Silent Hill 2 Remake: Ανακοινώθηκε επίσημα για PS5 και PC

Ίσως η μόνη ανακοίνωση που δεν ξάφνιασε κανέναν από την εκδήλωση Silent Hill Transmission. Φυσικά το επερχόμενο remake του Silent Hill 2 διά χειρός Bloober Team (Layers of Fear, The Medium, Observer), για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες - φήμες - διαρροές εδώ και αρκετές εβδομάδες. Η Konami επισημοποίησε τον ερχομό του σε PlayStation 5 και Windows PC, ενώ έδειξε και το πρώτο teaser trailer.

Το Silent Hill 2 θεωρείται δικαίως το κορυφαίο game της σειράς και η νέα έκδοση του αναμένεται ότι θα προσελκύσει ακόμη περισσότερους gamers στον κόσμο του, πέρα από τους ήδη φανατικούς του franchise. Από το trailer παίρνουμε μια γεύση των πολύ αναβαθμισμένων γραφικών, του νέου soundtrack και του νέου voice over, ενώ μαθαίνουμε πως θα υπάρχει και νέα over-the-shoulder προοπτική για το gameplay.

Όπως δήλωσε ο Mateusz Lenart, επικεφαλής σχεδιασμού της Bloober Team, ένας από τους πρωταρχικούς στόχους ήταν να διατηρηθεί στο ακέραιο η ξεχωριστή ατμόσφαιρα του Silent Hill 2, παρά τον ριζικό εκσυγχρονισμό του gameplay.

Το original Silent Hill 2 είχε κυκλοφορήσει το 2001 για το PS2 και αργότερα σε Xbox και Windows PC. Η ανάπτυξη του είχε γίνει από την Team Silent της Konami και η υπόθεση ακολουθούσε τον πρωταγωνιστή James Sunderland στο Silent Hill αφότου έλαβε ένα γράμμα από την σύζυγο του πως τον περιμένει εκεί. Σημαντική λεπτομέρεια: η σύζυγος του είχε πεθάνει πριν από μερικα χρόνια.

Ούτε για το Silent Hill 2 Remake υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά γνωρίζουμε πως θα είναι αποκλειστικό του PS5 για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και έπειτα θα πάρει τον δρόμο του για τα PCs.

Loading