Sony INZONE H3/H7/H9 Review: Ακουστικά gaming για κάθε πορτοφόλι

Όταν η Sony προχώρησε στην ανακοίνωση της σειράς ακουστικών INZONE στοχεύοντας στους gamers, είναι γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε την είδηση με σκεπτικισμό διότι είχε ήδη τοποθετηθεί στην αγορά με εξαιρετικές συσκευές, όπως τα Sony WH-1000XM5 και τα Sony PS5 Pulse 3D.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία εκτιμά πως υπάρχει χώρος για μια ακόμα σειρά που θα καλύπτει τις ανάγκες των gamers, αναλογικά και με τα χρήματα που έχουν να επενδύσουν. Γι’ αυτό η σειρά INZONE περιλαμβάνει τρία μοντέλα, τα H3, H7 και H9 που τιμολογήθηκαν στα €64.90, €199.00 και €299.00 αντίστοιχα. 

sony-inzone-h-series-techgear-review-5.jpg

Εμείς είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε για αρκετό καιρό και τα τρία μοντέλα για να δούμε τι έχουν να προσφέρουν στον χρήστη, να βγάλουμε συμπεράσματα και να μοιραστούμε την ταπεινή άποψη μας μαζί σας. Προτού δούμε το καθένα ξεχωριστά, αξίζει να καταγράψουμε κάποια βασικά χαρακτηριστικά τους για να πάρετε μια πρώτη γεύση για τις διαφορές τους.

Sony INZONE H9

  • Αυτονομία 32 ωρών
  • Επιλογές για ακύρωση θορύβου (noise cancelling) και ambient sound
  • Ασύρματη σύνδεση με τη χρήση USB stick
  • 360° Spatial Sound μέσω της εφαρμογής

Sony INZONE H7

  • Αυτονομία 40 ωρών
  • Ασύρματη σύνδεση με τη χρήση USB stick
  • 360° Spatial Sound μέσω της εφαρμογής

Sony INZONE H3

  • Ενσύρματη σύνδεση
  • 360° Spatial Sound μέσω της εφαρμογής

Όπως αντιλαμβάνεστε, όσο μειώνεται η τιμή, τόσο μειώνονται οι επιδόσεις και ισχύει ξεκάθαρα πως ό,τι δίνεις, παίρνεις.

sony-inzone-h-series-techgear-review-4.jpg

Sony INZONE H3 - Η budget επιλογή με τις αναμενόμενες «εκπτώσεις»

Ξεκινώντας από το πιο προσιτό μοντέλο της σειράς INZONE, πρακτικά έχουμε να κάνουμε με ένα βασικό gaming headset που προσφέρει τουλάχιστον την υποστήριξη του 360° Spatial Audio με μικρό κόστος. Η πρώτη μεγάλη διαφορά από τα άλλα δύο μοντέλα είναι φυσικά η ενσύρματη σύνδεση, η οποία σε γλιτώνει μεν από τον βραχνά της φόρτισης αλλά ενδεχομένως να κουράζει κάποιους η παρουσία του καλωδίου. Το τελευταίο είναι, πάντως, αρκετά λεπτό και έχει μήκος 1.5m οπότε εάν παίζεις σε γραφείο δεν θα έχεις κάποιο θέμα.

Από πλευράς εργονομίας και άνεσης, το INZONE H3 είναι εξαιρετικά άνετο και ελαφρύ, με μαλακά μαξιλαράκια στα αυτιά και στο επάνω μέρος, καθώς και αρκετό χώρο για να αναπνέει το αυτί όταν τα φοράς για αρκετή ώρα. Επιπλέον, είναι αρκετά ευέλικτα στην κίνηση τους (πάνω από 90°) και προσαρμόζονται σε κάθε κεφάλι με ακρίβεια.

sony-inzone-h-series-techgear-review-1.jpg

Σε ό,τι αφορά τον ήχο, χωρίς να κάνουμε κάποια σύγκριση με τα άλλα μοντέλα της σειράς, μείναμε εντυπωσιασμένη από την ακρίβεια στην διεύθυνση του ήχου που σε βοηθά να καταλαβαίνεις άμεσα την προέλευση του, αλλά σίγουρα δεν προσφέρει τόσο βαθιά μπάσα και καθαρότητα στις υψηλές εντάσεις για μια πραγματικά «γεμάτη» εμπειρία ακρόασης. Για τα δεδομένα της τιμής του, ωστόσο, είναι value-for-money και σίγουρα θα μείνει ευχαριστημένος ο μέσος χρήστης. Σχετικά με το μικρόφωνο δεν έχουμε κάποιο παράπονο και πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι ενσωματωμένο στην κατασκευή, όπως και στα υπόλοιπα μοντέλα.

Συνοψίζοντας, τα Sony INZONE H3 είναι η πρόταση για όσους θέλουν να πάρουν μια γεύση από 360° Spatial Audio χωρίς να ξοδέψουν πολλά χρήματα. Από την άλλη, βέβαια, με μόλις €30 επιπλέον μπορείς να επιλέξεις τα Sony PS5 Pulse 3D…

sony-inzone-h-series-techgear-review-3.jpg

Sony INZONE H7 - Η πιο ισορροπημένη επιλογή

Για να περάσουμε στο μεσαίο μοντέλο της σειράς, από αυτό αρχίζουμε να βλέπουμε σαφέστατα πιο προηγμένες τεχνολογίες και επιδόσεις, αλλά σε αρκετά υψηλότερη τιμή. Τα Sony INZONE H7 συνδέονται ασύρματα μέσω Bluetooth σε PC και PS5 με την βοήθεια του USB dongle, και εδώ μας προκαλεί εντύπωση γιατί η εταιρεία χρειάζεται μια έξτρα συσκευή για να γίνει η σύζευξη. Θα μπορούσε κάλλιστα να υποστηρίζει την ασύρματη σύνδεση χωρίς να παιδεύει τον χρήστη με το USB dongle, ούτως ώστε να μεταφέρει με ευκολία τα ακουστικά από υπολογιστή σε PS5 ή το αντίστροφο και να μην θυσιάζει μια υποδοχή USB για αυτόν τον σκοπό.

Ο σχεδιασμός τους είναι παρόμοιος με αυτόν των INZONE H9, αλλά διαθέτουν λιγότερα κουμπιά και στερούνται των επιλογών ακύρωσης θορύβου και ambient noise. Η κατασκευή τους είναι και πάλι εξαιρετικά ελαφριά για άνετη πολύωρη χρήση, το μικρόφωνο ενσωματωμένο στο αριστερό ακουστικό και σε γενικές γραμμές η ποιότητα του ήχου είναι ίδια με αυτήν του ακριβότερου μοντέλου.

sony-inzone-h-series-techgear-review-2.jpg

Συγκεκριμένα, το 360° Spatial Sound λειτουργεί εξίσου ικανοποιητικά με τα INZONE H3 για να γνωρίζεις με ακρίβεια την διεύθυνση προέλευσης του ήχου, κάτι που εκτιμάς ιδιαίτερα στα ανταγωνιστικά FPS games. Συνολικά, όμως, η ποιότητα του ήχου είναι εκθετικά βελτιωμένη. Πεντακάθαρες υψηλές και μεσαίες συχνότητες, ακόμα και στις υψηλές εντάσεις, πραγματικά βαθύ μπάσο με σωστή ισορροπία για μια καθηλωτική εμπειρία ακρόασης που απογειώνει την ατμόσφαιρα των παιχνιδιών που παίζεις, ενώ και η παθητική απομόνωση που προσφέρουν τα μαξιλαράκια είναι πολύ ικανοποιητική.

Αν συγκρίνουμε την τιμή τους με άλλα ακουστικά της Sony, τότε ναι, έχει μια λογική η πολιτική της εταιρείας. Παρόλα αυτά, υπάρχουν προτάσεις από ανταγωνιστές που προσφέρουν παρόμοια απόδοση σε χαμηλότερη τιμή και εκεί είναι στην κρίση του καταναλωτή εάν θέλει να επενδύσει σε συσκευή με την υπογραφή της Sony.

sony-inzone-h-series-techgear-review-6.jpg

Sony INZONE H9 - Για όσους «καίγονται» για το noise cancelling

Για το κορυφαίο και πιο ακριβό μοντέλο της σειράς, η κατάσταση έχει ως εξής: πληρώνεις €100 επιπλέον για να προσθέσεις επιλογές ακύρωσης θορύβου και ambient sound. Ένα μικρό κουμπί στο αριστερό ακουστικό σου δίνει πρόσβαση σε τρία διαφορετικά sound modes (light noise cancelling, intense sound cancelling, voice prioritisation) και μπορείς να επιλέξεις τις ενέργειες που θα εκτελούνται από τα κουμπιά μέσα από την εφαρμογή Sony INZONE PC.

sony-inzone-h-series-techgear-review-8.jpg

Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο που στοχεύει η Sony με τα INZONE H9. Εάν είσαι ο κλασικός gamer που παίζει στο σπίτι του χωρίς να έχεις ιδιαίτερες εξωτερικές ενοχλήσεις (παιδιά, γατιά, σκυλιά, οικογένεια κλπ…) ίσως δεν είναι και τόσο απαραίτητο να απομονώνεσαι περισσότερο απ’ ό,τι σου προσφέρουν τα INZONE H7. Θα προσθέσουμε, επίσης, ότι πληρώνοντας €50 παραπάνω μπορείς να αποκτήσεις τα Sony WH-1000XM5 που πραγματικά πηγαίνουν την εμπειρία ακρόασης και απομόνωσης σε άλλο επίπεδο…

Loading