατότητες για το μέλλον των κινητών τηλεπικοινωνιών. Οι παρουσιάσεις, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στον εκθεσιακό χώρο του Samsung Networks, αξιοποίησαν τις δυνατότητες 5G για την παρουσίαση ανεξερεύνητων δυνατοτήτων εξυπηρέτησης και επιχειρηματικών σεναρίων.

Όπως δήλωσε ο Youngky Kim, Πρόεδρος και Επικεφαλής του Networks Business στη Samsung Electronics,

"Στο MWC 2018, η Samsung έδειξε τον τρόπο με τον οποίο οι κατοικίες μας, τα αυτοκίνητα και οι πόλεις μας μπορούν να μεταμορφωθούν με την δημιουργία δικτύων 5G με επίκεντρο τον χρήστη. Οι προσπάθειές μας προς την εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας θα καρποφορήσουν φέτος, καθιστώντας το 5G μια πραγματικότητα και ανοίγοντας νέες δυνατότητες σε νέα πεδία για καταναλωτές, παρόχους και επιχειρήσεις"

Η Samsung έχει αναπτύξει τις πρώτες σε παγκόσμιο επίπεδο ολοκληρωμένες εμπορικές λύσεις Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης (FWA) 5G, οι οποίες περιλαμβάνουν 5Gοικιακούς δρομολογητές (routers) (CPEs) για εσωτερική και εξωτερική χρήση, ένα 5G Δίκτυο RAN (Radio Access Network) που απαρτίζεται από μια μονάδα ραδιοπρόσβασης και ένα εικονικό RAN, έναν πυρήνα νέας γενιάς, καθώς και εργαλεία και υπηρεσίες σχεδιασμού 3D ραδιοσυχνοτήτων που λειτουργούν με τεχνική νοημοσύνη. Με τη χρήση δικών της τεχνολογιών και πόρων, η Samsung έχει καταφέρει να αναπτύξει τα πρώτα εμπορικά 5G modems βασισμένα σε ASIC και mmWave RFICs, επιτρέποντας τον σχεδιασμό συμπαγών μονάδων πρόσβασης και CPEs.

Αυτά τα προϊόντα έχουν ήδη καταστεί αξιόπιστα μετά από μήνες δοκιμών σε πολλαπλές αγορές. Την 23η Φεβρουαρίου, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνίας των Ηνωμένων Πολιτειών (FCC) παραχώρησε έγκριση στις μονάδες πρόσβασης 5G της Samsung. Αυτά είναι τα πρώτα σε παγκόσμιο επίπεδο προϊόντα 5G millimeter-wave που έχουν εξασφαλίσει κρατική ρυθμιστική έγκριση – ένα κομβικό σημείο που επιτυγχάνεται μέσα από στενή συνεργασία με το Γραφείο Μηχανικής και Τεχνολογίας της FCC.
Οι λύσεις πρόκειται να εφαρμοστούν στο πρώτο εμπορικό δίκτυο 5G που θα κυκλοφορήσει το 2018 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Samsung παρουσίασε επίσης τα πρώτα 5G NR προϊόντα της που συμμορφώνονται με το πρότυπο 3GPP Release 15 και υποστηρίζουν ζώνες φάσματος τόσο άνω όσο και κάτω των 6GHz, τα οποία θα είναι διαθέσιμα μέσα στο 2018.

5G-powered Έξυπνες Πόλεις

Οι λύσεις θα επιτρέψουν τη συνδεσιμότητα 5G για εφαρμογές που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων χρήσης, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα του παρόχου κινητής τηλεφωνίας να διερευνήσει διάφορες επιχειρηματικές περιπτώσεις και σενάρια. Σε μία επίδειξη μιας 5G-powered έξυπνης πόλης, η Samsung παρουσίασε τη διαφορά που η τεχνολογία επόμενης γενιάς μπορεί να φέρει στους δρόμους και τις μεταφορές, έτσι ώστε να είναι πιο ασφαλείς και εύχρηστες. Έγιναν, επίσης, και άλλες επιδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο η 5G τεχνολογία θα λειτουργήσει σε κατοικίες, στάδια, αυτοκίνητα και τρένα.

Τέλος, παρουσιάστηκαν και άλλες λύσεις της Samsung που περιλαμβάνουν νέες LTE radio μονάδες και μεγάλες λύσεις τεχνολογίας MIMO (Multiple Input Multiple Output), cloud πλατφόρμα, εργαλεία βελτιστοποίησης δικτύου με επίκεντρο τον χρήστη, καθώς και υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ειδικές ανάγκες των παρόχων δικτύου και των επιχειρήσεων.

Loading