up_icon
Smartphones Android Samsung

Το Galaxy XCover6 Pro είναι η νέα προσθήκη στην κατηγορία των rugged smartphones

30 Αυγούστου 2022 Techgear Team

Το Galaxy XCover6 Pro είναι η νέα προσθήκη στην κατηγορία των rugged smartphones

Κάνοντας μια αναδρομή στην εξέλιξη της κατηγορίας των smartphones, φαίνεται ότι οι κατασκευαστές έχουν περάσει από διάφορα στάδια για να καταλήξουν σε μια πιο σταθερή φιλοσοφία στην ανάπτυξη των συσκευών τους. Συνήθως το κοινό εστιάζει περισσότερο στις τεχνικές προδιαγραφές και τις δυνατότητες των smartphones (π.χ. κάμερες, επεξεργαστής, μνήμη), αλλά υπήρξε μια περίοδος όπου οι κατασκευαστές προσπαθούσαν να δημιουργήσουν το πιο λεπτό και ελαφρύ smartphone, προσφέροντας παράλληλα το υψηλότερο ποσοστό στη σχέση οθόνης - πρόσοψης και φυσικά μεγάλη διάρκεια μπαταρίας.

samsung-galaxy-xcover6-pro-pr-7.jpg


Όλα αυτά τα είδαμε και εμείς ως τελικοί καταναλωτές να εξελίσσονται μπροστά μας για να απολαμβάνουμε κάθε χρόνο ολοένα και καλύτερες συσκευές. Παράλληλα, όμως, με τα συμβατικά smartphones άρχισε να αναπτύσσεται και η κατηγορία των rugged smartphones, τα οποία δεν εξελίχθηκαν με τον ίδιο ρυθμό. Αυτό ήταν λογικό, διότι απευθύνονται σε συγκεκριμένη ομάδα χρηστών, συνήθως επαγγελματίες που εργάζονται ή γενικότερα περνούν μεγάλο διάστημα της ημέρας σε δύσκολες συνθήκες (π.χ. εργοτάξια, ακραία καιρικά φαινόμενα, υψηλές / χαμηλές θερμοκρασίες).

Στη συνείδηση αρκετών καταναλωτών τα rugged smartphones είναι χοντροκομμένες συσκευές που προσφέρουν μεν υψηλή ανθεκτικότητα και αυτονομία, αλλά παραμένουν πίσω σε όλους τους άλλους τομείς όπως η οθόνη, η κάμερα, ο επεξεργαστής, η συνδεσιμότητα κλπ. Πλέον οι νέες τεχνολογίες μπορούν να διαλύσουν αυτά τα στερεότυπα και να αποδείξουν πως ένα θωρακισμένο smartphone μπορεί να είναι ταυτόχρονα κομψό, ισχυρό και μέσα στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις.

Πρόσφατα η Samsung παρουσίασε επίσημα το Galaxy XCover6 Pro και την αντίστοιχη Enterprise Edition, ένα rugged smartphone κατάλληλο για χρήση από επιχειρήσεις, το οποίο διαθέτει πολλά από τα χαρακτηριστικά των συμβατικών smartphones των απλών, καθημερινών χρηστών από πλευράς τεχνολογιών, συνδεσιμότητας, αυτονομίας, ποιότητας οθόνης και δυνατοτήτων του hardware.

samsung-galaxy-xcover6-pro-pr-6.jpg


Ανθεκτικότητα σε υψηλό βαθμό

Το Galaxy XCover6 Pro είναι ένα εργαλείο κατάλληλο για τον επαγγελματία χρήστη που εργάζεται σε απαιτητικές συνθήκες ή γενικότερα σε περιβάλλον όπου ο κίνδυνος ζημιάς είναι σημαντικά υψηλότερος σε σύγκριση με αυτούς που εργάζονται π.χ. σε κάποιο γραφείο. Δεν χρειάζεται να πάμε σε ακραία επαγγέλματα, όπως εργοτάξια, εργοστάσια και ορυχεία. Αντίστοιχο κίνδυνο αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι σε σώματα ασφαλείας, οι εξωτερικοί πωλητές, οι διανομείς, οι τεχνικοί (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές) κλπ..

Η κατασκευή του είναι ανθεκτική και πιστοποιημένη στα πρωτόκολλα MIL-STD-810H* και IP68** (προστασία από ακραίες θερμοκρασίες, πτώσεις τάσης, σκόνη, νερό και πτώσεις από μεγάλο ύψος), όχι μόνο για το σώμα της συσκευής, αλλά και για την οθόνη που επικαλύπτεται από Gorilla Glass Victus+. Μάλιστα, η οθόνη 6.6’’ προσφέρει παράλληλα υψηλή ανάλυση FHD+ και προσαρμόσιμο ρυθμό ανανέωσης εικόνας έως 120Hz για να απολαμβάνεις υψηλή ευκρίνεια στο φως της ημέρας, εξαιρετική εμπειρία θέασης περιεχομένου και μια μοναδικά ομαλή λειτουργία περιήγησης. Στα πλεονεκτήματα για τον επαγγελματία καταγράφουμε την λειτουργία Touch Sensitivity που μπορείς να ενεργοποιήσεις για να αυξήσεις την ευαισθησία της οθόνης στην αφή εάν την διαχειρίζεσαι φορώντας γάντια ή σε υγρό περιβάλλον (π.χ. αν έχεις βρεγμένα δάκτυλα)***.

samsung-galaxy-xcover6-pro-pr-4.jpg

Παρά την μεγάλη ανθεκτικότητα του, το Galaxy XCover6 Pro αποτελεί μία ελαφριά θωρακισμένη συσκευή με πάχος μικρότερο από 10mm και χαρακτηρίζεται από κομψό σχεδιασμό που συνήθως συναντάς στις συμβατικές συσκευές που απευθύνονται στον κλασικό καταναλωτή. Επίσης, η Samsung έχει προνοήσει τόσο για την μακροβιότητα των συσκευών, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος, επιλέγοντας ανακυκλωμένα πλαστικά και αποσπώμενη μπαταρία η οποία πωλείται ξεχωριστά και μπορείς να αντικαταστήσεις πανεύκολα σε βάθος χρόνου. Και σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος, με την Enterprise Edition, η συσκευή λαμβάνει για έως και 5 χρόνια εγγυημένων ενημερώσεων ασφαλείας! Αυτό σημαίνει ότι η επιχείρηση και ο επαγγελματίας που θα το επιλέξουν θα είναι καλυμμένοι μακροχρόνια αυξάνοντας την αξία της επένδυσης τους.

Hardware υψηλών επιδόσεων

Η ανθεκτικότητα μπορεί να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Galaxy XCover6 Pro, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τελειώνουν εδώ τα προτερήματα του. Το Galaxy XCover6 Pro τροφοδοτείται από ισχυρό οκταπύρηνο επεξεργαστή που σε συνδυασμό με 6GB μνήμη RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του μέσου επαγγελματία. Αν χρειάζεστε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, καλό είναι να γνωρίζετε πως υπάρχει υποδοχή για κάρτα microSD έως 1TB, η οποία πωλείται ξεχωριστά!

samsung-galaxy-xcover6-pro-pr-3.jpg

Επειδή η ποιότητα της εργασίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παραγωγικότητα, η Samsung δεν κάνει κανέναν συμβιβασμό. Η εταιρεία έχει τοποθετήσει για πρώτη φορά κεραία 5G σε smartphone της σειράς XCover για να εργάζεσαι απρόσκοπτα από όπου υπάρχει κάλυψη, αλλά και την τελευταίας τεχνολογίας κεραία WiFi 6E για την ταχύτερη δυνατή επικοινωνία με τα αντίστοιχα δίκτυα. Προφανώς υπάρχει κεραία Bluetooth 5.2 για άμεση σύνδεση με τις συμβατές συσκευές (ακουστικά, πληκτρολόγιο, mouse), NFC chip για να πραγματοποιείς ανέπαφες πληρωμές και dual SIM για τους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν ταυτόχρονα δύο αριθμούς τηλεφώνου.

Για όσους μοιράζουν τον χρόνο της εργασίας τους μεταξύ σπιτιού, γραφείου και εξωτερικών χώρων, το Galaxy XCover6 Pro υποστηρίζει την λειτουργία Samsung DeX που τους επιτρέπει να συνδέσουν το smartphone με μια εξωτερική οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι για να το μετατρέψουν ουσιαστικά σε έναν υπολογιστή όπου και αν βρίσκονται!

samsung-galaxy-xcover6-pro-pr-8.jpg

Η κάμερα δεν θα μπορούσε να μείνει στο περιθώριο καθώς οι επαγγελματίες μπορεί να βασιστούν σε αυτή για να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να κρατήσουν ιστορικό των βλαβών ή/και των επιδιορθώσεων που πραγματοποιούν. Επομένως, ήταν αναγκαίο να τοποθετηθεί μια υψηλού επιπέδου κάμερα στο Galaxy XCover6 Pro και η Samsung το έκανε πράξη. Ο κύριος αισθητήρας 50MP f/1.8 βοηθά σημαντικά στην λήψη καθαρών φωτογραφιών και video, ενώ συνοδεύεται από δεύτερο αισθητήρα 8MP f/2.2 με υπερευρυγώνιο φακό εξίσου υψηλής απόδοσης. Στην πρόσοψη υπάρχει αισθητήρας 13MP f/2.2 για την πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων, αλλά και για βιομετρικό ξεκλείδωμα με αναγνώριση προσώπου σε περίπτωση που τα δάκτυλά σου είναι αρκετά λερωμένα / βρεγμένα ή φοράς γάντια για να χρησιμοποιήσεις τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων***.

Όλα αυτά δεν θα είχαν καμία σημασία εάν χρειαζόταν να ψάχνεις πρίζες κατά τη διάρκεια της ημέρας για να φορτίσεις το smartphone σου. Ειδικά για τους επαγγελματίες που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους ή βρίσκονται διαρκώς στον δρόμο, είναι σημαντικό να μην μένουν ποτέ από μπαταρία. Με το Samsung Galaxy XCover6 Pro έχεις στην διάθεση σου χωρητικότητα 4050mAh που σου βγάζει με άνεση μία ολόκληρη ημέρα φυσιολογικής χρήσης με μία φόρτιση, ενώ όσοι χρησιμοποιούν πολύ έντονα το smartphone τους επωφελούνται αφάνταστα από το γεγονός ότι η μπαταρία είναι αποσπώμενη, διότι ανά πάσα στιγμή μπορούν πανεύκολα να την αντικαταστήσουν με μια δεύτερη φορτισμένη (η οποία πωλείται χωριστά).

samsung-galaxy-xcover6-pro-pr-5.jpg


Ασφάλεια επαγγελματικού επιπέδου

Από την στιγμή που έχουμε να κάνουμε με smartphone που απευθύνεται σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, το ζήτημα της ασφάλειας αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα. Το Galaxy XCover6 Pro ενισχύεται από την κορυφαία πλατφόρμα ασφαλείας Samsung Knox που προστατεύει την συσκευή σε πραγματικό χρόνο από τις συνεχείς απειλές τόσο σε επίπεδο λογισμικού (software), όσο και σε επίπεδο hardware.

Επιπλέον, το περιβάλλον χρήσης One UI προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας που δίνει στους IT Managers των επιχειρήσεων την δυνατότητα να ελέγχουν πλήρως τις συσκευές των εργαζομένων για θέματα ασφαλείας μέσω ενός πολύ εύχρηστου dashboard.

Το Galaxy XCover6 Pro είναι η ιδανική επιλογή για τον επαγγελματία χρήστη, καθώς του προσφέρει υψηλή ανθεκτικότητα και επιδόσεις, ασφάλεια και αυτονομία σε μια συσκευή που παραπέμπει σε συμβατικό smartphone!

*Το MIL-STD 810H είναι μια τυποποιημένη μορφή δοκιμών που σχεδιάστηκε από τον στρατό των ΗΠΑ για την ακριβή αξιολόγηση των περιορισμών της συσκευής.

**Πιστοποίηση IP68: Αδιάβροχο σε έως και 1,5 μέτρο γλυκού νερού για έως και 30 λεπτά και προστατευμένο από σκόνη, βρωμιά και άμμο.

Πιστοποίηση MIL-STD 810H: Ύψος, Υγρασία, Βύθιση, Ομίχλη αλατιού, Σκόνη, Δόνηση, Πτώση κ.λπ.

***Το άγγιγμα κάτω από το νερό δεν είναι διαθέσιμο. Αποκρίνεται στο άγγιγμα από δερμάτινα γάντια πιο λεπτά από 2 mm. Βασίζεται σε αποτελέσματα εσωτερικών εργαστηριακών δοκιμών. Η απόκριση στην αφή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το υλικό και το πάχος των γαντιών καθώς και άλλες καιρικές συνθήκες.

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Techgear Team
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΣΧΟΛΙΑ
read more

Redmi 12 5G: Το απόλυτο entry-level 5G κινητό στα €229

21 Σεπτεμβρίου 2023 Techgear Team

Η Xiaomi παρουσιάζει το Redmi 12 5G, το απόλυτο entry-level smartphone για κάθε ανάγκη, που προσφέρει ταχύτητες 5G, κομψό σχεδιασμό και μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη, με προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης στα ...

OnePlus Open: Το πρώτο foldable της εταιρείας θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο

21 Σεπτεμβρίου 2023 Christos Elpidis

Αν και περιμέναμε το πρώτο foldable της OnePlus στα τέλη του περασμένου μήνα, η εταιρεία αποφάσισε να μεταθέσει τα αποκαλυπτήρια του OnePlus Open για τον προσεχή Οκτώβριο όπως αναφέρει ο έγκριτος leakster Max ...

NIO Phone: Επίσημα το πρώτο και πολύ δυνατό smartphone του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων

21 Σεπτεμβρίου 2023 Christos Elpidis

Η NIO είναι γνωστή για το γεγονός ότι δραστηριοποιείται στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να επεκταθεί και στα smartphones ανακοινώνοντας επίσημα πριν από λίγο το δικό της NIO Phone....

Sony Xperia 10 V Review: Με τον δικό του χαρακτήρα και ξεκάθαρα πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα

20 Σεπτεμβρίου 2023 Christos Elpidis

Κάθε φορά που έρχεται η ώρα να δοκιμάσουμε κάποιο smartphone της Sony είμαστε ήδη προετοιμασμένοι για αυτά που θα δούμε, καθώς η εταιρεία δεν δείχνει καμία διάθεση να αλλάξει πολιτική στον τρόπο με τον οποίο ...

HUAWEI Mate 60 Pro: Η δοκιμή πτώσης δείχνει την ανθεκτικότητα του Kunlun Glass 2nd Gen

18 Σεπτεμβρίου 2023 Christos Elpidis

Μέσα σε όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια του εμπάργκο των ΗΠΑ η HUAWEI δεν έπαψε ποτέ να δημιουργεί εξαιρετικά smartphones και να εξελίσσει τις τεχνολογίες τους θέτοντας τους κανόνες για την κατηγορία γενικότερα. Η ...

Samsung Galaxy S24: Έλαβε πιστοποίηση από την 3C, καμία αλλαγή στην ταχύτητα φόρτισης

15 Σεπτεμβρίου 2023 Christos Elpidis

Οι όποιες ελπίδες είχαμε για ταχύτερη φόρτιση στη νέα flagship σειρά της Samsung μάλλον εξανεμίστηκαν μετά την εμφάνιση των τριών μοντέλων της Samsung Galaxy S24 Series στην βάση της 3C στην Κίνα. Όπως ...

vivo smartphones: Αξιοπιστία και εξαιρετική απόδοση στη mid-range κατηγορία

14 Σεπτεμβρίου 2023 Techgear Team

Η αξιοπιστία της κατασκευής των σημερινών smartphones αποτελεί βασικό ζητούμενο για τους καταναλωτές, οι οποίοι αναζητούν σε κάθε αγορά καινούριας συσκευής τον ιδανικό ‘’gadgetικό σύμμαχο’’, ανθεκτικό σε ...

Τρία νέα smartphones από τη Motorola με προσιτές τιμές για την entry-level και mid-range κατηγορία

14 Σεπτεμβρίου 2023 Christos Elpidis

Η Motorola (Lenovo) παρουσίασε επίσημα τρία νέα προσιτά smartphones, τα Motorola Edge 40 Neo, Moto G84 5G και Moto G54 5G ευελπιστώντας ότι θα καταφέρει να κερδίσει την προσοχή των καταναλωτών στην entry-level ...

realme C51: Επίσημα το νέο entry-level με αποθηκευτικό χώρο 128GB και κάμερα 50MP

14 Σεπτεμβρίου 2023 Techgear Team

Η realme ανακοίνωσε επίσημα το realme C51, ένα πρωτοποριακό entry-level smartphone που έρχεται με τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο στην κατηγορία με έως και 128GB, κάμερα 50MP και γρήγορη φόρτιση 33W, το C51 ...

realme GT5: Το πανίσχυρο smartphone με Snapdragon 8 Gen2, 24GB RAM και φορτιστή 240W

12 Σεπτεμβρίου 2023 Techgear Team

Η realme πραγματοποίησε την επετειακή συνέντευξη Τύπου "Leap Up" στις 28 Αυγούστου με θέμα την ιστορία του realme GT5 των τελευταίων 5 χρόνων και λανσάροντας το "Leap-Forward Climbing Plan". Η realme με το ...

Loader
please wait
techgear_icon