Το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρεί ζημιογόνα για τους gamers την εξαγορά της Activision Blizzard

Δυσκολεύει ο δρόμος για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, καθώς η αρμόδια αρχή περί Ανταγωνισμού και Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) εξέδωσε ανακοίνωσε όπου χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο deal ζημιογόνο για τους gamers σε περίπτωση που ολοκληρωθεί.

Συγκεκριμένα, η CMA αποδέχεται την εκτίμηση διάφορων αναλυτών ότι η εξαγορά θα φέρει αρνητικές επιπτώσεις στους gamers σε βάθος χρόνου, καθότι τίτλοι όπως το Call of Duty θα μπορούσαν να γίνουν αποκλειστικοί για το Xbox (σ.σ. άσχετα αν η Microsoft το έχει διαψεύσει πολλάκις τους τελευταίους μήνες). Αυτή η αποκλειστικότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές, χαμηλότερη ποιότητα και υποστήριξη, λιγότερες επιλογές και λιγότερη καινοτομία.

Παρόμοιες θέσεις φαίνεται ότι έχει και η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ, η οποία αναμένεται ότι θα τοποθετηθεί για το θέμα οριστικά κατά τον Απρίλιο. Αμφότερες οι αρχές, ωστόσο, είναι διατεθειμένες να συζητήσουν κάποιες αλλαγές στο σύμφωνο προκειμένου να ολοκληρωθεί η εξαγορά. Μία από αυτές είναι η…απόσχιση του Call of Duty σε μια νέα, ανεξάρτητη εταιρεία, αλλά κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε άλλα προβλήματα (π.χ. έλλειψη πόρων και προσωπικού για την ανάπτυξη του franchise).

Η Microsoft έχει υποσχεθεί ότι δεν θα κρατήσει κανένα από τα κύρια IPs της Activision ως αποκλειστικό για το Xbox και μάλιστα έχει δεσμευτεί απέναντι στις Sony και Nintendo για τουλάχιστον 10 χρόνια εξασφαλισμένης κυκλοφορίας του Call of Duty για PlayStation και Nintendo Switch. Η CMA, όμως, εκτιμά ότι οι εκδόσεις για άλλες πλατφόρμες ίσως θα είναι υποδεέστερες από αυτές για το Xbox…

[via]

Loading