Samsung Gear Blink: Αυτοί θα είναι οι έξυπνοι φακοί επαφής της εταιρείας (;)

samsung_gear-blink

Στο παρελθόν έχουμε δει αρκετές προσπάθειες για την κατασκευή έξυπνων φακών επαφής, ωστόσο, η Samsung φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται διαφορετικά τη λειτουργικότητα τους, καθώς η πατέντα που κατέθεσε εμπλέκει τα smartphones και την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality).

Έτοιμοι οι φακοί επαφής που προσφέρουν τηλεσκοπική όραση με 2.8x οπτικό zoom

Η πατέντα "Smart contact lens for augmented reality and methods of manufacturing and operating" κατατέθηκε το 2014 και δημοσιεύτηκε πρόσφατα. Αφορά φακούς επαφής που αποτελούνται από μια μικρή οθόνη, κάμερα, κεραία RF και αισθητήρες για την αναγνώριση των κινήσεων του ματιού, οι οποίοι συνδέονται με smartphone και ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιεί διάφορες ενέργειες με το κλείσιμο του ματιού. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει περιγραφή της λειτουργικότητας των φακών, αναφέρεται ένα παράδειγμα για τη λήψη φωτογραφιών.

Φακοί επαφής για νυχτερινή όραση; Εφικτό με τον νέο αισθητήρα υπερύθρων από γραφένιο

Η Samsung θεωρεί ότι η Augmented Reality είναι προτιμότερη για έναν φακό επαφής, καθώς ο χρήστης μπορεί να βλέπει ταυτόχρονα τον πραγματικό κόσμο, ενώ με τα headsets εικονικής πραγματικότητας χάνεται σε ένα εικονικό κόσμο. Επίσης, τονίζει τη σημασία του φακού επαφής αντί των γυαλιών (βλ. Google Glass) επειδή η προβαλλόμενη εικόνα αλλοιώνεται λόγω της απόστασης του ματιού από το γυαλί.

iOptic: Έξυπνοι φακοί επαφής σου χαρίζουν τη βιονική όραση του Superman

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι έχει κατοχυρώσει τα πνευματικά δικαιώματα για την ονομασία Gear Blink, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα προχωρήσει οπωσδήποτε στην κατασκευή τους.

[via]

Loading