Η Creative Assembly, οι δημιουργοί της δημοφιλούς σειράς παιχνιδιών στρατηγικής Total War, είχε ανακοινώσει μέσα στο καλοκαίρι ότι θα εργάζεται επάνω σε μια spin-off σειρά παιχνιδιών που βασίζεται στο Total War με τη διαφορά ότι θα εστιάζει σε σημαντικά γεγονότα αντί σε ολόκληρες εποχές. Η σειρά αυτή ονομάζεται Total War Saga και σήμερα η SEGA ανακοίνωσε το πρώτο παιχνίδι με τίτλο "Thrones of Britannia".

"Βρισκόμαστε στο έτος 878 μ.Χ. όπου ο Άγγλος βασιλιάς Alfred the Great έχει καταφέρει να αποκρούσει την επέλαση των Vikings αμυνόμενος ηρωϊκά στη μάχη του Edington. Ηττημένοι, αλλά όχι εντελώς νικημένοι, οι Vikings έχουν διασπαρθεί σε όλη τη Βρετανία. Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 80 χρόνια, ο τόπος μοιάζει να κρέμεται σε μια εύθραυστη ισορροπία, με αποτέλεσμα οι βασιλιάδες της Αγγλίας, Σκωτίας, Ιρλανδίας και Ουαλίας να αισθάνονται ότι πλησιάζει η ώρα για μια μεγάλη αλλαγή και πολλές ευκαιρίες.

Θα υπογραφούν συνθήκες. Θα γίνουν πόλεμοι. Θα υπάρξουν γυρίσματα της τύχης που θα φτάσουν στα όρια του θρύλου, σε ένα έπος που αποκαλύπτει την απαρχή ενός από τα μεγαλύτερη έθνη στην Ιστορία.

Πολλοί βασιλιάδες θα εγερθούν. Ένας, όμως, θα βασιλεύσει."

Για την ώρα δεν έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας για το Total War Saga: Thrones of Britannia, αλλά είναι σίγουρο ότι θα το δούμε σε Windows PC μέσα στο 2018.

Advertisements