Samsung Galaxy S10: Με μικρότερη τρύπα από το Galaxy A8s και το 5G μοντέλο στο MWC 2019

Ακόμη δεν είδαμε στην αγορά τα πρώτα smartphones με οπή στην οθόνη και ήδη έχει ξεκινήσει ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών για το ποιος την έχει...μικρότερη (χμμμ...). Η αρχή έγινε με την ανακοίνωση της Honor για το V20 που θα παρουσιαστεί επίσημα στις 26 Δεκεμβρίου (και 22 Ιανουαρίου στην Ευρώπη), ακολούθησε το Samsung Galaxy A8s ως το πρώτο χρονικά που είναι διαθέσιμο στην αγορά και το Huawei Nova 4 μόλις χτες.

Στην παρουσίαση του τελευταίου είδαμε ότι η Huawei έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η οπή είναι πολύ μικρότερη από αυτήν του Samsung Galaxy A8s, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Samsung θα μείνει με στον ίδιο σχεδιασμό και στα επόμενα smartphones της. Από διαρροή που υποτίθεται πως απεικονίζει το προστατευτικό οθόνης για το επερχόμενο Samsung Galaxy S10 είναι εμφανές ότι θα δούμε μια πολύ μικρότερη οπή και μάλιστα στην επάνω δεξιά γωνία (αντί για την αριστερή).

Αυτό θα γίνει εφικτό λόγω της διαφορετικής τεχνολογίας για το panel της οθόνης. Τα LCD panels (όπως του Galaxy A8s) είναι πιο δύσκολο να "τρυπηθούν" εξαιτίας του έξτρα υποστρώματος για τον οπισθοφωτισμό τους, κάτι που δεν χρειάζονται τα OLED panels. Υπάρχει, ωστόσο, η απόδειξη ότι θα μπορούσαν να έκαναν μικρότερη οπή στο Galaxy A8s απ' ό,τι είδαμε. Αν η εικόνα που βλέπουμε αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, τότε το Samsung Galaxy S10 θα διαθέτει μικρότερη οπή από αυτήν του Huawei Nova 4.

Σε άλλα ενδιαφέροντα νέα για τη σειρά Samsung Galaxy S10, φημολογείται έντονα ότι μία από τις εκδόσεις θα διαθέτει κεραμική πλάτη σε μαύρο και λευκό χρώμα, ενώ συνολικά τα χρώματα θα είναι τέσσερα (μαύρο, λευκό, κίτρινο και πράσινο).

Επίσης, μαθαίνουμε ότι το super flagship μοντέλο με κεραία 5G θα παρουσιαστεί τελικά και αυτό στο MWC 2019 το Φεβρουάριο μαζί με τα υπόλοιπα, για να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο Μάρτιο. Η Samsung είχε αρχικά προγραμματισμένη την παρουσίαση του για το Μάιο, αλλά από τη στιγμή που τα πρώτα 5G δίκτυα θα αρχίσουν να ενεργοποιούνται το Μάρτιο δεν υπάρχει λόγος να χάσει αυτή την πρωτιά. Σε αυτή την απόφαση ίσως την ώθησε και η αντίστοιχη πρόθεση της LG να παρουσιάσει και αυτή 5G smartphone στο MWC 2019. Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, οι φήμες κάνουν λόγο για οθόνη 6.7'', τετραπλή κάμερα στο πίσω μέρος, διπλή κάμερα στην πρόσοψη, αποθηκευτικό χώρο 512GB και κεραμική πλάτη.

Για να δούμε τι ισχύει απ' όλα τα παραπάνω...

[1, 2, 3]

Loading