So.cl, το κοινωνικό δίκτυο της Microsoft διαθέσιμο για όλους

Τον περασμένο Δεκέμβρη η Microsoft ανακοίνωσε το νέο κοινωνικό της δίκτυο, So.cl, απευθυνόμενο κυρίως σε μαθητές και σπουδαστές. Τώρα, αφού παρέμεινε σε beta έκδοση για αρκετούς μήνες, το So.cl ανοίγει τις πύλες του για όλους τους χρήστες.

Στο So.cl οι σπουδαστές μπορούν να χτίζουν κοινότητες με παρόμοιους ερευνητικούς στόχους, να μοιράζονται το υλικό της έρευνας τους (κείμενο, φωτογραφίες, video) και να το επεξεργάζονται ομαδικά. Επιπλέον, μπορούν να οργανώνουν ομαδικές παρακολουθήσεις περιεχομένου -τα λεγόμενα video-parties- και να σχολιάζουν αυτά που βλέπουν σε πραγματικό χρόνο.

Όσο για τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα, η Microsoft επιμένει ότι στόχος του So.cl δεν είναι να αντικαταστήσει αλλά να συνυπάρξει με τα Facebook, Twitter και Google+:

"Οι χρήστες της υπηρεσίας θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn και άλλα social networks καθώς επίσης και τις μηχανές αναζήτησης Bing, Google κ.α.

Ελπίζουμε να ενθαρρύνουμε τους σπουδαστές να επαναπροσιορίσουν το πώς η καθημερινή επικοινωνία και τα εργαλεία μάθησης μπορούν να βελτιωθούν, αναζητώντας, μαθαίνοντας και μοιραζόμενοι στην καθημερινή τους ζωή."

Το So.cl μπορείτε να δοκιμάσετε από εδώ συνδεόμενοι μέσω του λογαριασμού σας στο Facebook ή το Windows Live.

[πηγή slashgear]

Loading