up_icon
Samsung Technology

Samsung: Πρωτοποριακές τεχνολογίες που διαμορφώνουν το μέλλον του «δικτυωμένου» τρόπου ζωής [IFA 2018]

02 Σεπτεμβρίου 2018 Yannis Elpidis

Samsung: Πρωτοποριακές τεχνολογίες που διαμορφώνουν το μέλλον του «δικτυωμένου» τρόπου ζωής [IFA 2018]

[Δ.Τ.]

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε στην IFA 2018, η Samsung αναφέρθηκε στη δέσμευσή της να αναπτύσσει πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες που διαμορφώνουν την επόμενη εποχή του «δικτυωμένου» τρόπου ζωής. Η Samsung παρουσίασε πώς οι καινοτόμες τεχνολογίες που τροφοδοτούνται από τις τεχνολογίες AI και το IoT μπορούν να φέρουν μεγαλύτερη ευκολία στις ζωές των ανθρώπων, να εξαλείψουν την πολυπλοκότητα, βελτιώνοντας τις καθημερινές εμπειρίες και να προσφέρουν ικανοποιητικό επίπεδο ασφάλειας.

Στην πρώτη γραμμή του μέλλοντος

Η Samsung βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της απελευθέρωσης της δύναμης των τεχνολογιών AI και 5G για τους καταναλωτές, με επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκαν τους τελευταίους μήνες, ώστε να διασφαλίσει τη συνεχή ενσωμάτωση των εξελίξεων στο hardware, το λογισμικό και τις υπηρεσίες. Με τα νέα AI ερευνητικά κέντρα που βρίσκονται σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης προσθήκης στο Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου, η Samsung αναμένει ότι περίπου 1.000 αναγνωρισμένοι ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης θα δουλεύουν στις εγκαταστάσεις της παγκοσμίως έως το 2020, σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας ανθρωποκεντρική τεχνολογία ΑΙ, που συνεχώς μαθαίνει και βελτιώνει τις ζωές των χρηστών με έναν ακόμα πιο έξυπνο, χρήσιμο και προσωποιημένο τρόπο.

Επιπλέον, η υποδομή δικτύου επόμενης γενιάς είναι προαπαιτούμενο για την επόμενη εποχή του «δικτυωμένου» τρόπου ζωής: Μέσα από τον δραστήριο ρόλο της στην εγκατάσταση των 5G προτύπων της βιομηχανίας, η Samsung ηγείται στην εγκατάσταση επόμενης γενιάς δικτύων και αργότερα μέσα στη χρονιά, αναμένει την παρουσίαση της πρώτης παγκοσμίως 5G gigabit οικιακής ευρυζωνικής υπηρεσίας (5G Fixed Wireless Access) στις ΗΠΑ.

Το επόμενο ορόσημο στην ποιότητα της εικόνας με ανάλυση 8K

Η Samsung συνεχίζει να φέρνει επανάσταση στη βιομηχανία των οθονών με την παρουσίαση της Q900R QLED 8K στην IFA 2018, που περιλαμβάνει την τεχνολογία 8K AI Upscaling. Διαθέσιμη σε τέσσερα εξαιρετικά μεγάλα μεγέθη οθονών (65”, 75”, 82” and 85”), η Samsung QLED 8K TV θα διαθέτει διάφορα 8K-ready χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της Real 8K Ανάλυσης, του Q HDR 8K και του επεξεργαστή Quantum 8K, που έχουν δημιουργηθεί για να φέρουν στη ζωή πραγματική 8Κ ποιότητα εικόνας.

Η Real 8K ανάλυση μπορεί να παράγει μέγιστο επίπεδο φωτεινότητας 4,000 nit – ένα πρότυπο που πληρούν τα περισσότερα κινηματογραφικά στούντιο. Το Q HDR 8K υπό το πρότυπο HDR10+ προσφέρει τέλειες εκφράσεις χρωμάτων για ρεαλιστικές, ζωντανές εικόνες, ακριβώς όπως τις είχε κατά νου ο δημιουργός. Η τεχνολογία 8K AI Upscaling της σειράς Q900R που αναπτύχθηκε από τη Samsung με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την ποιότητα τόσο της εικόνας όσο και του ήχου – ανεξάρτητα από την αρχική ποιότητα ή μορφή πηγής – σε εξαιρετική ποιότητα 8K.

Advertisements

Η Samsung ανακοίνωσε επίσης την The Wall, την οθόνη τελευταίας τεχνολογίας Micro LED σχεδιασμένη για επαγγελματικούς χώρους και περιβάλλοντα θέασης εκτός σπιτιού. Πλήρως εξοπλισμένη με αυτόφωτη τεχνολογία προβολής και αρθρωτό σχεδιασμό, η οθόνη The Wall μπορεί να τροποποιηθεί έτσι ώστε να προσφέρει στους χρήστες την ελευθερία να αποφασίζουν τον τρόπο, με τον οποίο θα την ενσωματώνουν στο χώρο τους.

Επιπρόσθετα, η Samsung παρουσίασε ένα νέο μοντέλο 49 ιντσών στη σειρά The Frame, προσθέτοντας τη λειτουργία της εύκολης ανακάλυψης, που προσφέρει στους χρήστες εύκολη πρόσβαση σε έργα τέχνης που είναι οργανωμένα με ειδικό τρόπο, ώστε να προβάλλονται στην οθόνη, χωρίς να είναι αναγκαία η αναζήτηση μέσα από χιλιάδες επιλογές. Ακόμη, η εφαρμογή The Frame’s Art Store συνεχίζει να διευρύνεται, με περισσότερα από 850 έργα τέχνης από κάποιους από τους πιο καταξιωμένους οργανισμούς τέχνης στον κόσμο, όπως το Berlin State Museum, το Victoria & Albert Museum και την Tate.

Τέλος, η ποιότητα ήχου συνεχίζει να παραμένει προτεραιότητα, με την παρουσίαση των προηγμένων soundbars HW-N950 and HW-N850 από τη Samsung και την Harman Kardon. Τα δύο ηχεία υποστηρίζουν Dolby Atmos και DTS:X για τη δημιουργία ενός εκπληκτικά καθηλωτικού ηχητικού.

Οικιακές συσκευές με προηγμένες τεχνολογίες

Η σύγχρονη καθημερινότητα στρέφεται σε παγκόσμιο επίπεδο προς πιο δυναμικές τεχνολογίες, περιμένοντας από αυτές να παίξουν πολλαπλούς ρόλους στην οικιακή ζωή. Σύμφωνα με αυτή την τάση, η κουζίνα γίνεται το κεντρικό σημείο του σπιτιού και οι συσκευές συμπεριφέρονται ως έξυπνοι προσωπικοί βοηθοί. Το συμπέρασμα είναι πως οι άνθρωποι επιθυμούν να μεταμορφώσουν τη ζωή τους στο σπίτι περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Βασισμένη σε αυτή την αυξανόμενη ανάγκη, η Samsung ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σπιτιών και του τρόπου ζωής των καταναλωτών, που εξελίσσεται μέσα από μια πλήρη γκάμα καινοτόμων λύσεων AI και IoT.

Με το ψυγείο Family Hub, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν μια εμπειρία «συνδεδεμένης» καθημερινότητας για να κάνουν τη ζωή τους στην κουζίνα ακόμη πιο άνετη και πλήρη. Με την χρήση της μεγάλης οθόνης αφής ως πίνακα ελέγχου, το Family Hub μπορεί να ελέγξει εύκολα τις συνδεδεμένες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών τρίτων. Με το Bixby και το Voice ID, οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν στιγμιαία τις εξατομικευμένες πληροφορίες που έχουν ανάγκη, ενώ η λειτουργία Family Hub’s Meal Planner βοηθάει τους καταναλωτές να οργανώσουν τα γεύματά τους, με προτάσεις συνταγών που τους ταιριάζουν περισσότερο.

Το επαναστατικό πλυντήριο Quick Drive έχει μεταμορφώσει θεαματικά τη ζωή των ανθρώπων προς το καλύτερο. Το Quick Drive μπορεί να πλύνει τα ρούχα στο μισό χρόνο, χωρίς να κάνει συμβιβασμούς στην απόδοση της πλύσης, ελευθερώνοντας χρόνο για τους καταναλωτές. Πρόσθετα, το σύστημα φροντίδας πλύσης Q–rator με τεχνολογία ΑΙ λειτουργεί σαν ένας εξατομικευμένος και ευφυής βοηθός, ενώ η λειτουργία Laundry Planner ελαχιστοποιεί τον χρόνο που ξοδεύεται στο πλύσιμο των ρούχων, επιτρέποντας στους χρήστες να αρχίζουν και να σταματούν την πλύση σύμφωνα με το πρόγραμμά τους.

Κινητές εμπειρίες επόμενης γενιάς

Στην IFA η Samsung αναφέρθηκε επίσης στο πιο ισχυρό της smartphone μέχρι και σήμερα, το Galaxy Note9. Το Galaxy Note9, που παρουσιάστηκε νωρίτερα στην Νέα Υόρκη, έχει σχεδιαστεί για αυτούς που απαιτούν το καλύτερο. Το τηλέφωνο κυκλοφορεί με δύο επιλογές εσωτερικής μνήμης - 128GB η 512GB - με τη δυνατότητα επέκτασης σε 1 ΤΒ με την εισαγωγή μνήμης microSD. Η απόδοση της μπαταρίας 4,000mAh του Galaxy Note9 επιτρέπει στους χρήστες να μιλούν, να γράφουν μηνύματα και να παίζουν παιχνίδια, χωρίς να ανησυχούν για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ενώ η έξυπνη κάμερα βοηθάει τους χρήστες να αιχμαλωτίζουν την τέλεια εικόνα ανά πάσα στιγμή. Το S Pen, ένα σήμα κατατεθέν της σειράς Galaxy Note, έχει μεταμορφωθεί με την ενσωμάτωση λειτουργίας Bluetooth Low-Energy (BLE). Έχοντας πλέον εξελιχθεί σε ένα Bluetooth χειριστήριο, το S Pen επιτρέπει τώρα τη λήψη selfies και τη διαχείριση διαφανειών παρουσίασης, ακόμη και αν το τηλέφωνο βρίσκεται 10 μέτρα μακριά.

Βασιζόμενο στις επαγγελματικές του ιδιότητες, το Galaxy Note9 είναι επίσης συμβατό με το Samsung DeX, προσφέροντας μια εμπειρία χρήσης υπολογιστή. Συνδέοντας απλά έναν μετατροπέα HDMI σε μια οθόνη, το τηλέφωνο μπορεί να μετατραπεί σε έναν εικονικό υπολογιστή γραφείου ή να εξυπηρετήσει ως μια πλήρως λειτουργική δεύτερη οθόνη. Πέρα από αυτό, το Galaxy Note9 προσφέρει μέγιστη παραγωγικότητα, χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια, με τα πιο ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά ρύθμισης παραμέτρων, οργάνωσης και διαχείρισης που διατίθενται στην αγορά, χάρη στην πλατφόρμα Samsung Knox.

Στην IFA παρουσιάστηκε επίσης το νέο Galaxy Watch, το οποίο συνδυάζει την εμφάνιση ενός παραδοσιακού ρολογιού με την έξυπνη τεχνολογία. Η βελτιωμένη μπαταρία του Galaxy Watch μέχρι και 80+ ώρες καταργεί την ανάγκη για καθημερινή φόρτιση. Με συνδεσιμότητας LTE, οι χρήστες του Galaxy Watch μπορούν ακόμη να παραμένουν συνδεδεμένοι, χωρίς την ανάγκη ενός smartphone. Λαμβάνοντας υπόψη το όλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών γύρω από τον υγιεινό τρόπο ζωής, το Galaxy Watch κυκλοφορεί με έναν νέο μετρητή διαχείρισης άγχους, μετρητή ύπνου και ασκήσεις αναπνοής, για να βοηθάει τους χρήστες να παραμένουν συγκεντρωμένοι.

This slideshow requires JavaScript.

Yannis Elpidis

Είμαι ένας λάτρης της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Γνώρισα τον πρώτο μου υπολογιστή στα μέσα της δεκαετίας του '80 και ήταν "love at first sight" που λένε και στο χωριό μου. Θα με βρείτε καθημερινά στη "Darkpony Digital".

Αγαπημένο μότο:
 "There are 10 kinds of people, those who understand binary and those who don't."

ΣΧΟΛΙΑ
read more

Samsung Galaxy A04s: Διαθέσιμο σε Ελλάδα και Κύπρο

03 Οκτωβρίου 2022 Techgear Team

Η Samsung παρουσιάζει το Samsung Galaxy A04s, το νέο μοντέλο της σειράς Samsung Galaxy A. Το Samsung Galaxy Α04s ξεχωρίζει χάρη στον εντυπωσιακό σχεδιασμό του με glossy υφή και στρογγυλεμένες γωνίες. Το νέο ...

Samsung Galaxy S23+: Τα πρώτα renders για το μεσαίο μοντέλο της νέας σειράς

28 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Μόλις μερικές εβδομάδες έχουν περάσει από την κυκλοφορία των νέων foldables της Samsung στην αγορά, αλλά ήδη οι leaksters έχουν πιάσει δουλειά για να μας δώσουν τις πρώτες εικόνες της σειράς Galaxy S23, η οποία...

Samsung Galaxy A23 5G: Μεγαλύτερη οθόνη, εκπληκτική κάμερα και μπαταρία που διαρκεί όλη μέρα

23 Σεπτεμβρίου 2022 Techgear Team

Η Samsung παρουσιάζει το Samsung Galaxy A23 5G. Σχεδιασμένο για να φέρει την καινοτομία της Samsung σε ακόμη μεγαλύτερο κοινό, το νέο Samsung Galaxy A23 5G προσφέρει καθηλωτική εμπειρία θέασης και gaming και ...

To Fun Mode της σειράς Samsung Galaxy A σημειώνει ρεκόρ 2,5 δισ. χρήσεων

16 Σεπτεμβρίου 2022 Techgear Team

Η Samsung αποκάλυψε ότι η λειτουργία Fun Mode, μια δυνατότητα που ενσωματώνει τους φακούς AR του Snapchat στην αποκλειστική εφαρμογή κάμερας της σειράς Galaxy A, έχει χρησιμοποιηθεί πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια ...

Samsung: Συνεχίζει το τρολάρισμα στην Apple περί καινοτομίας

10 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η Samsung δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί την Apple με αφορμή την παρουσίαση των νέων iPhone 14, συνεχίζοντας αυτό που άρχισε λίγες ημέρες πριν το Apple Event της περασμένης Τετάρτης. Αυτή τη φορά η αντίδραση της ...

Samsung: Επιβεβαίωσε ότι παραβιάστηκαν τα συστήματα της στις ΗΠΑ τον περασμένο Ιούλιο

06 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η Samsung απέστειλε ειδοποιήσεις στους χρήστες των συσκευών της στις ΗΠΑ για να τους ενημερώσει σχετικά με παραβίαση των συστημάτων της τον περασμένο Ιούλιο. Από τις 4 Αυγούστου 2022 έχει ξεκινήσει έρευνα σε ...

Samsung: Νέα σειρά προϊόντων Bespoke που αναβαθμίζουν την εμπειρία ζωής στο σπίτι

05 Σεπτεμβρίου 2022 Techgear Team

Η Samsung ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας νέας σειράς προϊόντων Bespoke στην Ευρώπη. Οι νέες συσκευές Bespoke αναδεικνύουν τη συνεχή δέσμευση της εταιρείας να γίνει ο κορυφαίος πάροχος οικιακών συσκευών που ...

Samsung Galaxy Tab Active4 Pro: Επίσημα το νέο θωρακισμένο tablet της εταιρείας

05 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Δύο χρόνια μετά το λανσάρισμα του Samsung Galaxy Tab Active3, η Samsung επιστρέφει στην κατηγορία των θωρακισμένων tablets με ένα νέο μοντέλο. Ο λόγος για το Samsung Galaxy Tab Active4 Pro, το οποίο αναμένεται ...

Η Samsung τρολάρει την Apple για την παρουσίαση του iPhone 14

03 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Είχαμε αρκετό καιρό να δούμε την Samsung να τρολάρει την Apple μέσα από κάποια διαφημιστική καμπάνια της, αλλά η επικείμενη παρουσίαση της σειράς iPhone 14 δεν άφησε αδιάφορη την κορεάτικη εταιρεία, η οποία ...

Samsung Odyssey OLED G8: Η νέα ultrawide gaming οθόνη 34'' της εταιρείας

02 Σεπτεμβρίου 2022 Techgear Team

Η Samsung ανακοινώνει την οθόνη Odyssey OLED G8 στην IFA 2022 στο Βερολίνο (Όνομα μοντέλου: G85SB), μια ακόμα premium προσθήκη στη σειρά Odyssey που ενισχύει περαιτέρω την ηγετική θέση της σειράς Odyssey στην ...

Loader
techgear_icon