Samsung One UI 5: Περισσότεροι τρόποι δημιουργίας εξατομικευμένων εμπειριών για φορητές συσκευές

Η Samsung Electronics παρουσιάζει την πιο εξατομικευμένη εμπειρία κινητής μέχρι σήμερα με το One UI 5, που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους χρήστες περισσότερες επιλογές προσαρμογής των συσκευών τους με βάση τις ανάγκες τους — με αφετηρία τις επιλογές επικοινωνίας.

Εντάσσοντας το smartphone στον τρόπο ζωής

Οι χρήστες, κατά τη διάρκεια της ημέρας, χρησιμοποιούν το smartphone τους για διαφορετικούς λόγους. Οι λειτουργίες που χρειάζονται κατά τις πρωινές ώρες, για παράδειγμα, για να ξεκινήσουν τη μέρα τους, μπορεί να μην είναι ίδιες με αυτές που χρησιμοποιούν στην εργασία τους. Με τη λειτουργία Routines, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν μια σειρά λειτουργιών του One UI 5 στη συσκευή τους με βάση τις δραστηριότητές τους ώστε να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες ρυθμίσεις για διάφορες φάσεις της καθημερινότητάς τους.

Για παράδειγμα, όταν ο χρήστης αθλείται, μπορεί να πατήσει σίγαση στις ειδοποιήσεις για να ακούει μουσική χωρίς περισπασμούς. Εναλλακτικά, όταν είναι ώρα για ύπνο, η ενεργοποίηση των «Μην Ενοχλείτε» και «Σκοτεινή Λειτουργία» βοηθούν στην χαλάρωση.

Το One UI 5 προσφέρει, επίσης, μια φρέσκια, νέα εμφάνιση και αίσθηση που κάνει την εμπειρία του χρήστη πιο φιλόξενη και απρόσκοπτη. Από πιο τολμηρά, απλουστευμένα εικονίδια εφαρμογών έως έναν βελτιωμένο συνδυασμό χρωμάτων, η Samsung έχει δώσει προσοχή στις λεπτομέρειες.

Η Samsung βελτίωσε, επίσης, τις ειδοποιήσεις στο One UI 5, ώστε να είναι πιο εύχρηστες και να διαβάζονται με μια ματιά. Επιπλέον, προσφέρει ακόμα πιο καθορισμένα κουμπιά απάντησης και απόρριψης κατά τη λήψη μιας κλήσης μέσω της επανασχεδιασμένης αναδυόμενης οθόνης κλήσεων.

Μαζί με τις συνολικές πτυχές του σχεδιασμού, η εξατομίκευση και η ικανότητα έκφρασης είναι επίσης βασικά μέρη της εμπειρίας. Το One UI 5 υποστηρίζει πλέον εύκολη και ποικίλη προσαρμογή απευθείας στην οθόνη κλειδώματος. Με λίγες μόνο κινήσεις, ο χρήστης μπορεί να επεξεργαστεί ένα βίντεο μετατρέποντας τις πιο αξέχαστες στιγμές του σε ένα αφιέρωμα στο smartphone του. Ακόμα, μπορεί να επεξεργαστεί την οθόνη κλειδώματος σύμφωνα με το στυλ του, αλλάζοντας την ταπετσαρία, το στυλ ρολογιού και τα αναδυόμενα παράθυρα ειδοποιήσεων, όλα από μία οθόνη.

Μία εμπειρία κινητής με βάση τις ανάγκες του χρήστη

Εκτός από τις δυνατότητες εξατομίκευσης της εμφάνισης της συσκευής, το One UI 5 προσφέρει επίσης νέες δυνατότητες που βοηθούν τους χρήστες να κάνουν τα πράγματα πιο αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, τα γραφικά στοιχεία στο One UI 5 διαθέτουν νέες συναρπαστικές επιλογές και τη δυνατότητα να διατηρεί κανείς την Αρχική Oθόνη τακτοποιημένη με νέα γραφικά στοιχεία Stacked. Αυτή η νέα δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν drag and drop γραφικά στοιχεία το ένα πάνω στο άλλο και να σύρουν προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για γρήγορη και εύκολη κύλιση σε κάθε ένα, ελευθερώνοντας χώρο στην Αρχική Oθόνη για πιο αποτελεσματική χρήση.

Προκειμένου να βοηθήσει στην περαιτέρω βελτιστοποίηση των εργασιών και των δραστηριοτήτων για κινητές συσκευές, το One UI 5 συνοδεύεται επίσης με νέες έξυπνες προτάσεις για τα widgets. Με βάση τα μοτίβα χρήσης και το πλαίσιο της δραστηριότητας του χρήστη, οι έξυπνες προτάσεις υποδεικνύουν αυτόματα εφαρμογές και ενέργειες που κάνουν την εμπειρία κινητής ακόμα πιο εξατομικευμένη.

Πλέον οι χρήστες μπορούν εύκολα να εξάγουν κείμενο από εικόνες και να το επικολλήσουν σε μια σημείωση. Σε περίπτωση που θέλουν να καταγράψουν σημειώσεις για να τις στείλουν σε κάποιον φίλο ή σε περίπτωση που θέλουν να αποθηκεύσουν αριθμό τηλεφώνου από μια επαγγελματική κάρτα, το One UI 5 κάνει πιο εύκολη και παραγωγική από ποτέ τη διαδικασία με την έξυπνη εξαγωγή κειμένου.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο smartphone τους στο νέο μενού Συνδεδεμένες Συσκευές, όπου θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες που δουλεύουν με άλλες συσκευές, όπως το Quick Share, το Smart View και το Samsung DeX. Πλέον, οι χρήστες μπορούν να έχουν και εύκολη πρόσβαση στο μενού Auto Switch Buds, το οποίο τους επιτρέπει να αλλάζουν αυτόματα τα Buds τους από τη μια συσκευή στην άλλη για πιο απρόσκοπτη λειτουργία μεταξύ συσκευών.

Ασφάλεια για ακόμη μεγαλύτερη άνεση χρήσης

Η Samsung γγνωρίζει πως δεν υπάρχει απόρρητο χωρίς ασφάλεια, επομένως στο One UI 5, αυτές οι δύο ρυθμίσεις συγκεντρώθηκαν σε έναν σαφή, εύκολο στην πλοήγηση πίνακα εργαλείων, επιτρέποντας στους χρήστες να διατηρούν τη συσκευή τους ασφαλή και τις ευαίσθητες πληροφορίες τους ιδιωτικές.

Αυτός ο νέος πίνακας εργαλείων Ασφάλειας και Απορρήτου έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο απλός και να γίνεται γρήγορη και εύκολη η κατανόηση της κατάστασης της συσκευής. Με μια γρήγορη ματιά, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να δει μία επισκόπηση της ασφάλειας της συσκευής του και να βρει προτάσεις και προειδοποιήσεις ανάλογα με την κατάστασή της.

Για να βεβαιωθούν οι χρήστες ότι τα προσωπικά τους στοιχεία παραμένουν ιδιωτικά, το One UI 5 διαθέτει μια νέα ειδοποίηση στον πίνακα κοινής χρήσης που προειδοποιεί τους χρήστες στην περίπτωση που μοιραστούν άθελά τους μια φωτογραφία που περιέχει δυνητικά ευαίσθητες πληροφορίες, όπως μια εικόνα της πιστωτικής ή της χρεωστικής τους κάρτας, άδεια οδήγησης, κάρτα Κοινωνικής Ασφάλισης ή διαβατήριο.

Σχεδιασμένο για χρήστες Galaxy, από χρήστες Galaxy

Η Samsung εργάστηκε τους τελευταίους μήνες για να βεβαιωθεί ότι το One UI 5 παρέχει την καλύτερη εμπειρία κινητής μέχρι σήμερα. Προκειμένου να διασφαλίσει ότι αυτές οι αλλαγές έχουν απήχηση στους πραγματικούς χρήστες, η Samsung έλαβε σχόλια από χιλιάδες χρήστες Galaxy που συμμετέχουν στο One UI Beta πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα One UI Beta διασφαλίζει ότι η Samsung προσφέρει εμπειρίες για φορητές συσκευές που ανταποκρίνονται πραγματικά στις ανάγκες των χρηστών Galaxy. Μέσω αυτού του προγράμματος, οι συμμετέχοντες μπορούν να αποκτήσουν έγκαιρη πρόσβαση στη διεπαφή και να μοιραστούν τα σχόλιά τους για να βοηθήσουν στη δημιουργία της καλύτερης δυνατής εμπειρίας. Φέτος, η Samsung άνοιξε το πρόγραμμα Open Beta για το One UI 5 νωρίτερα από ποτέ, διασφαλίζοντας ότι όλοι θα έχουν πρόσβαση στη συναρπαστική νέα διεπαφή χρήστη το συντομότερο δυνατό.

Στη συνέχεια, τα σχόλια που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας διαμόρφωσαν την επερχόμενη εμπειρία One UI 5 με περισσότερους από έναν τρόπους. Από μικρές λεπτομέρειες, όπως πιο ομαλές χειρονομίες για εκλεπτυσμένη εμφάνιση και αίσθηση, μέχρι ολόκληρα χαρακτηριστικά, οι χρήστες αποτέλεσαν μέρος της διαδικασίας ανάπτυξης. Οι χρήστες παρατήρησαν ότι ο Πίνακας ελέγχου ασφαλείας ήταν μια πολύτιμη λειτουργία, που έθεσε το υπόβαθρο για πρόσθετες ενημερώσεις που δίνουν στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο του απορρήτου τους. Τα σχόλια έδειξαν επίσης ότι η νέα λειτουργία κλήσης κειμένου Bixby θεωρήθηκε ιδιαίτερα χρήσιμη για την απάντηση κλήσεων σε δύσκολα περιβάλλοντα. Ως αποτέλεσμα, η δυνατότητα αυτή θα υποστηρίζει την αγγλική γλώσσα στις αρχές του επόμενου έτους.


Loading