Η Sony αφήνει στην άκρη τηλεοράσεις και smartphones, για να επικεντρωθεί στο κερδοφόρο PlayStation

playstation_4_e3-2013

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες και την κυκλοφορίας πολύ αξιόλογων συσκευών τα τελευταία χρόνια, η Sony δεν έχει καταφέρει να πείσει το κοινό να την προτιμήσει στον τομέα των smartphones/tablets, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σημαντικές ζημιές που (ευτυχώς για την ίδια) ισοσκελίζονται από την εξαιρετική πορεία του PlayStation.

Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε μέσα στην επόμενη τριετία να συμμαζευτεί και να μειώσει την παραγωγή των smartphones, βάζοντας τέλος στον ανταγωνισμό με τις άλλες εταιρείες για το μερίδιο αγοράς και θα επικεντρωθεί σε μια πιο μικρή παραγωγή που θα αποδώσει κέρδη ακόμη και αν οι πωλήσεις μειωθούν κατά 30%. Εξάλλου, σύμφωνα με το Reuters, το τμήμα Sony Mobile θα παρουσιάσει ζημιές ύψους $1.7 δισ. τον ερχόμενο Μάρτιο (κλείσιμο οικονομικού έτους).

Βλέπουμε ότι μετά τη Samsung έρχεται η σειρά της Sony να αναδιπλωθεί και να αλλάξει πολιτική, αφού αποδεικνύεται ότι η μεγάλη προσφορά (σε αριθμό διαφορετικών συσκευών) δεν αποφέρει τελικά μεγαλύτερες πωλήσεις, παρά μπερδεύει τον κόσμο.

Τέλος, η Sony θα μειώσει την παραγωγή τηλεοράσεων και θα στραφεί ακόμη πιο δυναμικά στον χώρο του gaming και της ψυχαγωγίας με ναυαρχίδα φυσικά το PlayStation.

[via]

Loading