Samsung ISOCELL HM3 108MP: Αυτός είναι ο νέος αισθητήρας του Galaxy S21 Ultra

Συνήθως οι ανακοινώσεις που αφορούν τους νέους αισθητήρες κάμερες της Samsung προηγούνται των αποκαλυπτηρίων νέων smartphones, παρόλα αυτά, η εταιρεία επέλεξε διαφορετικό δρόμο για την περίπτωση της σειράς Galaxy S21. Όπως και να ‘χει, μπορούμε να μάθουμε πλέον ορισμένες λεπτομέρειες για τον νέο αισθητήρα Samsung ISOCELL HM3 108MP που έχει τοποθετηθεί στο Galaxy S21 Ultra.

Σύμφωνα με τη Samsung, ο ISOCELL HM3 108MP προσφέρει υψηλότερη ανάλυση, ταχύτερη αυτόματη εστίαση και ακόμα πιο εκτεταμένο δυναμικό εύρος για πιο καθαρές και ζωντανές λήψεις. Μία από τις μεγαλύτερες καινοτομίες του είναι η τεχνολογία Smart ISO Pro που πραγματοποιεί λήψεις ταυτόχρονα με μικρό και μεγάλο ISO και στη συνέχεια τις συνενώνει σε μία τελική εικόνα με 12-bit χρώμα και σημαντικά μειωμένο θόρυβο. Χάριν σε αυτήν την τεχνολογία, η Samsung εγγυάται δραματική βελτίωση στην απόδοση σε διάφορες συνθήκες φωτισμού. Συγκριτικά με τα 8-bit και 10-bit, το χρωματικό βάθος στα 12-bit ξεφεύγει εκθετικά αφού ξεπερνά τα 68 τρισεκατομμύρια χρώματα (έναντι 16 εκατ. και 1 τρισ. αντίστοιχα).

samsung-isocell-hm3.jpg

Ακόμη, η τεχνική συνένωσης εμπλέκει πλέον εννέα pixels αντί των συνηθισμένων τεσσάρων και γι’ αυτό ο 108MP HM3 βγάζει λήψεις στα 12MP με ελάχιστη υποβάθμιση της εικόνας σε σύγκριση με την πλήρη ανάλυση. Αξιοσημείωτο, επίσης, το γεγονός ότι ο νέος αισθητήρας είναι βελτιστοποιημένος για να μην καταναλώνει ενέργεια στον βαθμό των προηγούμενων γενεών.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[Samsung]

Loading