Ινδονησία: Ποινές φυλάκισης 12 ετών για απαγορευμένα tweets

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Επικοινωνιών της Ινδονησίας, όποιος προβεί στη δημοσίευση απαγορευμένου περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων και των χρηστών του Twitter, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις αυστηρότατες ποινές που προβλέπει η νομοθεσία της χώρας.

Μπορεί η Twitter να ανακοίνωσε πρόσφατα τις προθέσεις της για λογοκρισία των tweets σε συγκεκριμένες χώρες, όμως για την ώρα δεν απαγορεύει στους χρήστες του κοινωνικού δικτύου της να δημοσιεύουν δυσφημιστικό, απειλητικό ή και άλλου είδους περιεχόμενο.

Έτσι, η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει η ίδια μέτρα, απειλώντας με διώξεις στο μέγιστο βαθμό που επιτρέπει ο νόμος κατά των πολιτών που δημοσιεύουν μη επιτρεπόμενο περιεχόμενο και μάλιστα ανεξαρτήτως του πόσο παλιά είναι η δημοσίευση.

Πιο συγκεκριμένα, οι Ινδονήσιοι θα αντιμετωπίσουν ποινές φυλάκισης 7-12 ετών σε περίπτωση που κάποιο από τα tweets τους σχετίζεται με πορνογραφία, απειλές, απάτη, τζόγο ή βλασφημία. Ο υπουργός Τifatul Sembiring δήλωσε:

"Όποιος παραβιάσει το νόμο θα τιμωρηθεί. Κάθε χρήστης θεωρείται υπεύθυνος για οτιδήποτε δημοσιεύεται από την τοποθεσία και τις συσκευές του."

Αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση λογοκρισίας στα κοινωνικά δίκτυα. Πρόσφατα είδαμε ότι παρόμοια μέτρα ισχύουν και στην Ταϊλάνδη με οποιοδήποτε “απαγορευμένο” Like ή Share στο Facebook να μπορεί να επιφέρει στους πολίτες της χώρας ποινή φυλάκισης μέχρι και 15 ετών!

[πηγή venturebeat]
Loading