Samsung: Μπορεί να απενεργοποιήσει οποιαδήποτε κλεμμένη τηλεόραση της

Η Samsung αποκάλυψε ότι λανσάρει μία νέα λειτουργία, κατά την οποία θα απενεργοποιείται τελείως μία τηλεόραση σε περίπτωση κλοπής. Η εν λόγω λειτουργία ονομάζεται Television Block Function και ενεργοποιήθηκε εσχάτως στη Νότια Αφρική, καθώς κατά τη διάρκειας μίας διαμαρτυρίας κλάπηκαν πολλές τηλεοράσεις από αποθήκη της εταιρείας.

Η Samsung αναφέρει ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε είναι «ήδη ενσωματωμένη σε όλα τα προϊόντα τηλεοράσεων της Samsung και διασφαλίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από τους νόμιμους ιδιοκτήτες με την απόδειξη της αγοράς τους».

Προκειμένου να λειτουργήσει επιτυχώς το Television Block Function, η εταιρεία χρειάζεται τον σειριακό κωδικό της κλεμμένης μονάδας. Μόνο τότε θα μπορέσει η εταιρεία να ελέγξει τον σειριακό κωδικό στη λίστα των διακομιστών της και να απενεργοποιήσει όλες τις λειτουργίες της τηλεόρασης.

Αναφορικά με το περιστατικό των κλεμμένων τηλεοράσεων στη Νότια Αφρική, η δουλειά της Samsung ήταν εύκολη, διότι είχαν κλαπεί από την αποθήκη της εταιρείας και γνώριζαν τα απαραίτητα στοιχεία των αποθεμάτων.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[Samsung]

Loading