Samsung Quick Share: Νέα λειτουργία τύπου AirDrop στα σκαριά

Δεν είναι μόνο η Google που ασχολείται με την ανάπτυξη λειτουργίας παρόμοιας με το AirDrop της Apple. Η Samsung φαίνεται ότι θα ενσωματώσει κάτι παρόμοιο στη νέα έκδοση του One UI 2.1 που θα κάνει ντεμπούτο με τα Samsung Galaxy S20 και Samsung Galaxy Z Flip στο Unpacked Event της 11ης Φεβρουαρίου 2020, ενώ δεν αποκλείεται να προστεθεί με κάποιο update και στα προηγούμενα smartphones της.

samsung-quick-share-screen-1.jpg

Η λειτουργία ονομάζεται Quick Share και πρόκειται για κάτι παρόμοιο με το AirDrop, αν και υπάρχει μια σημαντική διαφοροποίηση. Η επικοινωνία μεταξύ των δύο συσκευών γίνεται μεν τοπικά όταν βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, παρόλα αυτά, η ανταλλαγή αρχείων μπορεί να γίνει και μέσω Cloud με upload των αρχείων στο Samsung Cloud και streamάρισμα του σε συσκευή που υποστηρίζει το Samsung SmartThings. Υπάρχουν, βέβαια, περιορισμοί για μεταφορά έως 2GB κάθε ημέρα και έως 1GB για μεμονωμένα αρχεία.

samsung-quick-share-screen-2.jpg

Θα περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση της εταιρείας για τις απαραίτητες διευκρινήσεις, αλλά σε περίπτωση που λανσαριστεί το Nearby Sharing της Google μέσω του Android 11, ίσως θα είναι άτοπο να υπάρχουν δύο παρόμοιες λειτουργίες στο ίδιο περιβάλλον.

[via]

Loading