Samsung: Προηγμένες λύσεις συνδεσιμότητας μέσω του SmartThings για τις B2B οθόνες

Η Samsung Electronics Co., Ltd. παρουσιάζει στο Integrated Systems Europe (ISE) 2024, στη Βαρκελώνη, τον τρόπο με τον οποίο το SmartThings θα ενισχύσει τις οθόνες B2B για να διαμορφώσει το μέλλον της επιχειρηματικής συνδεσιμότητας. Η έκθεση "SmartThings for Business" της Samsung δίνει έμφαση στις νέες εξελίξεις που θα προσφέρει η πρωτοποριακή πλατφόρμα internet-of-things (IoT), καθώς και στη δέσμευση της εταιρείας να παρέχει πιο συνδεδεμένες και εύκολα ελεγχόμενες συσκευές ψηφιακής σήμανσης σε όλους τους κλάδους.

Πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν τη συνδεδεμένη τεχνολογία μέσω του SmartThings - Από τα έξυπνα καταστήματα στα έξυπνα γραφεία

Στην εκδήλωση, η Samsung παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο το SmartThings δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να αξιοποιήσουν την ψηφιακή τους σήμανση για να συνδεθούν και να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο των έξυπνων συσκευών τους σε διάφορα σημεία. Προσφέροντας τη δυνατότητα συνδεσιμότητας SmartThings σε εμπορικά προϊόντα προβολής, όπως Smart Signage και τηλεοράσεις ξενοδοχείων, οι χρήστες μπορούν να βιώσουν την ευκολία της υπερ-συνδεσιμότητας στα επιχειρηματικά τους περιβάλλοντα. Αυτές οι αλλαγές θα περιλαμβάνουν τις έξυπνες συσκευές της Samsung, καθώς και άλλες συσκευές που υποστηρίζουν τις τελευταίες προδιαγραφές IoT του κλάδου, την Matter και Home Connectivity Alliance (HCA).

Μέσω της εφαρμογής του SmartThings σε διάφορα επιχειρηματικά περιβάλλοντα, η Samsung συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του χώρου και της ενέργειας, μετατρέποντας τους χώρους των επιχειρήσεων σε διασυνδεδεμένους «έξυπνους» χώρους. Αυτές οι βελτιώσεις συνδεσιμότητας έχουν σχεδιαστεί για να ωφελήσουν όλους τους τύπους επιχειρηματικών πελατών, από ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, μέχρι μεγάλες επιχειρήσεις. Παραδείγματα των «έξυπνων» χώρων - συμπεριλαμβανομένου ενός «έξυπνου» καταστήματος, ενός «έξυπνου» γραφείου και ενός «έξυπνου» ξενοδοχείου - εκτίθενται στο περίπτερο της Samsung στο ISE 2024.

Με τη λειτουργία Routines, οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν τα επιθυμητά περιβάλλοντα, ρυθμίζοντας εκ των προτέρων τον βέλτιστο φωτισμό, τη θερμοκρασία, την υγρασία και την ποιότητα του αέρα, και να τα διατηρούν εύκολα με την πάροδο του χρόνου με την αυτοματοποιημένη διαχείριση του χώρου. Για παράδειγμα, ένα έξυπνο κατάστημα μπορεί να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί αυτόματα την παροχή ρεύματος, προκειμένου να συγχρονίσει τους φωτεινούς πίνακες και τον φωτισμό με τις ώρες λειτουργίας του καταστήματος.

Επιπλέον, η λειτουργία SmartThings AI Energy Mode βοηθά τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να διατηρούν οικολογική συνείδηση, μειώνοντας τη χρήση ενέργειας μέσω της αποτελεσματικής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και της προηγμένης παρακολούθησης, όπως η απενεργοποίηση συνδεδεμένων συσκευών ή το σβήσιμο των φώτων κατά τη διάρκεια της ημέρας ανάλογα με τη χρήση ενέργειας, την πληρότητα του χώρου και την ώρα. 

Για να καλύψει τις ποικίλες ανάγκες των πελατών B2B, η Samsung έχει επεκτείνει το SmartThings Enterprise API για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Αξιοποιώντας το API, οι πελάτες μπορούν εύκολα να συνδέσουν το SmartThings με το δικό τους σύστημα διαχείρισης και να δημιουργήσουν μια προσαρμοσμένη λύση, βελτιστοποιημένη για διαφορετικά σενάρια ή πίνακες οργάνων με τις πληροφορίες που επιθυμούν. Το προσαρμόσιμο οικοσύστημα συσκευών εξασφαλίζει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών και ενισχύει την αξιοπιστία του συστήματος. Μια ξεχωριστή εφαρμογή για εγκαταστάτες διευκολύνει επίσης τη διαδικασία εγκατάστασης, δίνοντας προσοχή στις μοναδικές ανάγκες των πελατών B2B με διαφορετικούς κατόχους συσκευών.

Στην περίπτωση ενός ξενοδοχείου ή μιας αίθουσας συνεδριάσεων, όπου ο ιδιοκτήτης της συσκευής και ο χρήστης μπορεί να είναι διαφορετικοί, ο ιδιοκτήτης της συσκευής μπορεί να δημιουργήσει μια διεύθυνση URL στο διαδίκτυο για να μοιραστεί τις λειτουργίες του SmartThings με τους τελικούς χρήστες. Με αυτόν τον τρόπο, οι επισκέπτες του ξενοδοχείου και οι χρήστες της αίθουσας συνεδριάσεων μπορούν εύκολα να απολαμβάνουν την εμπειρία του SmartThings, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσουν μια επιπλέον εφαρμογή. Επίσης, ο ιδιοκτήτης της συσκευής μπορεί να καθορίσει τη χρήση της εξουσιοδότησης και τη διάρκεια της συνδεδεμένης συσκευής, κατά τη δημιουργία μιας διεύθυνσης URL ιστότοπου.

Σηματοδοτώντας μια σημαντική εξέλιξη στη συνδεδεμένη τεχνολογία για τις επιχειρήσεις, το SmartThings for Business πρόκειται να είναι διαθέσιμο παγκοσμίως κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024. Η πλατφόρμα θα προσφέρει νέες δυνατότητες για την αποτελεσματική διαχείριση διαφόρων «έξυπνων» συσκευών σε όλους τους κλάδους, προσφέροντας προσαρμοσμένες λύσεις διαχείρισης συσκευών που ανταποκρίνονται στις μοναδικές ανάγκες διαφορετικών επιχειρηματικών περιβαλλόντων.

Η νέα διαδραστική οθόνη της Samsung αξιοποιεί την πρόσβαση στις εφαρμογές Google Play και τις υπηρεσίες Google για απεριόριστες δυνατότητες εκπαίδευσης

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του ISE, η Samsung ανακοινώνει την πρώτη διαδραστική οθόνη της, Google Enterprise Devices Licensing Agreement (EDLA), η οποία είναι πιστοποιημένη (όνομα μοντέλου: WAD) και αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2024. Η σειρά WAD, η οποία τροφοδοτείται από το Android 13 και διατίθεται σε μοντέλα 65, 75 και 86 ιντσών, παρέχει μια απρόσκοπτη και διαισθητική εμπειρία μάθησης τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.

Η σειρά WAD προσφέρει μια διαδραστική εμπειρία στις τάξεις, με μια σειρά εκπαιδευτικών εργαλείων. Παρέχει πρόσβαση σε πολυάριθμες εκπαιδευτικές εφαρμογές μέσω του Google Play, ενώ, παράλληλα, επιτρέπει την πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες Google, όπως το Google Classroom και το Google Drive. Η διαδραστική οθόνη έχει την εμφάνιση και την αίσθηση ενός μεγάλου tablet με ένα οικείο και διαισθητικό περιβάλλον εργασίας χρήστη (UI). 

Η σειρά WAD έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να πληροί διάφορες απαιτήσεις ασφάλειας και αξιοπιστίας σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα. Η οθόνη προσφέρει ενισχυμένη προστασία κατά τη διάρκεια ηλεκτρικών υπερτάσεων ή υψηλής υγρασίας, υιοθετώντας διάφορα τεχνικά μέτρα, όπως έναν πυκνωτή 500V (DC) για την άμεση απορρόφηση υψηλής τάσης έως 500V και μια ασφάλεια τύπου γυαλιού για την αποφυγή ζημιών. Επιπρόσθετα, η σειρά WAD εφαρμόζει κόλλα κατά της υγρασίας στην κρίσιμη περιοχή του chipset, για να αντέχει σε συνθήκες υγρασίας, καθιστώντας την πολύτιμο εργαλείο για σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές με υψηλή υγρασία ή βροχερό κλίμα.

Επιπλέον, το Device Management Solution (DMS) προσφέρει απομακρυσμένη παρακολούθηση και έλεγχο των οθονών της τάξης, ακόμη και όταν προκύπτουν απρόβλεπτες περιστάσεις. Με το Advanced Messaging, οι οθόνες μπορούν να στέλνουν άμεσα σημαντικά μηνύματα σε πανεπιστημιουπόλεις, αίθουσες διδασκαλίας και δημόσιους χώρους. Οι επείγουσες επικοινωνίες μπορούν επίσης να εμφανίζονται σε διαδραστικούς πίνακες, ώστε οι μαθητές και το λοιπό προσωπικό να ειδοποιούνται σε πραγματικό χρόνο.

Επιπλέον, η σειρά περιλαμβάνει μια προαιρετική προσαρτώμενη μονάδα Wi-Fi, καλύπτοντας προηγμένες απαιτήσεις ασφαλείας για διάφορους τομείς.

Η σειρά WAD έχει σχεδιαστεί με βασική προτεραιότητα τη βελτιστοποίηση της μάθησης. Προσφέρει μια φυσική εμπειρία γραφής με την αφή υπερύθρων (IR) και υποστηρίζει έως και 40 ταυτόχρονα σημεία αφής. Ο λεπτός σχεδιασμός επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να μετακινούν τη συσκευή με μεγαλύτερη ευκολία, ενώ χαρακτηριστικά όπως η λειτουργία Multi Window, τους επιτρέπει να διαχειρίζονται πολλαπλά παράθυρα εντός της διεπαφής. Υπάρχει επίσης μια θύρα USB-C 3 σε 1 που απλοποιεί τη συνδεσιμότητα και επιτρέπει τη φόρτιση των συνδεδεμένων συσκευών με ισχύ έως και 65 W, καθώς και μια έξοδος HDMI που επιτρέπει την εύκολη κοινή χρήση περιεχομένου. Για μεγαλύτερη ευκολία, η σειρά διαθέτει επίσης μπροστινό στερεοφωνικό ηχείο, θήκη για στυλό και χειρολαβή.

Συνεργασία με τη Cisco: Παρουσίαση του 105" 5K Smart Signage που είναι βελτιστοποιημένο για υβριδική εμπειρία εργασίας

Επίσης, η Samsung ανακοίνωσε σήμερα μια διευρυμένη συνεργασία μαζί με τη Cisco για την παροχή βελτιωμένων εμπειριών συνεργασίας σε υβριδικά εργασιακά περιβάλλοντα. Στο πλαίσιο αυτής της νέας συνεργασίας, η Samsung παρουσίασε το νέο μοντέλο Smart Signage QPD-5K 105 ιντσών, 21:9, το οποίο είναι συμβατό με το Cisco Room Kit EQ, με πιστοποίηση για Microsoft Teams.

Το νέο μοντέλο 105" QPD-5K της Samsung έρχεται με ανάλυση 5K και αναλογία διαστάσεων 21:9. Παρέχει μια διαισθητική, αλλά και φυσική εμπειρία τηλεδιάσκεψης, ιδανική για υβριδικούς χώρους εργασίας. Το QPD-5K είναι συμβατό με τη σειρά Room Bar και Room Kit της Cisco, δημιουργώντας ένα αποτελεσματικό περιβάλλον συσκέψεων με την ενσωμάτωση της κάμερας, του ήχου και όλων των άλλων δυνατοτήτων που απαιτούνται για τη διεξαγωγή τηλεδιασκέψεων.

Κατά τη σύνδεση συσκευών τηλεδιάσκεψης που έχουν πιστοποιηθεί για το Microsoft Teams, όπως τα συστήματα RoomOS της Cisco, η αναλογία διαστάσεων 21:9 του μοντέλου QPD-5K βελτιστοποιεί την εμπειρία Front Row, μια διάταξη συσκέψεων χωρίς αποκλεισμούς για τα δωμάτια του Microsoft Teams. Εξασφαλίζει ότι όλοι οι συμμετέχοντες, είτε συμμετέχουν εξ αποστάσεως είτε αυτοπροσώπως, αισθάνονται εξίσου παρόντες και συμμετέχουν στη συζήτηση.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από μια εμπειρία τηλεδιάσκεψης με δύο οθόνες, συνδέοντας δύο οθόνες Samsung 4K UHD Smart Signage series με τη νεότερη λύση της Cisco, το Cisco Room Kit EQX. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη με τα μοντέλα QHC, QMC και QBC που κυμαίνονται σε μέγεθος από 65 έως 75 ίντσες. Συνολικά, η συνεργασία με τη Cisco προσφέρει ένα νέο πρότυπο για πλήρως κλιμακούμενες, διαχειριστικές και ασφαλείς λύσεις για κάθε χώρο συσκέψεων στο γραφείο του μέλλοντος.

Η Samsung παρουσιάζει το 'Transparent Micro LED' στην Ευρώπη

Στην εκδήλωση, η Samsung παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ευρώπη το Transparent MICRO LED, μια πρωτοποριακή καινοτομία που παρουσιάστηκε παγκοσμίως στη CES 2024. Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία θέτει νέα πρότυπα στην αγορά εμπορικών οθονών με την εξαιρετική διαπερατότητα και καθαρότητα, διαθέτοντας ένα εξαιρετικά μικρό chip MICRO LED και μια διαδικασία κατασκευής ακριβείας που εξαλείφει τις ραφές και τη διάθλαση του φωτός. Το διαφανές MICRO LED μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε μέγεθος ή αναλογία, προσφέροντας ένα άλλο επίπεδο προσαρμογής για τους πελάτες.

Αυτή η τεχνολογία ενδείκνυται για χώρους λιανικής πώλησης και έκθεσης, με την οθόνη να προβάλλει ταυτόχρονα σημαντικές πληροφορίες ενώ επιτρέπει την θέα των πραγματικών προϊόντων, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα, μέσω της διαφανούς επιφάνειάς της. Παρουσιάζει νέες περιπτώσεις χρήσης και διευρύνει για άλλη μια φορά τα όρια της εμπειρίας της οθόνης.

Από το ντεμπούτο του The Wall το 2018 - μιας αρθρωτής εμπορικής οθόνης με τεχνολογία MICRO LED που δεν περιορίζεται από το μέγεθος, την ανάλυση ή το σχήμα - η Samsung είναι ο ηγέτης στην τεχνολογία οθονών LED. Η ασυναγώνιστη ηγετική θέση της εταιρείας στην τεχνολογία και η δεξιοτεχνία της που είναι εμφανής στο εξαιρετικά λεπτό pixel pitch και στις εξειδικευμένες εφαρμογές στην εικονική παραγωγή, συνεχίζουν να εξερευνούν τις άπειρες δυνατότητες της τελευταίας τεχνολογίας οθονών.

Loading