Tesla: Θα δέχεται πληρωμές σε Dogecoin στο κατάστημα της

Ο Elon Musk ανακοίνωσε επίσημα ότι η Tesla θα αρχίσει να αποδέχεται το κρυπτονόμισμα Doge ως μέσο πληρωμής για τα εμπορεύματα της.

Τον τελευταίο χρόνο, η Tesla έχει διεισδύσει στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, καθώς πριν λίγο καιρό είχε επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin. Περίπου στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, η Tesla ανακοίνωσε επίσημα ότι εφεξής θα δέχεται bitcoin ως μέσο πληρωμής για τα εμπορεύματα της, όμως, 49 ημέρες αργότερα άλλαξε γνώμη.

Η εταιρεία μπορεί να μην λαμβάνει πληρωμές με Bitcoin, αλλά ο Musk τώρα δήλωσε στο Twitter ότι η Tesla θα δεχτεί το Doge για «κάποια εμπορεύματα» στο ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Το Dogecoin, ή Doge, είναι ένα κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο για να κοροϊδέψει τον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Ο Musk «προωθούσε» το Doge στο Twitter ενώ είχε πει ότι θα ήταν ειρωνικό αν γινόταν πραγματικό νόμισμα. Ο CEO μάλιστα παραδέχτηκε ότι έχει στην κατοχή του «κάποια Dogecoin».

Οι τιμές του Doge εκτοξεύτηκαν εντυπωσιακά όταν ο Musk δημοσίευε tweets γι’ αυτό. Ωστόσο, τους τελευταίους 6 μήνες έχασε 40% της αξίας του, αλλά εκτινάχθηκε σήμερα το πρωί κατά 20% μετά την ανακοίνωση του Musk ότι η Tesla θα το δεχτεί ως μέσο πληρωμής.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading