Sony Xperia 1: Επίσημα το πρώτο στον κόσμο με οθόνη 4K HDR CinemaWide OLED

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η παρουσίαση της Sony στο πλαίσιο του MWC 2019, με την εταιρεία να αποκαλύπτει, όπως αναμενόταν, τα Xperia 1 και Xperia 10 / 10 Plus. Τα τρία νέα smartphones έρχονται με αναλογία οθόνης 21:9 CinemaWide και γενικότερα η Sony έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία περιεχομένου και τις τεχνολογίες κινηματογράφησης, θέλοντας να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές της σε αυτόν τον τομέα.

Σε αυτή την ανάρτηση θα δούμε το Sony Xperia 1, τη ναυαρχίδα της εταιρείας για το πρώτο εξάμηνο του 2019. Είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο με οθόνη 6.5'' CinemaWide 4K HDR OLED αναλογίας 21:9, με τεχνολογία BRAVIA που γνωρίζουμε από τις κορυφαίες τηλεοράσεις της Sony για απίστευτα καθαρή εικόνα, μεγάλη αντίθεση και εξαιρετική απόδοση χρωμάτων.

Απ' ό,τι καταλάβαμε στην παρουσίαση, η οθόνη του Sony Xperia 1 θα είναι ένα από τα σημεία αναφοράς για τη συσκευή, τόσο για την παρακολούθηση περιεχομένου, όσο και για τη δημιουργία. Για το πρώτο, μάλιστα, τόνισαν ότι το 70% του καταλόγου της πλατφόρμας Netflix θα υποστηρίζει την αναλογία CinemaWide 21:9.

Ένα άλλο πολύ δυνατό χαρακτηριστικό θα είναι η τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος, επίσης για πρώτη φορά σε συσκευή της Sony. Έχουμε κύριο αισθητήρα 12MP με ευρυγώνιο φακό + 12MP με υπερευρυγώνιο φακό + 12MP με τηλεφακό, όπου όλοι συνεργάζονται για να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την αναλογία 21:9. Η Sony έδωσε μεγάλη έμφαση στη λήψη 4K video και σε πληθώρα λειτουργιών που σχετίζονται με την επαγγελματική λήψη και επεξεργασία απευθείας στη συσκευή, χάριν στο Cinema Pro mode. Σημειώστε ότι στην κάμερα καταγράφεται ακόμα μία παγκόσμια πρωτιά, η τεχνολογία Eye AF (αυτόματη εστίαση στα μάτια).

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά θα βρούμε επεξεργαστή octa-core Qualcomm Snapdragon 855, 6GB μνήμη RAM, 128GB αποθηκευτικό χώρο (επέκταση με microSD), εμπρόσθια κάμερα 8MP, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι, ηχεία τεχνολογίας Dolby Atmos, WiFi 802.11ac, Bluetooth 5.0, GPS/GLONASS, 4G LTE, λειτουργικό σύστημα Android 9 Pie, μπαταρία 3300mAh και υποδοχή USB Type-C. Οι διαστάσεις του είναι 167 x 72 x 8.1mm και η κατασκευή πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP68 για προστασία από νερό και σκόνη.

Το Sony Xperia 1 θα κυκλοφορήσει σε Λευκό, Γκρι, Μαύρο και Μωβ χρώμα μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η τιμή του.

Loading