Στα σκαριά ταινία για τον πόλεμο μεταξύ Pepsi και Coke!

Θα περίμενε κανείς ότι θα είχε συμβεί πολλά χρόνια νωρίτερα, αλλά  να που καμία φορά τα κινηματογραφικά στούντιο αργούν να  στροφάρουν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Deadline, η Sony Pictures έδωσε 1.5 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει τα δικαιώματα μιας ταινίας Coke vs. Pepsi!

Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς περί τίνος πρόκειται, μιας και η ταινία θα εξιστορήσει τον λεγόμενο πόλεμο της Cola τη δεκαετία του 1980, όταν η Pepsi πάσχιζε να κλέψει μερίδιο της αγοράς από την Coca-Cola για την κυριαρχία στην αγορά των αναψυκτικών.

Η ταινία θα περιλαμβάνει αξιομνημόνευτα γεγονότα όπως όταν ο Μάικλ Τζάκσον έπιασε φωτιά στα μαλλιά του γυρίζοντας μια διαφήμιση της Pepsi και όταν η Coca-Cola προσπάθησε να λανσάρει τη New Coke για να την αποσύρει γρήγορα από την αγορά μετά από τεράστιες αντιδράσεις.

Το σενάριο του Cola Wars γράφουν οι Jason Shuman και Ben Queen. Ο Shuman είναι ο συνδημιουργός και σεναριογράφος της σειράς Acapulco της Apple TV+, ενώ ο Queen έγραψε τα Cars 2 και Cars 3. Και οι δύο είναι φίλοι από τότε που ήταν έφηβοι, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται. Για την ιστορία, το Deadline σημειώνει ότι ο Shuman προτιμά την Pepsi και η Queen την Coke.

Στον πραγματικό κόσμο, η Coca-Cola είναι η νούμερο 1 μάρκα αναψυκτικών παγκοσμίως βάσει εσόδων, με την Pepsi να βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Η Coca-Cola κατέχει όχι μόνο το εμβληματικό αναψυκτικό Coke, αλλά και τα Dasani, Sprite, Fanta και Powerade. Η Pepsi, εν τω μεταξύ, κατέχει επίσης το Mountain Dew και το Gatorade, μεταξύ πολλών άλλων.

Είναι ακόμη νωρίς, καθώς η Sony Pictures αγόρασε μόνο την ιδέα για μια ταινία. Όπως αναφέρθηκε, το σενάριο βρίσκεται ακόμη υπό συγγραφή. Δεν υπάρχει ακόμη καμία πληροφορία για το καστ, τον σκηνοθέτη ή την ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας, ενώ στο Χόλιγουντ είναι σύνηθες φαινόμενο να ανακοινώνονται ταινίες και να μην γυρίζονται ποτέ.

[via]

Loading