Η Samsung έδειξε το αναδιπλώμενο smartphone με αφορμή την παρουσίαση της Infinity Flex Display και του One UI!

Αρκετές οι ανακοινώσεις της Samsung στο Samsung Developers Conference, αλλά είναι κοινό μυστικό ότι όλοι περιμέναμε περισσότερο να δούμε και να μάθουμε περισσότερα για το αναδιπλώμενο smartphone της εταιρείας. Η Samsung αποφάσισε να διαλέξει έναν έμμεσο τρόπο για να το δείξει στο κοινό, καθώς η κουβέντα πήγε σε αυτό μέσω της παρουσίασης της νέας οθόνης Infinity Flex Display, αλλά και του νέου περιβάλλοντος χρήσης One UI.

Ξεκινώντας από τη πρώτη, η Infinity Flex Display είναι ένα νέο AMOLED panel που μπορεί να διπλωθεί και να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, με την εταιρεία να εγγυάται για την ανθεκτικότητα και την απόδοση της για αμέτρητες τέτοιες κινήσεις. Την παρουσίαση ανέλαβε ο Justin Denison, αντιπρόεδρος του τμήματος Mobile Product Marketing, ο οποίος έβγαλε από την τσέπη του το περίφημο αναδιπλώμενο smartphone αφότου χαμήλωσαν τα φώτα για να μας δείξει πως λειτουργεί η οθόνη του. Αν αναρωτιέστε γιατί μοιάζει με τούβλο, ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται για ειδική θήκη που κρύβει το design, επειδή δεν θέλουν να τη δείξουν ακόμα στο κοινό, ενώ διαβεβαίωσε ότι μέσα της κρύβεται ένα πλήρως λειτουργικό, πανίσχυρο και άκρως εντυπωσιακό smartphone.

Απ' όσα είδαμε στην παρουσίαση, το αναδιπλώμενο smartphone θα διαθέτει και εξωτερική οθόνη που θα μπορεί να χρησιμοποιεί ο χρήστης όταν είναι διπλωμένο στη μέση, ενώ όταν το ανοίγει η εσωτερική οθόνη θα του δίνει τη μορφή tablet. Σημειώστε, επίσης, ότι η μετάβαση από τη μια οθόνη στην άλλη θα είναι εντελώς απρόσκοπτη, επομένως, θα συνεχίζεις από εκεί που έμεινες (π.χ. έβλεπες ένα video στην εξωτερική οθόνη) άμεσα και μάλιστα θα υποστηρίζεται ένα νέο multitasking mode για να έχεις ανοικτές έως και τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα (multi-active window).

Αν αναρωτιέστε για το μέγεθος και την ανάλυση, η εξωτερική οθόνη είναι 4.58'' (1960 x 840) και η εσωτερική 7.3'' (2152 x 1536).

Αυτά για την ώρα σχετικά με αναδιπλώμενο smartphone, αν και περιμένουμε από μέρα σε μέρα επίσημη ανάλυση της τεχνολογίας από τη Samsung. Καμία αναφορά σε ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή.

Σε ό,τι αφορά το νέο περιβάλλον χρήσης One UI, η εταιρεία εστίαζει την ανάπτυξη του σε τρεις βασικούς πυλώνες: απλοποίηση, ευκολία στη χρήση και καλαισθησία. Όπως αναφέρθηκε επανειλημμένα στην παρουσίαση, ο επανασχεδιασμός έγινε για να τονιστούν αυτά που έχουν σημασία. Για παράδειγμα, το One UI θα χωρίζει σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις την οθόνη σε πάνω και κάτω μέρος, μεταφέροντας τις πιθανές ενέργειες στο κάτω μέρος για μεγαλύτερη ευκολία. Για παράδειγμα, στα μηνύματα θα βλέπεις όλες τις διαθέσιμες εντολές στο κάτω μέρος για να μην "χρειάζεται να έχεις τη δεξιότητα πιανίστα" για να κάνεις αυτό που θες.

Στο θέμα της αισθητικής, οι χρήστες θα βλέπουν περισσότερες στρογγυλεμένες γωνίες κατ' αντιστοιχία με την κατασκευή των smartphones της Samsung. Θα υπάρχει επιλογή για night mode σε όλο το σύστημα, με εντονότερα χρώματα στις χρήσιμες επιλογές και γενικότερα οι ρυθμίσεις θα επαναταξινομηθούν για να είναι άμεσα διαθέσιμες όλες όσες έχουν λογική σχέση μεταξύ τους.

Η beta για το One UI θα ξεκινήσει μέσα στο Νοέμβριο σε ΗΠΑ, Γερμανία και Κορέα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Το One UI αναμένεται ότι θα φτάσει στα Samsung Galaxy S9/S9+ και Galaxy Note9 στις αρχές του 2019.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα παραδείγματα για το One UI στην επίσημη ιστοσελίδα του.


Loading