Η Samsung θέλει να κρύψει την εμπρόσθια κάμερα κάτω από την οθόνη, αλλά αυτό δεν θα συμβεί σύντομα...

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι η Samsung πραγματοποιεί έρευνες για να κατασκευάσει ένα πραγματικά all-screen smartphone που θα κρύβει όλους τους αισθητήρες κάτω από την οθόνη, ακόμη και την εμπρόσθια κάμερα.

Το θέμα, ωστόσο, επανήλθε στο προσκήνιο λόγω της αναφοράς του κορεατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Yonhap που επικαλείται δηλώσεις από τον αντιπρόεδρο του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Samsung. Σύμφωνα με τον κ. Yang Byung-duk, δεν θα ήταν εφικτό να κατασκευαστεί κάτι τέτοιο μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια, αλλά είναι φιλόδοξος ότι η τεχνολογία θα προχωρήσει αρκετά ώστε να εξαφανιστεί η "τρύπα" της εμπρόσθιας κάμερας χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία της.

Ο ίδιος δηλώνει ότι η οθόνη Infinity-O που βλέπουμε στη σειρά Samsung Galaxy S10 είναι ένα πραγματικό ορόσημο για την εταιρεία, αλλά ο στόχος εξακολουθεί να είναι η τοποθέτηση του αισθητήρα εμπρόσθιας κάμερας κάτω από την οθόνη και όχι οι "οπές" ή οι pop-up μηχανισμοί και τα συρόμενα modules.

Από τη στιγμή που το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης δεν βλέπει φως στο τούνελ για τουλάχιστον 1-2 χρόνια, τότε δύσκολα θα δούμε κάτι τέτοιο πριν το 2022.

[via]

Loading