Η τιμή του Steam Box θα φτάσει κάποια στιγμή τα $0, σε δεύτερο ρόλο το cloud gaming

Valve Steam Box

Ο συνιδρυτής της Valve, Gabe Newell, μιλώντας στο DICE έδωσε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την προσέγγιση και φιλοσοφία της εταιρείας στο χώρο των παιχνιδοκονσολών και πιο συγκεκριμένα το επερχόμενο Steam Box. Σύμφωνα με τον Newell το Steam Box θα είναι μια φθηνή συσκευή συμβατή με οποιαδήποτε τηλεόραση με τιμή που θα ξεκινά από τα $100 και που σταδιακά θα μειωθεί μέχρι το $0.

«Η τιμή θα είναι πολύ, πολύ χαμηλότερη από αυτά που έχουμε συνηθίσει σε συσκευές του σαλονιού», δήλωσε ο Newell. «Πρόκειται ουσιαστικά για ένα PC σε μορφή παιχνιδοκονσόλας και στο εύρος τιμής των κονσολών. Δεν υπάρχει τίποτα μαγικό σχετικά με το hardware - αυτό είναι το ωραίο πράγμα με τα PC, εξελίσσεται πολύ γρήγορα».

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο στο οποίο αναφέρθηκε εκτενώς ο Newell είναι το cloud gaming (Gaikai, OnLive κτλπ). Η άποψη της Valve - την οποία συμμερίζεται και η Nintendo διά στόματος του προέδρους της, Satoru Iwata - είναι ότι ότι το cloud ενέχει ένα μεγάλο κόστος δικτύου που θα κατέρρεε εξαιτίας της επιτυχίας του και θα τοποθετούσε σε περίοπτη θέση το latency. «Πιστεύω ότι υπάρχει ένα μέρος για το cloud gaming, αλλά περισσότερο σαν λειτουργία για πράγματα όπως demos, και όχι τόσο ως βασική αρχιτεκτονική», υποστήριξε ο Newell.

[via Joystiq]

Loading