Η Texas Instruments σταματά την παραγωγή επεξεργαστών για smartphones/tablets!

Μία από τις κορυφαίες κατασκευάστριες mobile επεξεργαστών, η Texas Instruments, παρατά τον χώρο των φορητών συσκευών (smartphones και tablets) εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης για τα προϊόντα της, μιας και οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν τους επεξεργαστές των Qualcomm και Nvidia, ενώ οι Samsung, Apple και Huawei χρησιμοποιούν τους δικούς τους.

TI OMAP 4

Η μη επιλογή των TI OMAP SoCs οφείλεται στο γεγονός ότι δεν περιλαμβάνουν 3G/4G modem με αποτέλεσμα η χρήση ενός ξεχωριστού chip για τις κεραίες να μειώνει την αυτονομία της συσκευής και να αυξάνει το κόστος κατασκευής. Έτσι, επάνω που περιμέναμε να δούμε τον TI OMAP 5 σε κάποιες συσκευές, τώρα το μέλλον του είναι αβέβαιο.

Να σημειωθεί ότι η Texas Instruments θα συνεχίσει την παραγωγή επεξεργαστών αλλά για άλλους τομείς, όπως βιομηχανίες και αυτοκινήτα, χωρίς να ονομάζει κάποιους από τους πιθανούς συνεργάτες της. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι οι τελευταίες συσκευές που είδαμε με επεξεργαστή TI OMAP ήταν σήμερα τα Nook HD και Nook HD+.

[via SlashGear]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Hardware, Mobiles, Tablets, Texas Instruments. Bookmark the permalink.