Sony Xperia 1 III: Η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας κοιτά τον ανταγωνισμό στα μάτια

Η Sony ανακοίνωσε επίσημα το Xperia 1 III, την πρώτη ναυαρχίδα της για το 2021 η οποία επιτέλους προσφέρει στους χρήστες την αφρόκρεμα σε όλους τους τομείς και φαίνεται πως μπορεί να σταθεί ισάξια απέναντι στον ανταγωνισμό της premium κατηγορίας. Μένει να δούμε, βέβαια, αν το κοινό θα αγκαλιάσει τη νέα προσπάθεια της Sony μεταφράζοντας το ενδιαφέρον του σε πωλήσεις.

Το Sony Xperia 1 III έρχεται με οθόνη 6.5’’ OLED 4K HDR με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz, με αποτέλεσμα να είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο που προσφέρει τόσο υψηλή ανάλυση σε συνδυασμό με τα 120Hz. Η αναλογία της εικόνας είναι 21:9 και σε αντίθεση με τις σχεδιαστικές τάσεις της εποχής εξακολουθεί να διαθέτει bezel στο επάνω μέρος, μια επιλογή που ωστόσο δεν έγινε τυχαία. Βλέπετε, εκεί κρύβεται η εμπρόσθια κάμερα 8MP και το ηχείο που μαζί με το δεύτερο στο κάτω μέρος μας δίνουν για πρώτη φορά στον κόσμο των smartphones ήχο 360 Reality Audio.

Εξίσου πολύ σημαντική δουλειά έχει γίνει στην πίσω κύρια κάμερα, με τη Sony να τοποθετεί τρεις αισθητήρες 12MP + αισθητήρα ToF και φακούς Zeiss T*. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται τηλεφακός Dual PD με αποτέλεσμα να υποστηρίζει την φυσική μετάβαση από εστιακό βάθος 70mm σε 105mm χωρίς να χάνεται η εστίαση. Υποστηρίζονται, επίσης, οι τεχνολογίες Eye AF σε πραγματικό χρόνο και το 20fps burst mode με συνεχώς ενεργοποιημένη την αυτόματη εστίαση, ενώ συναντάμε λειτουργίες όπως τα AI Super-resolution Zoom, Optical SteadyShot και Flawless Eye για απίστευτη σταθερότητα στις λήψεις video. Ο κύριος αισθητήρας υποστηρίζει λήψη 4K video στα 120fps και έως 5x slow motion, και στην εφαρμογή υπάρχουν τα Photography Pro και Cinematography Pro modes, μαζί με ένα Basic mode για ένα απλούστερο περιβάλλον χρήσης.

Στα υπόλοιπα συναντάμε επεξεργαστή octa-core Qualcomm Snapdragon 888, 12GB μνήμη RAM, 256GB αποθηκευτικό χώρο (επέκταση με microSD), WiFi 6, Bluetooth 5.1, NFC, GPS, 5G, in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, λειτουργικό σύστημα Android 11, μπαταρία 4500mAh με φορτιστή 30W και υποδοχή USB Type-C.

Το Sony Xperia 1 III θα είναι διαθέσιμο σε αποχρώσεις Frosted Black και Frosted Purple, αλλά δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας και η τιμή του.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading