TikTok: Όριο χρήσης 60 λεπτών την ημέρα για τους ανήλικους χρήστες

Νέες λειτουργίες γονικού ελέγχου από την ByteDance για τη δημοφιλή πλατφόρμα TikTok, με την εταιρεία να προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις εν όψει των μέτρων που ετοιμάζουν οι αρχές των ΗΠΑ που μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και σε ολοκληρωτική απαγόρευση του κοινωνικού δικτύου.

Αφότου συμβουλεύτηκαν ακαδημαϊκούς και ερευνητές του Digital Wellness Lab από το Boston Children’s Hospital κατέληξαν στο όριο των 60 λεπτών χρήσης την ημέρα για όλους τους ανήλικους χρήστες. Όλοι οι λογαριασμοί που ανήκουν σε χρήστες κάτω των 18 ετών θα μπουν αυτόματα σε αυτό το όριο των 60 λεπτών, αλλά προφανώς θα υπάρχει η δυνατότητα να απενεργοποιηθεί ο περιορισμός και να τεθούν άλλα όρια από τους γονείς.

tiktok-digital-parental-1.jpg

Για παράδειγμα, ακόμα και αν οι γονείς απενεργοποιήσουν το όριο των 60 λεπτών, οι ανήλικοι χρήστες του TikTok θα λαμβάνουν ειδοποίηση όταν φτάσουν στα 100 λεπτά. Ακόμη, οι γονείς θα πρέπει να δηλώνουν συγκεκριμένο passcode που θα επεκτείνει το όριο χρήσης κατά 30 λεπτά κάθε φορά.

Εξίσου σημαντική και η δυνατότητα να ορίσεις διαφορετικά χρονικά όρια για κάθε ημέρα της εβδομάδας, η δυνατότητα να απενεργοποιήσεις τις εισερχόμενες ειδοποιήσεις για να μην αποσπάται η προσοχή του χρήστη, όπως και η πλήρη ανάλυση του τρόπου χρήσης του TikTok (π.χ. πόσες φορές άνοιξε η εφαρμογή, πόσο χρόνο ξόδεψε κλπ.).

tiktok-digital-parental-1.jpg

Τέλος, το TikTok θα εμφανίζει υπενθυμίσεις ότι ήρθε η ώρα για ύπνο σε όλους τους χρήστες ανεξαρτήτως ηλικίας. Όσοι επιθυμούν μπορούν να ορίσουν συγκεκριμένη ώρα το βράδυ που θα ήθελαν να λαμβάνουν την σχετική ειδοποίηση για να αφήνουν στην άκρη το TikTok και να πέφτουν για ύπνο.

Loading