Smartphones: Τεράστια η πτώση των πωλήσεων στην Ευρώπη

Η πτωτική πορεία της αγοράς των smartphones αποδεικνύεται για άλλη μια φορά από τα στατιστικά στοιχεία που συνέλεξε η Counterpoint Research για το δεύτερο τρίμηνο του 2023, και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά για την συμπεριφορά των Ευρωπαίων καταναλωτών.

Η εταιρεία ισχυρίζεται πως οι πωλήσεις νέων smartphones μειώθηκαν κατά 12% μέσα σε αυτό το τρίμηνο σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό, γεγονός που δείχνει για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια πως οι καταναλωτές κρατούν τις συσκευές τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ ταυτόχρονα είναι και ένα μήνυμα για τους κατασκευαστές πως θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο σε κάθε νέο λανσάρισμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα νούμερα των πωλήσεων έχουν πέσει στα επίπεδα του πρώτου τριμήνου του μακρινού 2012, όταν και ξεκίνησε η πραγματική εκτόξευση της κατηγορίας των smartphones λόγω της επέλασης του Android OS.

Προκαλεί εντύπωση, επίσης, ότι οι θεωρητικά πιο προηγμένες χώρες της Δυτικής Ευρώπης καταγράφουν την μεγαλύτερη πτώση (στο -14%), ενώ στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης η πτώση είναι της τάξεως του 8%.

Loading