Samsung ViewFinity S9: Το νέο 5K monitor της εταιρείας

Η Samsung διευρύνοντας τη σειρά ViewFinity monitor, ανακοινώνει την παγκόσμια διαθεσιμότητα του νέου monitor 27’’, ViewFinity S9 (S90PC). Με το λανσάρισμα του ViewFinity S9, η Samsung ενισχύει τη σειρά monitor υψηλής ανάλυσης, που ακολουθεί την παρουσίαση του ViewFinity S8 (μοντέλο S80PB) τον Ιούνιο του 2022 με ανάλυση Ultra High Definition (UHD). Το νέο ViewFinity S9 ενσωματώνει τα εργαλεία που απαιτούνται σε κλάδους όπως η γραφιστική και η φωτογραφία, ενώ έχει λάβει και τη διάκριση CES Innovation Award 2023.

Το νέο μοντέλο ViewFinity S9 προσφέρει μια οθόνη 27" με ανάλυση 5K (5.120 x 2.880), παρέχοντας μία διευρυμένη επιφάνεια εργασίας με εκπληκτική ευκρίνεια σε εικόνα και κείμενο. Το νέο Samsung monitor επιτρέπει στους επαγγελματίες να εργάζονται σε περιεχόμενο υψηλής ανάλυσης χωρίς να χρειάζεται να κάνουν ζουμ, ώστε να μπορούν να προβάλουν τα projects τους σε 5K, διατηρώντας παράλληλα όλα τα εργαλεία επεξεργασίας τους ορατά στην οθόνη.

Με 99% DCI-P3 και 218 PPI (pixels ανά ίντσα), το ViewFinity S9 προβάλει, σε σύγκριση με το προηγούμενη μοντέλο, πιο κορεσμένα και ζωντανά χρώματα με πιο ευκρινείς λεπτομέρειες και είναι ιδανική για όσους αναζητούν οπτική πιστότητα. Επιπλέον, η τυπική φωτεινότητα των 600 cd/m2 διευκολύνει την εργασία σε σχεδόν οποιοδήποτε περιβάλλον φωτισμού. Η τεχνολογία βαθμονόμησης της Samsung βοηθά τους χρήστες να επιτύχουν το χρώμα που επιθυμούν. Κατά τη διάρκεια της παραγωγής, το χρώμα της οθόνης βαθμονομείται εργοστασιακά για απίστευτη ακρίβεια Delta E <21 κατευθείαν.

samsung-viewfinity-s9-official-2.jpg

Το monitor ViewFinity S9 χρησιμοποιεί την λειτουργία Smart Calibration που ελέγχεται με ορισμένα smartphones, επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόζουν εύκολα την οθόνη όποτε επιθυμούν για ακριβείς ρυθμίσεις χωρίς ακριβό, πολύπλοκο εξοπλισμό βαθμονόμησης. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή SmartThings, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τη βαθμονόμηση στη βασική λειτουργία για γρήγορη και εύκολη προσαρμογή των ρυθμίσεων ισορροπίας λευκού και gamma (ομαλή μετάβαση από το μαύρο στο λευκό), ενώ μπορούν να χρησιμοποιήσουν την επαγγελματική λειτουργία για πλήρη έλεγχο των ρυθμίσεων θερμοκρασίας χρώματος, φωτεινότητας, χρωματικού χώρου και gamma. Οι χρήστες ξεκινούν τη διαδικασία απλά στρέφοντας την κάμερα του smartphone τους στην οθόνη ViewFinity S9, ενώ μετά τη βαθμονόμηση μπορούν να δουν μια αναφορά με λεπτομέρειες σχετικά με τις προσαρμογές που έγιναν και την ακρίβεια χρώματος Delta E.

Το ViewFinity S9 έρχεται επίσης με πιστοποιημένες από την TUV λειτουργίες Intelligent Eye Care. Επιπλέον, η Matte Display της Samsung περιορίζει την αντανάκλαση του φωτός και την αντανάκλαση στην οθόνη, ελαχιστοποιώντας τους περισπασμούς όσο οι χρήστες εργάζονται.

Η οπτική απόδοση του ViewFinity S9 ενισχύεται από χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη ζωή των επαγγελματιών εύκολη.

Το ViewFinity S9 διαθέτει ευέλικτη συνδεσιμότητα για χρήστες υπολογιστών Mac και Windows, με θύρες Thunderbolt 4 και mini DisplayPort, πέρα από USB-C. Η συμβατότητα Thunderbolt 4 επιτρέπει στους χρήστες να φορτίζουν συσκευές με ισχύ έως 90W και να μεταφέρουν δεδομένα αξιόπιστα με ταχύτητες έως 40 Gbps.

Το monitor είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένη κάμερα 4K SlimFit που συνδέεται μέσω θύρας pogo χωρίς πρόσθετα καλώδια ή εξοπλισμό. Χάρη στην υψηλή ανάλυση της κάμερας, οι βιντεοκλήσεις σε εφαρμογές όπως το Google Meet διαθέτουν κρυστάλλινη ποιότητα εικόνας. Επιπλέον, η κάμερα αποκτά κλίση για να προσαρμόζεται στη γωνία της οθόνης, ενώ με τη λειτουργία Auto Framming οι χρήστες μένουν μέσα στο πλάνο, ακόμη και όταν αλλάζουν θέση.

Ο λεπτός μεταλλικός σχεδιασμός της ViewFinity S9 ταιριάζει σε κάθε χώρο. Χάρη στον εργονομικό σχεδιασμό της, η οθόνη προσφέρει άνεση και διευκολύνει την εργασία, αφού μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορες θέσεις ή στάσεις σώματος. Η βάση με ρυθμιζόμενο ύψος μπορεί να ρυθμιστεί αναλόγως το επίπεδο των ματιών του χρήστη και η οθόνη μπορεί να γύρει για να ταιριάζει με τη γωνία θέασης. Στη λειτουργία Pivot, η οθόνη περιστρέφεται κατά 90 μοίρες, ώστε οι χρήστες να μπορούν να διαβάζουν μεγάλα έγγραφα χωρίς να χρειάζεται να κάνουν πολύ scrolling. Χάρη στη συμβατότητα στήριξης VESA, οι χρήστες μπορούν να εξοικονομήσουν χώρο και να διατηρήσουν τακτοποιημένο το γραφείο.

samsung-viewfinity-s9-official-1.jpg


Οι ενσωματωμένες εφαρμογές Smart TV προσφέρουν στους χρήστες μία ολοκληρωμένη εμπειρία τηλεοπτικής ψυχαγωγίας μετά τη δουλειά. Η άμεση πρόσβαση σε δημοφιλείς εφαρμογές και εκπομπές streaming χωρίς να χρειάζεται ξεχωριστός υπολογιστής, τα ενσωματωμένα ηχεία με λειτουργία Adaptive Sound+ που ρυθμίζει αυτόματα τα επίπεδα θορύβου και το χειριστήριο που ενσωματώνει, καθιστούν το νέο monitor της Samsung μια ολοκληρωμένη λύση τόσο για την εργασία όσο και για την ψυχαγωγία.

Το ViewFinity S9 εκτιμάται ότι θα είναι διαθέσιμο για αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο μέσα στο φθινόπωρο του 2023.

Τεχνικές προδιαγραφές

S90PC

Οθόνη

Μέγεθος οθόνης

27”

Τύπος Panel

IPS, Flat

Ανάλυση

5K (5,120 x 2,880)

Γκάμα Χρώματος

DCI-P3 99%

Φωτεινότητα (Τυπική τιμή)

600 cd/m2

Ρυθμός Ανανέωσης (Max)

60Hz

Χρόνος Απόκρισης

5ms (GtG)

Αναλογία αντίθεσης (Static)

1000:1

Matte Display

Ναι

Χαρακτηριστικά

Βαθμονόμηση

Έξυπνη Βαθμονόμηση

Intelligent Eye Care

Adaptive Picture / Eye Saver Mode / Flicker Free

Κάμερα

4K (3,840 x 2,160), In-box

Smart TV Εφαρμογές

Ναι

Gaming Hub

Ναι (KR, US, CA, BR, GB, FR, DE, IT, ES)

Διασύνδεση

Τύποι σύνδεσης

1 Thunderbolt 4 (90W)

1 miniDP, USB-C (3DN)

Σχεδιασμός

Τύπος Stand

HAS / Pivot / Tilt

Τοποθέτηση σε τοίχο

100x100

Loading