Turrican Flashback Review

Οι αρκετά παλιοί gamers που προλάβατε τις εποχές των Amiga, Atari ST, Commodore 64 κλπ. δεν υπάρχει περίπτωση να μην παίξατε ποτέ κάποιο από τα παιχνίδια της σειράς Turrican. Ε λοιπόν, εάν έχετε στην κατοχή σας Nintendo Switch ή PS4 τότε μπορείτε να ξαναζήσετε τη μαγεία τους μέσα από τη συλλογή Turrican Flashback που είναι διαθέσιμη από σήμερα σε τιμή €29.99.

Το Turrican Flashback περιλαμβάνει τα Turrican, Turrican II, Mega Turrican και Super Turrican, επομένως, όρεξη να έχεις να ξοδέψεις ώρες επάνω τους. Τις τελευταίες ημέρες είχα την ευκαιρία να παίξω την έκδοση της συλλογής για το Nintendo Switch και….σαν να μην πέρασε μια μέρα. Είναι γεγονός ότι λόγω της νοσταλγίας εξιδανικεύεις κάποια πράγματα και ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα όταν άκουσα την μουσικάρα του στην αρχή, αλλά ταχύτατα προσγειώθηκα στην πραγματικότητα ενός τρομερά δύσκολου side-scrolling shooter. Το θετικό είναι ότι σου προσφέρει εξαρχής τη δυνατότητα να παίξεις με cheats προκειμένου να φτάσεις ως το τέρμα, αλλά καλό θα είναι να προσπαθήσετε πρώτα με τις δικές σας δυνάμεις (δίνει και κάποια continue αν χάσεις όλες τις ζωές).

turrican-flashback-techgear-review-4.jpg

Τα Turrican και Turrican II είναι αρκετά πιο “χαοτικά” σε σύγκριση με τα Mega και Super Turrican, καθώς τα τελευταία έχουν μια πιο ξεκάθαρη πορεία μέσα στις εξίσου αρκετά μεγάλες (και δύσκολες) πίστες τους. Η φιλοσοφία όλων των παιχνιδιών είναι η ίδια: δεν χαλαρώνεις ποτέ, εχθροί εμφανίζονται από παντού, έχεις να αντιμετωπίσεις και τη φυσιολογία της πίστας, ενώ σε κάθε μία υπάρχουν κρυμμένα μυστικά για να ανακαλύψεις. Το καλό είναι ότι μέσα σε κάθε πίστα βρίσκεις διαρκώς νέα power-ups για να ενισχύσεις το οπλοστάσιο σου και μπορείς να δεχθείς μερικά χτυπήματα (ακόμη και το άγγιγμα προκαλεί ζημιά).      

turrican-flashback-techgear-review-7.jpg

Επιστρέφοντας στα πρώτα δύο, ακόμα και οι νέοι gamers αξίζει να αφιερώσετε χρόνο σε αυτά για να εξασκηθείτε, ούτως ώστε να απολαύσετε με μεγαλύτερη εμπειρία τα Mega και Super Turrican που διαθέτουν καλύτερο gameplay και πιο γραμμική εξέλιξη. Ξεκινάς με ένα απλό όπλο που πολύ γρήγορα αναβαθμίζεται από αυτά που βρίσκεις στην πορεία, μπορείς να κινηθείς αριστερά και δεξιά (πάντα υπάρχει κάτι να βρεις και όταν κινείσαι φαινομενικά προς τα πίσω), ενώ γενικά το gameplay είναι ταχύτατο και απαιτεί διαρκή εγρήγορση. Κρατώντας πατημένο το “fire” πυροβολάς διαρκώς (ευτυχώς δεν τελειώνουν ποτέ οι σφαίρες του βασικού όπλου), έχεις στη διάθεση σου “βόμβες” που καλύπτουν όλη την πίστα και μπορείς να μετατραπείς σε “μπαλίτσα” αλλά θέλει προσοχή για που θα επιλέξεις να την ενεργοποιήσεις. Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τα Mega και Super Turrican, απλά προστίθεται και ένας γάντζος για να φτάνεις φαινομενικά απρόσιτα ύψη, ενώ η “βόμβα” αντί να προκαλεί ζημιά στους εχθρούς τους παγώνει για ένα χρονικό διάστημα. 

turrican-flashback-techgear-review-32.jpg

Σε θέματα τεχνικής φύσεως, η Factor 5 έχει κάνει εξαιρετική δουλειά προκειμένου να διατηρήσει αναλλοίωτη τη φιλοσοφία των παιχνιδιών, χωρίς να λείπουν βέβαια οι απαραίτητες βελτιστοποιήσεις στο gameplay και η προσθήκη ορισμένων στοιχείων που θα βοηθήσουν τον σύγχρονο gamer να τα βγάλει εις πέρας χωρίς να απαγοητευτεί. Ήδη έχω αναφέρει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσεις εξαρχής τα cheats, αλλά υπάρχει και η λύση του άμεσου rewind για να επιστρέψεις πατώντας ένα κουμπί μερικά δευτερόλεπτα πίσω προκειμένου να αλλάξεις κάποια απόφαση ή να αποφύγεις κάποιο χτύπημα. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα να αποθηκεύσεις την πρόοδο σου. Υπάρχει, επίσης, η επιλογή διάφορων modes αναλογίας εικόνας.

Δεδομένης της δημοφιλίας που έχουν αποκτήσει αρκετοί σύγχρονοι τίτλοι αυτού του στυλ με retro γραφικά, αντιλαμβάνεστε ότι η συλλογή Turrican Flashback δεν απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στους νοσταλγούς εκείνης της εποχής, αλλά θα κερδίσει την προσοχή και των νέων gamers.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading