Samsung Galaxy Note 20 Ultra: Πρώτες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Ο γνωστός και έγκυρος leakster Ice Universe ξαναχτυπά αποκαλύπτωντας ορισμένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του επερχόμενου Samsung Galaxy Note 20 Ultra, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα μαζί με τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας Samsung Galaxy Note 20 και τη 5G έκδοση του αναδιπλούμενου Samsung Galaxy Z Flip στις αρχές Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον Ice Universe, το Galaxy Note 20 Ultra θα μοιάζει αρκετά με το Galaxy Note 10+ και θα διαθέτει οθόνη 6.9’’ Super AMOLED με panel LTPO ανάλυσης QHD+ και ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz, νέα γραφίδα S Pen με νέες λειτουργίες, καθώς και επεξεργαστή octa-core Qualcomm Snapdragon 865+. Στα φημολογούμενα χαρακτηριστικά καταγράφουμε και 12GB/16GB μνήμη RAM LPDDR5, 128GB/512GB αποθηκευτικό χώρο και μπαταρία 4500-5000mAh.

Όλα καλά μέχρι εδώ, απλά υπάρχουν ορισμένες ενστάσεις στο θέμα του επεξεργαστή. Στα μέσα Απριλίου είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία πως η Qualcomm δεν προτίθεται να κατασκευάσει μια νέα έκδοση του Snapdragon 865 SoC. Μπορεί από τότε να άλλαξαν τα πράγματα και όντως η εταιρεία να προχωρήσει την ανάπτυξη του Snapdragon 865+ για τις ναυαρχίδες του δεύτερου μισού του 2020, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια τέτοια ενημέρωση. Σημειώστε, επίσης, ότι στις χώρες εκτός ΗΠΑ η σειρά Galaxy Note 20 θα κυκλοφορήσει με επεξεργαστή Samsung Exynos (μάλλον το 992 SoC στα 6nm).

Σε ό,τι αφορά τη χρήση LTPO panel (Low-temperature polycrystalline silicon), είναι μια πολύ καλή επιλογή διότι υποστηρίζει δυναμικές αλλαγές στο ρυθμό ανανέωσης εικόνας ανάλογα με το περιεχόμενο που προβάλλεται στην οθόνη. Οι αλλαγές αυτές γίνοται αυτόματα έτσι ώστε να μειώνεται η ενεργειακή κατανάλωση αν, για παράδειγμα, παρακολουθείς κάτι που δεν σου προσφέρει κάποιο κέρδος ο ρυθμός των 120Hz.

Με τον Ιούνιο να ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, ο επόμενος μήνας αναμένεται «γεμάτος» από διαρροές και ημι-επίσημες πληροφορίες για τη σειρά Samsung Galaxy Note 20, οπότε θα έχουμε να πούμε πολλά περισσότερα.

[via]

Loading