up_icon
Smartphones Android Samsung

Το Galaxy XCover6 Pro είναι η νέα προσθήκη στην κατηγορία των rugged smartphones

30 Αυγούστου 2022 Techgear Team

Το Galaxy XCover6 Pro είναι η νέα προσθήκη στην κατηγορία των rugged smartphones

Κάνοντας μια αναδρομή στην εξέλιξη της κατηγορίας των smartphones, φαίνεται ότι οι κατασκευαστές έχουν περάσει από διάφορα στάδια για να καταλήξουν σε μια πιο σταθερή φιλοσοφία στην ανάπτυξη των συσκευών τους. Συνήθως το κοινό εστιάζει περισσότερο στις τεχνικές προδιαγραφές και τις δυνατότητες των smartphones (π.χ. κάμερες, επεξεργαστής, μνήμη), αλλά υπήρξε μια περίοδος όπου οι κατασκευαστές προσπαθούσαν να δημιουργήσουν το πιο λεπτό και ελαφρύ smartphone, προσφέροντας παράλληλα το υψηλότερο ποσοστό στη σχέση οθόνης - πρόσοψης και φυσικά μεγάλη διάρκεια μπαταρίας.

samsung-galaxy-xcover6-pro-pr-7.jpg


Όλα αυτά τα είδαμε και εμείς ως τελικοί καταναλωτές να εξελίσσονται μπροστά μας για να απολαμβάνουμε κάθε χρόνο ολοένα και καλύτερες συσκευές. Παράλληλα, όμως, με τα συμβατικά smartphones άρχισε να αναπτύσσεται και η κατηγορία των rugged smartphones, τα οποία δεν εξελίχθηκαν με τον ίδιο ρυθμό. Αυτό ήταν λογικό, διότι απευθύνονται σε συγκεκριμένη ομάδα χρηστών, συνήθως επαγγελματίες που εργάζονται ή γενικότερα περνούν μεγάλο διάστημα της ημέρας σε δύσκολες συνθήκες (π.χ. εργοτάξια, ακραία καιρικά φαινόμενα, υψηλές / χαμηλές θερμοκρασίες).

Στη συνείδηση αρκετών καταναλωτών τα rugged smartphones είναι χοντροκομμένες συσκευές που προσφέρουν μεν υψηλή ανθεκτικότητα και αυτονομία, αλλά παραμένουν πίσω σε όλους τους άλλους τομείς όπως η οθόνη, η κάμερα, ο επεξεργαστής, η συνδεσιμότητα κλπ. Πλέον οι νέες τεχνολογίες μπορούν να διαλύσουν αυτά τα στερεότυπα και να αποδείξουν πως ένα θωρακισμένο smartphone μπορεί να είναι ταυτόχρονα κομψό, ισχυρό και μέσα στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις.

Πρόσφατα η Samsung παρουσίασε επίσημα το Galaxy XCover6 Pro και την αντίστοιχη Enterprise Edition, ένα rugged smartphone κατάλληλο για χρήση από επιχειρήσεις, το οποίο διαθέτει πολλά από τα χαρακτηριστικά των συμβατικών smartphones των απλών, καθημερινών χρηστών από πλευράς τεχνολογιών, συνδεσιμότητας, αυτονομίας, ποιότητας οθόνης και δυνατοτήτων του hardware.

samsung-galaxy-xcover6-pro-pr-6.jpg


Ανθεκτικότητα σε υψηλό βαθμό

Το Galaxy XCover6 Pro είναι ένα εργαλείο κατάλληλο για τον επαγγελματία χρήστη που εργάζεται σε απαιτητικές συνθήκες ή γενικότερα σε περιβάλλον όπου ο κίνδυνος ζημιάς είναι σημαντικά υψηλότερος σε σύγκριση με αυτούς που εργάζονται π.χ. σε κάποιο γραφείο. Δεν χρειάζεται να πάμε σε ακραία επαγγέλματα, όπως εργοτάξια, εργοστάσια και ορυχεία. Αντίστοιχο κίνδυνο αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι σε σώματα ασφαλείας, οι εξωτερικοί πωλητές, οι διανομείς, οι τεχνικοί (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές) κλπ..

Η κατασκευή του είναι ανθεκτική και πιστοποιημένη στα πρωτόκολλα MIL-STD-810H* και IP68** (προστασία από ακραίες θερμοκρασίες, πτώσεις τάσης, σκόνη, νερό και πτώσεις από μεγάλο ύψος), όχι μόνο για το σώμα της συσκευής, αλλά και για την οθόνη που επικαλύπτεται από Gorilla Glass Victus+. Μάλιστα, η οθόνη 6.6’’ προσφέρει παράλληλα υψηλή ανάλυση FHD+ και προσαρμόσιμο ρυθμό ανανέωσης εικόνας έως 120Hz για να απολαμβάνεις υψηλή ευκρίνεια στο φως της ημέρας, εξαιρετική εμπειρία θέασης περιεχομένου και μια μοναδικά ομαλή λειτουργία περιήγησης. Στα πλεονεκτήματα για τον επαγγελματία καταγράφουμε την λειτουργία Touch Sensitivity που μπορείς να ενεργοποιήσεις για να αυξήσεις την ευαισθησία της οθόνης στην αφή εάν την διαχειρίζεσαι φορώντας γάντια ή σε υγρό περιβάλλον (π.χ. αν έχεις βρεγμένα δάκτυλα)***.

samsung-galaxy-xcover6-pro-pr-4.jpg

Παρά την μεγάλη ανθεκτικότητα του, το Galaxy XCover6 Pro αποτελεί μία ελαφριά θωρακισμένη συσκευή με πάχος μικρότερο από 10mm και χαρακτηρίζεται από κομψό σχεδιασμό που συνήθως συναντάς στις συμβατικές συσκευές που απευθύνονται στον κλασικό καταναλωτή. Επίσης, η Samsung έχει προνοήσει τόσο για την μακροβιότητα των συσκευών, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος, επιλέγοντας ανακυκλωμένα πλαστικά και αποσπώμενη μπαταρία η οποία πωλείται ξεχωριστά και μπορείς να αντικαταστήσεις πανεύκολα σε βάθος χρόνου. Και σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος, με την Enterprise Edition, η συσκευή λαμβάνει για έως και 5 χρόνια εγγυημένων ενημερώσεων ασφαλείας! Αυτό σημαίνει ότι η επιχείρηση και ο επαγγελματίας που θα το επιλέξουν θα είναι καλυμμένοι μακροχρόνια αυξάνοντας την αξία της επένδυσης τους.

Hardware υψηλών επιδόσεων

Η ανθεκτικότητα μπορεί να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Galaxy XCover6 Pro, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τελειώνουν εδώ τα προτερήματα του. Το Galaxy XCover6 Pro τροφοδοτείται από ισχυρό οκταπύρηνο επεξεργαστή που σε συνδυασμό με 6GB μνήμη RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του μέσου επαγγελματία. Αν χρειάζεστε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, καλό είναι να γνωρίζετε πως υπάρχει υποδοχή για κάρτα microSD έως 1TB, η οποία πωλείται ξεχωριστά!

samsung-galaxy-xcover6-pro-pr-3.jpg

Επειδή η ποιότητα της εργασίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παραγωγικότητα, η Samsung δεν κάνει κανέναν συμβιβασμό. Η εταιρεία έχει τοποθετήσει για πρώτη φορά κεραία 5G σε smartphone της σειράς XCover για να εργάζεσαι απρόσκοπτα από όπου υπάρχει κάλυψη, αλλά και την τελευταίας τεχνολογίας κεραία WiFi 6E για την ταχύτερη δυνατή επικοινωνία με τα αντίστοιχα δίκτυα. Προφανώς υπάρχει κεραία Bluetooth 5.2 για άμεση σύνδεση με τις συμβατές συσκευές (ακουστικά, πληκτρολόγιο, mouse), NFC chip για να πραγματοποιείς ανέπαφες πληρωμές και dual SIM για τους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν ταυτόχρονα δύο αριθμούς τηλεφώνου.

Για όσους μοιράζουν τον χρόνο της εργασίας τους μεταξύ σπιτιού, γραφείου και εξωτερικών χώρων, το Galaxy XCover6 Pro υποστηρίζει την λειτουργία Samsung DeX που τους επιτρέπει να συνδέσουν το smartphone με μια εξωτερική οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι για να το μετατρέψουν ουσιαστικά σε έναν υπολογιστή όπου και αν βρίσκονται!

samsung-galaxy-xcover6-pro-pr-8.jpg

Η κάμερα δεν θα μπορούσε να μείνει στο περιθώριο καθώς οι επαγγελματίες μπορεί να βασιστούν σε αυτή για να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να κρατήσουν ιστορικό των βλαβών ή/και των επιδιορθώσεων που πραγματοποιούν. Επομένως, ήταν αναγκαίο να τοποθετηθεί μια υψηλού επιπέδου κάμερα στο Galaxy XCover6 Pro και η Samsung το έκανε πράξη. Ο κύριος αισθητήρας 50MP f/1.8 βοηθά σημαντικά στην λήψη καθαρών φωτογραφιών και video, ενώ συνοδεύεται από δεύτερο αισθητήρα 8MP f/2.2 με υπερευρυγώνιο φακό εξίσου υψηλής απόδοσης. Στην πρόσοψη υπάρχει αισθητήρας 13MP f/2.2 για την πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων, αλλά και για βιομετρικό ξεκλείδωμα με αναγνώριση προσώπου σε περίπτωση που τα δάκτυλά σου είναι αρκετά λερωμένα / βρεγμένα ή φοράς γάντια για να χρησιμοποιήσεις τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων***.

Όλα αυτά δεν θα είχαν καμία σημασία εάν χρειαζόταν να ψάχνεις πρίζες κατά τη διάρκεια της ημέρας για να φορτίσεις το smartphone σου. Ειδικά για τους επαγγελματίες που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους ή βρίσκονται διαρκώς στον δρόμο, είναι σημαντικό να μην μένουν ποτέ από μπαταρία. Με το Samsung Galaxy XCover6 Pro έχεις στην διάθεση σου χωρητικότητα 4050mAh που σου βγάζει με άνεση μία ολόκληρη ημέρα φυσιολογικής χρήσης με μία φόρτιση, ενώ όσοι χρησιμοποιούν πολύ έντονα το smartphone τους επωφελούνται αφάνταστα από το γεγονός ότι η μπαταρία είναι αποσπώμενη, διότι ανά πάσα στιγμή μπορούν πανεύκολα να την αντικαταστήσουν με μια δεύτερη φορτισμένη (η οποία πωλείται χωριστά).

samsung-galaxy-xcover6-pro-pr-5.jpg


Ασφάλεια επαγγελματικού επιπέδου

Από την στιγμή που έχουμε να κάνουμε με smartphone που απευθύνεται σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, το ζήτημα της ασφάλειας αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα. Το Galaxy XCover6 Pro ενισχύεται από την κορυφαία πλατφόρμα ασφαλείας Samsung Knox που προστατεύει την συσκευή σε πραγματικό χρόνο από τις συνεχείς απειλές τόσο σε επίπεδο λογισμικού (software), όσο και σε επίπεδο hardware.

Επιπλέον, το περιβάλλον χρήσης One UI προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας που δίνει στους IT Managers των επιχειρήσεων την δυνατότητα να ελέγχουν πλήρως τις συσκευές των εργαζομένων για θέματα ασφαλείας μέσω ενός πολύ εύχρηστου dashboard.

Το Galaxy XCover6 Pro είναι η ιδανική επιλογή για τον επαγγελματία χρήστη, καθώς του προσφέρει υψηλή ανθεκτικότητα και επιδόσεις, ασφάλεια και αυτονομία σε μια συσκευή που παραπέμπει σε συμβατικό smartphone!

*Το MIL-STD 810H είναι μια τυποποιημένη μορφή δοκιμών που σχεδιάστηκε από τον στρατό των ΗΠΑ για την ακριβή αξιολόγηση των περιορισμών της συσκευής.

**Πιστοποίηση IP68: Αδιάβροχο σε έως και 1,5 μέτρο γλυκού νερού για έως και 30 λεπτά και προστατευμένο από σκόνη, βρωμιά και άμμο.

Πιστοποίηση MIL-STD 810H: Ύψος, Υγρασία, Βύθιση, Ομίχλη αλατιού, Σκόνη, Δόνηση, Πτώση κ.λπ.

***Το άγγιγμα κάτω από το νερό δεν είναι διαθέσιμο. Αποκρίνεται στο άγγιγμα από δερμάτινα γάντια πιο λεπτά από 2 mm. Βασίζεται σε αποτελέσματα εσωτερικών εργαστηριακών δοκιμών. Η απόκριση στην αφή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το υλικό και το πάχος των γαντιών καθώς και άλλες καιρικές συνθήκες.

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Techgear Team

ΣΧΟΛΙΑ
read more

Pixel 7 Pro: Επίσημο video για τον σχεδιασμό του, specs και τιμή

28 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Μετά το Pixel Watch σειρά παίρνει το Pixel 7 Pro στις επίσημες «διαρροές» της Google πριν την επίσημη παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα (6 Οκτωβρίου 2022). Η εταιρεία δημοσίευσε ένα νέο ...

Samsung Galaxy S23+: Τα πρώτα renders για το μεσαίο μοντέλο της νέας σειράς

28 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Μόλις μερικές εβδομάδες έχουν περάσει από την κυκλοφορία των νέων foldables της Samsung στην αγορά, αλλά ήδη οι leaksters έχουν πιάσει δουλειά για να μας δώσουν τις πρώτες εικόνες της σειράς Galaxy S23, η οποία...

Xiaomi Civi 2: Επίσημα με διπλή selfie κάμερα 32MP και mid-range χαρακτηριστικά

27 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η Xiaomi προχώρησε στα επίσημα αποκαλυπτήρια του Xiaomi Civi 2 για την αγορά της Κίνας, ένα smartphone που ξεχωρίζει (όπως και το προηγούμενο μοντέλο της σειράς) για τις δυνατότητές του στις λήψεις selfies. ...

Xiaomi 12T / 12T Pro: Επίσημη παρουσίαση στις 4 Οκτωβρίου 2022

27 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Ο κύβος ερρίφθη και για τη σειρά Xiaomi 12T, καθώς η εταιρεία απέστειλε προσκλήσεις για την επίσημη παρουσίαση των Xiaomi 12T, Xiaomi 12T Pro και ορισμένων νέων περιφερειακών συσκευών σε εκδήλωση που θα ...

vivo X Fold+: Επίσημα η νέα έκδοση του foldable με Snapdragon 8+ Gen1 και μεγαλύτερη μπαταρία

26 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η vivo προχώρησε πριν από λίγο στα επίσημα αποκαλυπτήρια του vivo X Fold+, τη νέα έκδοση του foldable smartphone που έρχεται σε νέα απόχρωση με τον ισχυρότερο επεξεργαστή για συσκευές Android στην αγορά, το ...

Samsung Galaxy A23 5G: Μεγαλύτερη οθόνη, εκπληκτική κάμερα και μπαταρία που διαρκεί όλη μέρα

23 Σεπτεμβρίου 2022 Techgear Team

Η Samsung παρουσιάζει το Samsung Galaxy A23 5G. Σχεδιασμένο για να φέρει την καινοτομία της Samsung σε ακόμη μεγαλύτερο κοινό, το νέο Samsung Galaxy A23 5G προσφέρει καθηλωτική εμπειρία θέασης και gaming και ...

Pixel Watch σε νέο επίσημο video και πρώτη επίσημη εικόνα για την πρόσοψη του Pixel 7 Pro

23 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η επίσημη παρουσίαση των Pixel 7, Pixel 7 Pro και Pixel Watch είναι προγραμματισμένη για τις 6 Οκτωβρίου 2022, αλλά η Google έχει ξεκινήσει ήδη να αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για τις νέες συσκευές της. ...

LG Rollable: Το ακυρωμένο smartphone με την τυλισσόμενη οθόνη σε hands-on video

21 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η LG πειραματιζόταν για αρκετό καιρό με τις εύκαμπτες οθόνες της προκειμένου να προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση στην κατηγορία των smartphones. Σε αντίθεση με όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, δηλαδή τα ...

Sony Xperia 10 IV Review: Καλό σαν entry-level, αλλά με mid-range τιμή

21 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η Sony έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια μια συγκεκριμένη πολιτική στο λανσάρισμα νέων smartphones, με το Xperia 1 να αποτελεί την ναυαρχίδα της, το Xperia 5 την compact έκδοση της ναυαρχίδας που σε ορισμένες...

ASUS ROG Phone 6D / 6D Ultimate: Επίσημα τα νέα gaming smartphones και σε Batman Edition

19 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η ASUS προχώρησε στα επίσημα αποκαλυπτήρια των ASUS ROG Phone 6D και 6D Ultimate, τα δύο νέα gaming smartphones με επεξεργαστές MediaTek Dimensity 9000+ που έρχονται να διαδεχτούν τα ROG Phone 6 και ROG Phone 6...

Loader
techgear_icon