up_icon
Misc Samsung

Η Samsung απειλεί να αφήσει bloggers στο Βερολίνο αν δεν υπακούσουν στις εντολές της! [Update]

03 Σεπτεμβρίου 2012 Techgear Team

Η Samsung απειλεί να αφήσει bloggers στο Βερολίνο αν δεν υπακούσουν στις εντολές της! [Update]

Βαρύτατες κατηγορίες κατά της Samsung εξαπέλυσαν δύο Ινδοί bloggers που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Samsung Mob!ler αμέσως μετά τη λήξη της IFA 2012 που διεξήχθη στο Βερολίνο, ότι η κορεάτικη εταιρεία απείλησε να τους αφήσει στη γερμανική πρωτεύουσα αν δε συμμορφωνόντουσαν με τους όρους της!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Ο Clinton Jeff και ένας δεύτερος blogger -που ζήτησε το όνομα του να μη δημοσιοποιηθεί- ήταν οι δυο νικητές του διαγωνισμού Samsung Mob!lers που επιλέχθηκαν να ταξιδέψουν δωρεάν στην IFA 2012 έχοντας παράλληλα προνόμια όπως έγκαιρη πρόσβαση σε συσκευές, αποκλειστικά hands-on και άλλα. Ωστόσο, οι δύο άντρες ξεκαθάρισαν ότι θα πήγαιναν ως ανεξάρτητοι bloggers και όχι ως πρεσβευτές των προϊόντων της εταιρείας. Η Samsung συμφώνησε και έτσι ανέλαβε τα ταξιδιωτικά τους έξοδα καθώς και τη διαμονή τους στο Βερολίνο.

Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι. Μόλις κατέφθασαν στο ξενοδοχείο τους, οι Ινδοί bloggers ενημερώθηκαν ότι καθημερινά θα έπρεπε να φοράνε στολές Samsung, να παραμένουν στο booth της εταιρείας και να φροντίζουν για την επίδειξη των προϊόντων της. Όταν αρνήθηκαν, δέχτηκαν τηλεφωνική κλήση από τo παράρτημα της Samsung στην Ινδία που τους ενημέρωνε ότι "είτε φορούσαν τις στολές είτε γυρνούσαν σπίτια τους με δικά τους έξοδα και πλήρωναν και τη διαμονή τους".

Λίγο αργότερα δεύτερη κλήση τους γνωστοποιούσε ότι "η πτήση τους για τις 6 του μήνα είχε ακυρωθεί και ότι θα ταξίδευαν πίσω στην Ινδία την 1η Σεπτεμβρίου, με την προϋπόθεση όμως ότι θα φορούσαν τα μπλουζάκια της εταιρείας και δε θα ανέφεραν στα blogs τους τίποτα απολύτως για το περιστατικό".

Τελικά, μιας και τα οικονομικά τους δεν τους επέτρεπαν να πληρώσουν το γυρισμό τους και ώντας παγιδευμένοι στο Βερολίνο, οι δύο άντρες φόρεσαν τα μπλουζάκια της Samsung αλλά επέλεξαν να μη σταθούν στο booth της εταιρείας ούτε και να επιδείξουν τα τηλέφωνα της, κάτι που έκαναν όλοι οι υπόλοιποι bloggers φορώντας μπλούζες, παντελόνια και παπούτσια Samsung...

Τελικά, ο Clinton Jeff ενημέρωσε μέσα από το Twitter ότι του προσφέρθηκε από άλλη εταιρεία (τη Nokia) δωμάτιο ξενοδοχείου και τα εισιτήρια επιστροφής για την Ινδία, ενώ η ιστοσελίδα TNW, που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα, αναφέρει ότι η Samsung δεν έχει απαντήσει μέχρι τώρα σε κανένα email για την επιβεβαίωση των συμβάντων.

Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα σχόλια σας για το παραπάνω θέμα!

Update: Η Samsung απάντησε πριν από λίγο με επίσημη ανακοίνωση:

"Το πρόγραμμα Samsung Mob!lers είναι μια εθελοντική κοινότητα ενεργών χρηστών συσκευών της Samsung, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα marketing events που διοργανώνουμε σε όλο τον κόσμο. Σε αυτές τις εκδηλώσεις, όλες οι δραστηριότητες γίνονται εθελοντικά. Δεν επιβάλλεται καμία σε κανέναν.

Λυπούμαστε για την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε μεταξύ των συντονιστών του προγράμματος Samsung Mob!lers και του εν λόγω blogger, όπως καταλαβαίνουμε ότι δεν είχε ενημερωθεί σωστά για τη φύση των δραστηριότητων των Samsung Mob!lers στην IFA 2012. Προσπαθούμε ήδη να έρθουμε σε επαφή μαζί του.

Σεβόμαστε την ανεξαρτησία των bloggers για να δημοσιεύουν τις δικές τους ιστορίες"

Update 2: Ρίξτε μια ματιά και στην άποψη του Amit Bhawani, που επίσης συμμετείχε στην IFA 2012 και το πρόγραμμα Samsung Mob!lers.

Techgear Team

ΣΧΟΛΙΑ
techgear_icon