Tesla: Σταματά να δέχεται πληρωμές σε Bitcoin

Η εταιρεία Tesla άρχισε να δέχεται bitcoin περίπου στα τέλη Μαρτίου, όμως, 49 ημέρες αργότερα αποφάσισε να αλλάξει γνώμη.

Ο CEO της Tesla, Elon Musk, ανέφερε ότι θα συνεχίσει να δέχεται bitcoin, όταν η διαδικασία γίνει πιο «βιώσιμη». Επίσης, δήλωσε ότι η εταιρεία «εξετάζει άλλα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούν <1% της συναλλαγής του Bitcoin».

Παράλληλα, ο Elon Musk επισήμανε ότι η Tesla δεν θα πουλήσει πλέον τίποτα από τα $1,5 δισεκατομμύρια bitcoin που αγόρασε στις αρχές του έτους. Η Tesla πούλησε ένα μέρος των bitcoin το πρώτο τρίμηνο του 2021, κυρίως για να βοηθήσει τα τριμηνιαία κέρδη της εταιρείας.

Σημειώνεται βέβαια ότι μόλις χθες ο CEO της Tesla έκανε ένα poll στο Twitter που ρωτούσε τους χρήστες αν θέλουν η Tesla να δεχτεί το Dogecoin. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το 78% των ερωτηθέντων δήλωσαν ναι για την προσθήκη του Dogecoin ως μέσο πληρωμής στον ιστότοπο της Tesla.

Σύμφωνα με μια εκτίμηση, το Bitcoin καταναλώνει ετησίως την ίδια ενέργεια του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνει και η Ολλανδία. Όλη αυτή η ενέργεια παράγει ένα τεράστιο ποσοστό άνθρακα, γεγονός που αντιτίθεται με την αποστολή της Tesla να «επιταχύνει τη μετάβαση του κόσμου σε αειφόρο ενέργεια».

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading