Samsung Galaxy Fold: Σοβαρά προβλήματα με την οθόνη και η επίσημη απάντηση της εταιρείας

Λίγες ημέρες πριν το επίσημο λανσάρισμα του Samsung Galaxy Fold στη αγορά, η εταιρεία αποφάσισε να μοιράσει ορισμένες συσκευές στα μεγαλύτερα μέσα τεχνολογίας και σε influencers για να ετοιμάσουν τα reviews τους. Μια απόφαση που μπορεί να της βγει τελικά σε καλό, παρά την φυσιολογικά πολύ αρνητική δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα μέσα σε λίγες ώρες.

Όπως ίσως έχει πάρει το μάτι σας τις τελευταίες ώρες, κυκλοφορούν φωτογραφίες από τουλάχιστον τέσσερα διαφορετικά μέσα ενημέρωσης που δείχνουν ότι η εσωτερική εύκαμπτη οθόνη του Samsung Galaxy Fold έχει σοβαρό πρόβλημα.

Για παράδειγμα, η ιστοσελίδα The Verge αναφέρει ότι την περασμένη Δευτέρα έλαβε το Samsung Galaxy Fold και ήδη την Τρίτη εμφανίστηκε ξαφνικά ένα "φούσκωμα" στο σημείο όπου διπλώνει η οθόνη, με αποτέλεσμα να φαίνονται γραμμές με νεκρά pixels επάνω στο OLED panel.

Μια άλλη αναφορά έρχεται από το δίκτυο CNBC, αλλά σε αυτήν την περίπτωση δημιουργήθηκε μια χοντρή λωρίδα από νεκρά pixels στο σημείο της ένωσης και η αριστερή πλευρά αναβοσβήνει διαρκώς.

Το δίκτυο Bloomberg αναφέρει ότι σταδιακά τα pixels του OLED panel σβήνουν και στη συγκεκριμένη συσκευή συνεχίζει να λειτουργεί μόνο ένα μικρό μέρος της οθόνης επάνω δεξιά, ενώ όταν αγγίζεται η οθόνη κατά λάθος με το νύχι δημιουργείται μια μόνιμη αμυχή.

Image by Des

Τέλος, ο γνωστός YouTuber Marques Brownlee (MKBHD) δηλώνει ότι αφαίρεσε την επικάλυψη της οθόνης διότι με μια πρώτη ματιά μοιάζει με κλασική προστατευτική μεμβράνη, αλλά σύντομα η οθόνη έγινε μαύρη και έπαψε να λειτουργεί. Ο ίδιος διαπίστωσε στην πορεία ότι υπάρχει προειδοποίηση της εταιρείας για να μην αφαιρείται αυτή η επικάλυψη, αλλά δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ξεκάθαρη στον χρήστη και πολύς κόσμος μπορεί να την πατήσει έτσι.

Να σημειωθεί ότι και το δίκτυο Bloomberg έπεσε στην "παγίδα" και αφαίρεσε την επικάλυψη, αλλά τα The Verge και CNBC αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα χωρίς να προβούν σε ανάλογη ενέργεια.

Μετά από λίγες ώρες, η Samsung πήρε επίσημη θέση για τα γεγονότα:

Ένας πολύ μικρός αριθμός δειγμάτων του Samsung Galaxy Fold δόθηκε σε μέσα ενημέρωσης για review. Έχουμε λάβει ορισμένες αναφορές σχετικά με την κύρια οθόνη αυτών των δειγμάτων. Θα εξετάσουμε λεπτομερώς τις συσκευές από κοντά για να βγάλουμε κάποιο πόρισμα.

Ακόμη, ορισμένοι reviewers αναφέρουν ότι αφαίρεσαν την προστατευτική επικάλυψη, κάτι που οδήγησε σε ζημιά στην οθόνη. Η κύρια οθόνη του Samsung Galaxy Fold διαθέτει μια επιπλέον επικάλυψη που αποτελεί μέρος της δομής της για να προστατεύεται από γρατζουνιές. Αφαιρώντας αυτήν την επικάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό πρόβλημα. Θα εξασφαλίσουμε ότι αυτή η πληροφορία θα γίνεται απόλυτα ξεκάθαρη στον πελάτη.

Επομένως, κρατάμε ότι η Samsung θα επανέλθει στο θέμα πολύ σύντομα με μια πιο διευκρινιστική δήλωση για τα προβλήματα του Galaxy Fold. Θα περίμενε κανείς ότι θα αναβάλει το λανσάρισμα, αλλά όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η εταιρεία σκοπεύει να τηρήσει κανονικά το χρονοδιάγραμμα για τις 26 Απριλίου στις ΗΠΑ.

Ξυπνούν μνήμες από την εποχή του Samsung Galaxy Note7, μόνο που στην περίπτωση του Samsung Galaxy Fold η εταιρεία έχει την ευκαιρία να προλάβει καταστάσεις προτού αποσταλούν συσκευές σε όσους έχουν προπαραγγείλει.

Loading