Στα «χέρια» των χρηστών η απόκρυψη των likes σε Instagram και Facebook


Μία νέα δοκιμαστική περίοδος για την απόκρυψη των like ξεκινάει για τους χρήστες του Instagram. Μπορεί η δοκιμή της εταιρείας να τέθηκε σε εφαρμογή το 2019, αυτή τη φορά όμως οι χρήστες της πλατφόρμας καλούνται να αποφασίσουν αν επιθυμούν να βλέπουν το σύνολο των likes σε άλλες δημοσιεύσεις ή όχι.

Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες πέρα από την επιλογή να απενεργοποιήσουν τα likes στις δημοσιεύσεις τρίτων προσώπων, μπορούν να αποκρύψουν και τα δικά τους likes, εφόσον το επιθυμούν. Μάλιστα, η Facebook ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει τα βήματα του Instagram και θα διαθέτει εξίσου την ίδια δυνατότητα στους χρήστες της πλατφόρμας.

Η αρχική ιδέα της εταιρείας βασιζόταν στην εξάλειψη τους άγχους και της ντροπής που προκαλούσε στους χρήστες της ο «μειωμένος» αριθμός των like, δημιουργώντας τους την πεποίθηση πως δεν είναι αρκετά δημοφιλείς. Μάλιστα, το ζήτημα ήταν ιδιαιτέρως αισθητό στους χρήστες μικρότερης ηλικίας, οι οποίοι έφταναν στο σημείο να διαγράψουν τις φωτογραφίες τους, αν δεν λάμβαναν τον επιθυμητό αριθμό των likes.

Ωστόσο, όταν η εταιρεία προέβη πράγματι στην απόκρυψη των like, προέκυψε θύελλα αντιδράσεων, ειδικά από την κοινότητα των influencers, οι οποίοι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα likes ως metric, προκειμένου να μετρήσουν την απήχηση τους στο κοινό τους.

Κατά συνέπεια, η Facebook λαμβάνοντας feedback από τους χρήστες μετά από τις δοκιμές που έκανε, κατέληξε στην απόφαση να παρέχει στους ίδιους τους χρήστες τη δυνατότητα απόκρυψης των likes. Η νέα δυνατότητα είναι διαθέσιμη για ένα μικρό ποσοστό των χρηστών του Instagram και αν είσαι ο «επιλαχών», θα βρεις την απόκρυψη των likes στις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading