TikTok: Δημιουργεί Κέντρο Ελληνικών Εκλογών μέσα στην εφαρμογή

Το TikTok ανακοίνωσε ότι έχει κάνει διαθέσιμο για τους χρήστες Κέντρο Ελληνικών Εκλογών, για τις Εθνικές Εκλογές 2023, εντός της εφαρμογής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της πλατφόρμας, το Kέντρο θα παρέχει πληροφορίες και θεσμικές πηγές, σχετικές με τις τις εκλογές και θα παραπέμπει στους επίσημους ιστότοπους του Υπουργείου Εσωτερικών. Παράλληλα, το περιεχόμενο και οι λογαριασμοί που σχετίζονται με τις εκλογές, θα λαμβάνουν μια σχετική επισήμανση που θα παραπέμπει στο Κέντρο. Πρόσβαση θα παρέχεται επίσης σε δημοφιλή hashtags εκλογών, έτσι ώστε όποιος αναζητά αυτό το περιεχόμενο να έχει εύκολη πρόσβαση στο κέντρο. 

Ο επικεφαλής κυβερνητικών σχέσεων του TikTok για τη ΝΑ Ευρώπη και το Ισραήλ, Giacomo Lev Mannheimer, υπογράμμισε πως η παροχή πρόσβασης σε έγκυρες πληροφορίες αποτελεί σημαντικό μέρος της συνολικής στρατηγικής της πλατφόρμας για την αντιμετώπιση της εκλογικής παραπληροφόρησης και την προώθηση της παιδείας στα μέσα επικοινωνίας. Μάλιστα, επισήμανε πως για την πρόληψη απέναντι στην εκλογική παραπληροφόρηση, το TikTok συνεργάζεται με έγκριτους fact-checkers, συμπεριλαμβανομένου του AFP στην Ελλάδα. Υπενθύμισε ακόμα πως στο TikTok οι χορηγούμενες πολιτικές διαφημίσεις απαγορεύονται, με τους λογαριασμούς που σχετίζονται με πολιτικό περιεχόμενο να έχουν αυτόματα απενεργοποιημένες τις λειτουργίες δημιουργίας εσόδων και σημείωσε πως οι πολιτικές του TikTok δεν επιτρέπουν την πρόσκληση για συγκέντρωση χρημάτων για εκστρατείες (fundraising).

Δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε την ακεραιότητα της πλατφόρμας και να διασφαλίσουμε το TikTok κατά τη διάρκεια των ελληνικών εκλογών. Απαγορεύουμε και αφαιρούμε περιεχόμενο που αφορά σε εκλογική παραπληροφόρηση, προώθηση βίας και άλλες παραβιάσεις των πολιτικών μας. Συνεργαζόμαστε με έγκριτους fact-checkers, συμπεριλαμβανομένου του AFP στην Ελλάδα ενώ έχουμε εισαγάγει λειτουργίες για να παρέχουμε στην κοινότητά μας έγκυρες πληροφορίες για τις ελληνικές εκλογές, μέσα στην εφαρμογή μας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση.

Το TikTok παρέχει έναν οδηγό για τις ελληνικές εκλογές του 2023 εντός της εφαρμογής

του Giacomo Lev Mannheimer, Head of Government Relations & Public Policy, NA Ευρώπη & Ισραήλ, TikTok

To TikTok είναι ο χώρος για την ψυχαγωγία και τη δημιουργική έκφραση, που μπορεί να εκτείνεται από μουσική, μέχρι ταξίδια και πολιτιστικά θέματα, εκπαιδευτικές συμβουλές ή και κριτικές βιβλίων. Οι Οδηγίες Κοινότητας, που είναι σχεδιασμένες για να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε την πλατφόρμα έναν ασφαλή και φιλόξενο χώρο, ισχύουν για όλους και όλα στην πλατφόρμα μας. Αναγνωρίζουμε ότι το TikTok είναι ένα μέρος όπου τα μέλη της κοινότητας εκφράζονται για θέματα που επηρεάζουν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων των εκλογών και της πολιτικής. Έχοντας αυτό κατά νου, επικεντρωνόμαστε στην υποστήριξη των χρηστών μας με έγκυρες πληροφορίες για σημαντικά δημόσια θέματα και παρουσιάζουμε σήμερα έναν οδηγό εντός εφαρμογής για τις ελληνικές εκλογές του 2023.

Παρέχουμε στην κοινότητά μας έγκυρη πληροφόρηση

Η παροχή πρόσβασης σε έγκυρες πληροφορίες αποτελεί σημαντικό μέρος της συνολικής στρατηγικής μας για την αντιμετώπιση της εκλογικής παραπληροφόρησης και την προώθηση της παιδείας στα μέσα επικοινωνίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ανοίγουμε ένα Κέντρο Ελληνικών Εκλογών εντός της εφαρμογής, ώστε να παρέχουμε στα άτομα που ενδιαφέρονται για το εκλογικό περιεχόμενο έγκυρες πληροφορίες και πηγές. Για παράδειγμα, μπορούν να μάθουν πώς και πού να ψηφίζουν, μέσω πληροφοριών που παρέχονται από θεσμικές πηγές.

Επισήμανση περιεχομένου σε όλη την εφαρμογή μας

Τις επόμενες ημέρες, για να διασφαλίσουμε ότι το Κέντρο Εκλογών είναι ορατό και προσβάσιμο, θα προσθέσουμε ετικέτες σε περιεχόμενο που προσδιορίζεται ότι σχετίζεται με τις εθνικές εκλογές 2023, καθώς και σε περιεχόμενο από λογαριασμούς που ανήκουν σε κυβερνήσεις, πολιτικούς και πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα. Αυτές οι ετικέτες θα επιτρέπουν στους θεατές να κατευθυνθούν στο κέντρο μας και να λάβουν πληροφορίες για τις εκλογές.

Θα παρέχουμε επίσης πρόσβαση σε δημοφιλή hashtags εκλογών, έτσι ώστε όποιος αναζητά αυτό το περιεχόμενο να έχει εύκολη πρόσβαση στο κέντρο. Ανά πάσα στιγμή, οι θεατές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία μας για να φιλτράρουν αυτόματα τα βίντεο με λέξεις ή hashtags που δεν θέλουν να βλέπουν στις ροές "Για εσάς" ή "Ακολουθείτε".

Απαγόρευση monetisation (χρήσης χρημάτων στον λογαριασμό) και εκστρατειών για συγκέντρωση κεφαλαίων (fundraising)

Το TikTok έχει από καιρό απαγορεύσει την πολιτική διαφήμιση, συμπεριλαμβανομένων τόσο των πληρωμένων διαφημίσεων στην πλατφόρμα όσο και των δημιουργών που πληρώνονται απευθείας για την παραγωγή επώνυμου περιεχομένου. Αυτήν τη στιγμή το κάνουμε αυτό απαγορεύοντας το πολιτικό περιεχόμενο σε μια διαφήμιση, αλλά και περιορίζοντας την πρόσβαση λογαριασμών πολιτικών κομμάτων και προσώπων σε όλες τις διαφημίσεις και τις λειτουργίες δημιουργίας εσόδων. Επιπλέον, οι πολιτικές μας δεν επιτρέπουν την πρόσκληση για συγκέντρωση χρημάτων για εκστρατείες (fundraising). Αυτό περιλαμβάνει περιεχόμενο όπως ένα βίντεο από έναν πολιτικό που ζητά δωρεές ή ένα πολιτικό κόμμα που κατευθύνει σε σελίδα δωρεών στον ιστότοπό του.

Εφαρμόζοντας τις πολιτικές μας

Για να εφαρμόσουμε τις πολιτικές μας, χρησιμοποιούμε έναν συνδυασμό ανθρώπων και τεχνολογίας. Ελέγχουμε επίσης το περιεχόμενο και τους λογαριασμούς που κάνουν αναφορά μέλη της κοινότητας. Για να ενισχύσουμε την απάντησή μας στις αναδυόμενες απειλές, στο TikTok συνεργαζόμαστε με ανεξάρτητες εταιρείες πληροφοριών και είμαστε σε επαφή συχνά με άλλους σε όλο τον κλάδο, με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και άλλους ειδικούς.

Το TikTok συνεργάζεται με έγκριτους οργανισμούς fact-checking (ελέγχου δεδομένων), συμπεριλαμβανομένου του AFP στην Ελλάδα και πολλών άλλων σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτοί οι συνεργάτες βοηθούν στην αξιολόγηση της ακρίβειας του περιεχομένου σε περισσότερες από 40 γλώσσες και ενώ δεν ελέγχουν το περιεχόμενο στην πλατφόρμα μας, οι αξιολογήσεις τους μας παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες που βοηθούν στο να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα, σύμφωνα με τις πολιτικές μας. Λόγω ιδιαίτερης προσοχής, καθώς το περιεχόμενο ελέγχεται ή όταν το περιεχόμενο δεν μπορεί να τεκμηριωθεί μέσω ελέγχου γεγονότων, καθίσταται ακατάλληλο για σύσταση στις ροές Για Εσάς. Ενημερώνουμε επίσης τους θεατές για μη τεκμηριωμένο περιεχόμενο και τους προτρέπουμε να το ξανασκεφτούν πριν κοινοποιήσουν πιθανές παραπλανητικές πληροφορίες.

Συνεχής βελτίωση

Εξετάζουμε συνεχώς πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις πρακτικές και τις διαδικασίες μας για να προστατεύσουμε την ασφάλεια και την ακεραιότητα της πλατφόρμας μας κατά τη διάρκεια των εκλογών. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πολιτικές μας και τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε για την προώθηση ενός αυθεντικού περιβάλλοντος για την κοινότητά μας στη σελίδα Εκλογική Ακεραιότητα στο Κέντρο Ασφαλείας.

Loading