Samsung: Υπόσχεται τρεις μεγάλες εκδόσεις του Android OS για τις νέες συσκευές της

Το χθεσινό Unpacked Event της Samsung δεν επιφύλασσε μεγάλες εκπλήξεις, μιας και γνωρίζαμε σχεδόν τα πάντα για όλα τα προϊόντα που παρουσίαση η εταιρεία εδώ και αρκετό καιρό. Παρόλα αυτά, μία συγκεκριμένη ανακοίνωση μπορεί να ήταν και ό,τι πιο σημαντικό είχε να μας δώσει.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε πως θα υποστηρίζει τις νέες συσκευές της για έως τρεις μεγάλες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Android, επεκτείνοντας δηλαδή κατά ένα έτος την παρούσα “συμφωνία” με τους καταναλωτές των συσκευών της. Αυτό σημαίνει ότι τα Samsung Galaxy Note20 και Galaxy Note20 Ultra θα λάβουν σίγουρα μέχρι και την έκδοση Android 12 (αφού ξεκινούν από το Android 10).

Αυτό που χρίζει διευκρίνισης από την εταιρεία, διότι θα πρέπει να πει ξεκάθαρα αν η νέα πολιτική αφορά μόνο τις ναυαρχίδες ή γενικότερα όλα τα μοντέλα της. Σε περίπτωση, πάντως, που τηρήσει την υπόσχεση της θα μπει και αυτή στο κλειστό κλαμπ των λίγων κατασκευαστών που προσφέρουν τόσο μακρόχρονη υποστήριξη (βλ. Google, OnePlus).

Μοιάζει παράλογο να το συζητάμε, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα στον κόσμο του Android OS. Μπορεί να επενδύσεις €1000+ για ένα smartphone, το οποίο θα πάψει να δέχεται τις νέες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος μετά από μόλις 2 χρόνια, με ορισμένες εξαιρέσεις φυσικά.

[via]

Loading