Δεν είναι καινούργια η φήμη ότι το Samsung Galaxy S8 θα διαθέτει 8GB RAM (τουλάχιστον μια έκδοση του), καθώς η ίδια η εταιρεία έχει ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των πρώτων modules από τον περασμένο Οκτώβριο. Παρόλα αυτά, οι φήμες αυτές αναζωπυρώνονται σήμερα εξαιτίας μιας ανακοίνωσης της SK Hynix, του μεγαλύτερου ανταγωνιστή της σε αυτήν την κατηγορία.

Η SK Hynix ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή των δικών της 8GB LPDDR4 DRAM modules για smartphones/tablets, τα οποία κατασκευάζονται με νέα αρχιτεκτονική έτσι ώστε να καταλαμβάνουν 30% λιγότερο χώρο από τα σημερινά chips και ταυτόχρονα να προσφέρουν 20% καλύτερη απόδοση.

Η εταιρεία δεν αναφέρει ποιους συνεργάτες της θα προμηθεύσει, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν έχει συνεργαστεί και με την Apple. Σίγουρα μοιάζει απίθανο να δούμε 8GB RAM στο iPhone 8, ωστόσο, δεν αποκλείεται απλά και μόνο η ιδέα να ωθήσει τη Samsung στην τοποθέτηση 8GB RAM στο Galaxy S8. Μη ξεχνάμε ότι έχει ήδη ανακοινωθεί το πρώτο smartphone στον κόσμο με 8GB RAM, το ASUS Zenfone AR, και πολλοί Κινέζοι κατασκευαστές αρέσκονται στο "υπερτουμπάνιασμα" των συσκευών τους.

Δεν αποκλείεται η Samsung να συνεργαστεί με την SK Hynix για να καλύψει τη ζήτηση των Galaxy S8, καθώς πληροφορίες τη θέλουν να υπολογίζει σε περίπου 60 εκατ. πωλήσεις της επόμενης ναυαρχίδας της.

[via]

Advertisements