Το Xbox Series X καλύτερο του PS5 λέει η Valve, αλλά το 85% περιμένει την κονσόλα της Sony

Μετά την αποκάλυψη του PlayStation 5 από τη Sony, τόσο σε επίπεδο εμφάνισης, όσο και σε τεχνικών χαρακτηριστικών, αναπόφευκτα ξεκίνησε η κουβέντα - σύγκριση με το Xbox Series X της μεγάλης αντιπάλου, Microsoft.

Η αλήθεια είναι ότι αμφότερα είναι πανίσχυρα και λογικά η επικράτηση του ενός απέναντι στο άλλο θα κριθεί στους τίτλους που θα προσφέρουν στους gamers, παρόλα αυτά, τις τελευταίες ημέρες είχαμε τοποθετήσεις από ειδικούς του χώρου του gaming που εκθειάζουν είτε το ένα, είτε το άλλο.

Η τελευταία έρχεται από τον Gabe Newell, συνιδρυτή και CEO της Valve, ο οποίος μίλησε στο The Project NZ και απάντησε στην ερώτηση “ποιο είναι καλύτερο”. Η θέση του ήταν ξεκάθαρα με το νέο Xbox, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις για την επιλογή του και αρκέστηκε να πει μόνο τη φράση “επειδή είναι”.

Προφανώς, το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων μας αφορά παιχνίδια για PCs, αλλά μεταξύ των δύο θα επέλεγα σίγουρα το Xbox.

Θεωρούμε τουλάχιστον άκαιρη και άσκοπη τη σύγκριση μεταξύ των δύο νέων παιχνιδοκονσολών, αφού σε γενικές γραμμές θα προσφέρουν στον gamer τις ίδιες δυνατότητες. Επιμένουμε ότι τα παιχνίδια και η εμπειρία χρήσης είναι αυτά που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την επιτυχία τους, και η καλύτερη απόδειξη δεν είναι άλλη από το Nintendo Switch, το οποίο μπορεί να μην φτάνει σε επιδόσεις τα Xbox One και PS4, αλλά έχει καταφέρει να σημειώσει τεράστια επιτυχία και να αποκτήσει φανατικούς φίλους.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι σε έρευνα που διεξήχθη από την Experience12 στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ 3000 ερωτηθέντων, το 85% δήλωσε πως περιμένει με μεγαλύτερη ανυπομονησία το PlayStation 5.

Εσείς;

Loading