Σύντομα προεπιλογή του Google Maps στα iPhone αντί του Apple Maps

Ο καθορισμός προεπιλεγμένων εφαρμογών είναι κάτι συνηθισμένο στο λειτουργικό σύστημα Android, αλλά στο iOS, η Apple ιστορικά το δυσκολεύει αυτό. Με την πάροδο του χρόνου, δόθηκε στους χρήστες η δυνατότητα να ορίσουν προεπιλεγμένο browser και να κάνουν άλλες βελτιώσεις, αλλά από το επόμενο έτος, η Apple θα επιτρέψει προφανώς στους χρήστες iPhone να ορίσουν ακόμα και την προεπιλεγμένη εφαρμογή πλοήγησης σε ό,τι άλλο θέλουν εκτός από το Apple Maps (π.χ. Google Maps).

Στο πλαίσιο της ίδιας αναφοράς που αποκάλυψε ότι η Apple εργάζεται για να βελτιώσει τη δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων από το iPhone στο Android, η ιστοσελίδα 9to5Mac υπογράμμισε επίσης ότι το iPhone θα επιτρέπει σύντομα στους χρήστες να ορίζουν μια προεπιλεγμένη εφαρμογή πλοήγησης.

Είναι πιθανό η δυνατότητα να έρθει με την έλευση του iOS 18 τον προσεχή Σεπτέμβριο, αλλά είναι εξίσου πιθανό να αφορά αποκλειστικά τους χρήστες της ΕΕ. Καθώς έχει τεθεί σε ισχύ το Digital Markets Act της ΕΕ, η Apple ήταν αρκετά ξεκάθαρη ότι οι αλλαγές που γίνονται για να συμμορφωθούν με τις νέες νομικές απαιτήσεις δεν θα επηρεάσουν τον υπόλοιπο κόσμο. Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν τη δυνατότητα χρήσης third-party καταστημάτων εφαρμογών και το sideloading εφαρμογών, αλλά μόνο στην ΕΕ.

[via]

Loading