Τέλος οι τίτλοι του Xbox 360 από τα Games with Gold τον προσεχή Οκτώβριο

Εδώ και αρκετά χρόνια αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο η Microsoft εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνει παιχνίδια για το απαρχαιωμένο Xbox 360 στις μηνιαίες δωρεές των Games with Gold, δηλαδή τα παιχνίδια που μπορεί να αποκτήσει ο κάθε συνδρομητής των υπηρεσιών Xbox Live Gold και Xbox Game Pass Ultimate. Έφτασε, όμως, το πλήρωμα του χρόνου, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από την 1η Οκτωβρίου 2022 θα προσφέρει δωρεάν games μόνο για τα Xbox One και Xbox Series X/S.

Η αλλαγή αυτή δεν επηρεάζει τα παιχνίδια που έχουν προσθέσει ήδη οι χρήστες των Xbox 360 στις βιβλιοθήκες τους, απλά οι τελευταίοι θα μείνουν στην απέξω από τον προσεχή Οκτώβριο. Επίσης, θα συνεχιστούν κανονικά οι πωλήσεις παιχνιδιών για το Xbox 360 μέσα από το κατάστημα της εταιρείας, αν και η λογική λέει πως μέσα στους επόμενους μήνες θα κοπεί πλήρως η υποστήριξη για την παλιά παιχνιδοκονσόλα της.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της Microsoft για το ζήτημα:

Από την 1η Οκτωβρίου 2022, τα παιχνίδια που προστίθενται κάθε μήνα στις υπηρεσίες Xbox Live Gold και Xbox Game Pass Ultimate για τους συνδρομητές τους, δεν θα συμπεριλαμβάνουν τίτλους του Xbox 360.
Έχουμε φτάσει στο όριο των δυνατοτήτων μας με τον κατάλογο παιχνιδιών του Xbox 360, ωστόσο, το Games with Gold θα συνεχίσει να περιλαμβάνει τίτλους του Xbox One και αποκλειστικά προνόμια κάθε μήνα.
Η αλλαγή αυτή δεν θα επηρεάσει καθόλου τα παιχνίδια του Xbox 360 που θα έχετε κατεβάσει μέχρι τον Οκτώβριο του 2022. Όλα τα παιχνίδια που θα προσθέσετε στην βιβλιοθήκη σας μέχρι τότε, θα παραμείνουν διαθέσιμα στον λογαριασμό σας ανεξάρτητα αν θα συνεχίσετε να είστε συνδρομητές.
Loading