SteamOS: Αυτό είναι το λειτουργικό σύστημα της Valve που θα φέρει το gaming στο σαλόνι μας

steamos

Από τον περασμένο Φεβρουάριο περιμένουμε το περίφημο Steam Box που είχε αναγγείλει ο CEO της Valve, Gabe Newell, αλλά για την ώρα η εταιρεία αρκέστηκε να ανακοινώσει επίσημα το δικό της οpen-source λειτουργικό σύστημα SteamOS (βασίζεται σε Linux) με το οποίο φιλοδοξεί να φέρει την πλατφόρμα Steam στις τηλεοράσεις μας.

Όπως αναφέρει η Valve στο Δελτίο Τύπου,

"Καταλήξαμε ότι το ιδανικό περιβάλλον για τους πελάτες μας είναι ένα λειτουργικό σύστημα χτισμένο γύρω από την πλατφόρμα Steam. Το SteamOS συνδυάζει την σταθερότητα του Linux με το gaming, για μια εκπληκτική εμπειρία στη μεγάλη οθόνη"

Μέσα στο 2014 θα δούμε εκατοντάδες παιχνίδια να υποστηρίζουν το SteamOS, αρκετά εκ των οποίων αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Σε ό,τι αφορά τα υπάρχοντα παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν εγγενώς το νέο λειτουργικό σύστημα, θα είναι εφικτό να τρέχουν από την πλατφόρμα Steam των Windows PC/Mac και να "streamάρονται" στην τηλεόραση μέσω κάποιας SteamOS κονσόλας (Steam Box...).

Steam Big Picture, για να παίζεις video games από τον υπολογιστή στην τηλεόραση [VIDEO]

Επίσης, το SteamOS υποστηρίζει τη νεοσύστατη λειτουργία Steam Family Sharing, για το δυνατότητα διαμοιρασμού των παιχνιδιών κάποιου χρήστη με άλλους (όχι ταυτόχρονα όμως) και θα προστεθούν ρυθμίσεις για γονική επιτήρηση. Φυσικά, σταδιακά θα προστεθούν και άλλες εφαρμογές για streaming μουσικής και video (υποθέτουμε YouTube, Spotify, Pandora, Netflix, Hulu κλπ.).

Το SteamOS θα μοιραστεί δωρεάν σε οποιονδήποτε κατασκευαστή θέλει να δημιουργήσει "συσκευή σαλονιού", ενώ θα είναι διαθέσιμο και ως δωρεάν download για όλους τους χρήστες.

Να σημειωθεί ότι μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε θα έχουμε ακόμα δύο μεγάλες ανακοινώσεις από τη Valve και ποντάρουμε τα λεφτά μας ότι η μία από αυτές έχει να κάνει με το Steam Box.

Λέτε να είναι η εναλλακτική επιλογή απέναντι σε PlayStation 4, Xbox One και Wii U;

[PR]

Loading