Επιλογές για VR headset για όσους δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα

pico_1_vr

Το 2016 μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως η χρονιά των VR headsets, καθώς φέτος θα δούμε στην αγορά πολλές προτάσεις διάφορων εταιρειών, όπως τα Oculus Rift, PlayStation VR και HTC Vive, ενώ περιμένουμε και ακόμα μεγαλύτερες πωλήσεις για Samsung Gear VR και Google Cardboard.

Ωστόσο, με εξαίρεση το τελευταίο, όλα τα προαναφερθέντα χαρακτηρίζονται από αρκετά μεγάλο κόστος που πολλές φορές είναι αποτρεπτικό για τον μέσο χρήστη (ενδεικτικά αναφέρουμε τα €699 του Oculus Rift και τα €399 του PlayStation VR), ενώ στην περίπτωση του Gear VR (κόστος €99) θα πρέπει να έχεις στην κατοχή σου κάποιο από τα high-end smartphones της Samsung.

Είναι δεδομένο ότι αρκετοί χρήστες θα ήθελαν να ζήσουν την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας από φέτος χωρίς να ξοδέψουν πολλά χρήματα και γι’ αυτό αξίζει να ρίξετε μια ματιά σε 5 από τα κορυφαία value-for-money VR headsets του καταστήματος Geekbuying.

PICO 1 

Θυμίζει αρκετά το Gear VR και υποστηρίζει συσκευές Android με οθόνη 5.0”-6.0”. Στα πολύ θετικά το μικρό βάρος (300gr) και η ανθεκτική κατασκευή, η μεγάλη γωνία θέασης (96° FoV) και η δυνατότητα ρύθμισης για άτομα με προβλήματα όρασης (μυωπία, αστιγματισμό, υπερμετρωπία), καθώς και η σχετικά μεγάλη αυτονομία του (8 ώρες χρήση). Συνδέεται με το smartphone μέσω της υποδοχής microUSB και διαθέτει κεραία Bluetooth 3.0, touchpad, κουμπιά διαχείρισης Bluetooth, Volume, Power και απάντησης για εισερχόμενες κλήσεις. Διαθέσιμο σε τιμή €80.54.

baofeng

Baofeng Mojing IV

Συμβατό με συσκευές Android με οθόνη 4.7”-5.5”. Είναι ελαφρώς πιο βαρύ από το PICO 1 (317gr) και προσφέρει την ίδια γωνία θέασης (96° FoV), ενώ διαθέτει ξεχωριστό τηλεχειριστήριο για την επικοινωνία με το συνδεδεμένο smartphone. Η τιμή του στα €40.92.

deepoon_v3

Deepoon V3

Η πρόταση της εταιρείας υποστηρίζει συσκευές Android με οθόνη 4.7”-5.7”, προσφέρει γωνία θέασης 96° (FoV) και δυνατότητα ρύθμισης των φακών για άτομα με μυωπία. Το ελαφρύτερο απ’ όλα της λίστας μας με βάρος μόλις 249gr. Κοστίζει €34.64.

Virtoba-X3

Virtoba X3

Με διαφορετική προσέγγιση από τα προηγούμενα, καθώς το smartphone (υποστηρίζει Android με οθόνες 4.7”-6.0”) εισέρχεται από ένα συρόμενο πορτάκι. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να συνδέσει εξωτερικά ακουστικά, ενώ μπορεί να φορά τα γυαλιά του χάριν στον έξτρα χώρο στο εσωτερικό του headset παρότι υπάρχει δυνατότητα σχετικής ρύθμισης των φακών. Η γωνία θέασης κυμαίνεται από 85°-95° και το βάρος του είναι στα 330gr. Θα το βρείτε σε τιμή €28.09.

vr_box_2

VR BOX 2

Το πιο προσιτό απ’ όλα τα VR headsets, με τιμή μόλις €23.96. Υποστηρίζει συσκευές Android με οθόνες 3.5”-6.0”, διαθέτει ειδικό τζάμι για την προστασία από την μπλε ακτινοβολία, έξτρα χώρο για όσους φορούν γυαλιά οράσεως και προσφέρει γωνία θέασης 85°-95°.

Advertisements
This entry was posted in Gadgets. Bookmark the permalink.