Stadia: Ξεκίνησε η υποστήριξη 4K gaming στο web

Σταδιακά, η Google εμπλουτίζει τη game streaming υπηρεσία Stadia με νέους τίτλους και λειτουργίες, με την τελευταία πολύ σημαντική προσθήκη να είναι η υποστήριξη gaming σε ανάλυση 4K για όσους παίζουν μέσω web. Η εταιρεία διευκρινίζει, πάντως, ότι απαιτείται λογαριασμός Stadia Pro και ταχύτητα σύνδεσης τουλάχιστον 35Mbps.

Μέχρι σήμερα, ο μόνος τρόπος να παίξεις σε ανάλυση 4K ήταν μέσω του Chromecast Ultra σε τηλεόραση, αλλά το άνοιγμα της λειτουργίας και σε web σαφέστατα αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη. Σημειώστε, βέβαια, ότι η ανάλυση 4K είναι διαθέσιμη μόνο για όσα παιχνίδια την υποστηρίζουν μέσω του Stadia (όχι γενικότερα). Σε όσα υπάρχει αυτή η δυνατότητα θα εμφανίζεται ένα πράσινο εικονίδιο 4K στην ενότητα “data usage”.

Πρόσφατα η Google πρόσθεσε τη δυνατότητα λήψης screenshot και clip, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται ότι θα φέρει την υποστήριξη για τα ασύρματα τηλεχειριστήρια της υπηρεσίας στο web και θα επεκτείνει ακόμα περισσότερο τις λειτουργίες του Google Assistant.

Γίνονται πραγματάκια στο Stadia. Μένει να δούμε πόσο χρόνο θα πάρει στη Google για να υλοποιήσει όλα αυτά τα εντυπωσιακά που ανακοίνωσε πέρυσι το Μάρτιο και φυσικά να δούμε πότε θα φτάσει και στην Ελλάδα.

[via]

Loading