TikTok Notes: Ο ανταγωνιστής του Instagram λανσάρεται ήδη σε ορισμένες χώρες

Το TikTok ξεκίνησε το λανσάρισμα του ανταγωνιστή του Instagram με ονομασία TikTok Notes, σε επιλεγμένους χρήστες Android και iOS στην Αυστραλία και τον Καναδά. Ένα tweet που ανακοινώνει το λανσάρισμα, καθώς και οι καταχωρήσεις στο App Store και το Google Play, έδειξαν μερικές επίσημες εικόνες της εφαρμογής που προσφέρουν πληροφορίες για το πώς λειτουργεί. Από αυτές παρατηρούμε ότι μπορούμε να γράφουμε τίτλους για τις εικόνες πάνω από τις λεζάντες, κάτι που είναι μια λειτουργία που δεν προσφέρει εγγενώς το Instagram.

Η αρχική σελίδα φαίνεται επίσης να χωρίζεται σε δύο τμήματα, με μια ξεχωριστή σελίδα όπου μπορείτε να δείτε αναρτήσεις από άτομα που ακολουθείτε και μια άλλη σελίδα "For You". Είναι οργανωμένη περίπου όπως η αρχική σελίδα του Pinterest, αλλά με ένα μικρότερο, δίστηλο πλέγμα. Δεν είναι σαφές ποιων οι αναρτήσεις επισημαίνονται εδώ, αλλά πιθανότατα πρόκειται για λογαριασμούς παρόμοιους με αυτούς που ακολουθείτε και το TikTok πιστεύει ότι μπορεί να σας αρέσουν.



Εκτός από αυτές τις μικρές τροποποιήσεις, όμως, η εφαρμογή μοιάζει πολύ με το Instagram, κάτι που αποτελεί μια αλλαγή από το σύνηθες. Εδώ και χρόνια, η Meta είναι αυτή που αντιγράφει άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το TikTok με τα Reels και το Snapchat με τα Stories. Με το TikTok Notes, όμως, φαίνεται ότι ήρθε η σειρά του TikTok να αντιγράψει.

Το TikTok ανακοίνωσε τη νέα εφαρμογή διαμοιρασμού φωτογραφιών νωρίτερα αυτό το μήνα μέσω μιας ειδοποίησης που στάλθηκε στους χρήστες. Τότε, δεν παρείχε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή πέρα από το να την ονομάζει TikTok Notes και ότι θα την γεμίσει με τις υπάρχουσες και μελλοντικές δημόσιες αναρτήσεις φωτογραφιών των χρηστών του TikTok, εκτός αν αυτοί το επιλέξουν.

Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε σε φάση δοκιμών και δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει το ευρύτερο λανσάρισμα του TikTok Notes για όλους τους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Loading