Αυτή είναι η πρώτη under-display selfie κάμερα από την Oppo! [Video]

Όπως το περιμέναμε, η Oppo υλοποίησε την υπόσχεση της και παρουσίασε επίσημα πριν από λίγο στο MWC Shanghai 2019 την πρώτη selfie κάμερα που βρίσκεται τοποθετημένη κάτω από την οθόνη και αποκάλυψε λεπτομέρειες για την τεχνολογία της.

Η κινέζικη εταιρεία αναφέρει ότι έχει χρησιμοποιήσει ένα δικό της custom διάφανο υλικό και επανασχεδίασε τη διάταξη των pixels έτσι ώστε το φως να περνά μέσα από το νέο "στρώμα" για να φτάνει στη selfie κάμερας. Ο αισθητήρας είναι μεγαλύτερος από ό,τι έχουμε συνηθίσει και ο φακός διαθέτει μεγαλύτερο διάφραγμα. Ακόμη, η περιοχή γύρω και επάνω από τον αισθητήρα εξακολουθεί να είναι ευαίσθητη στην αφή και η Oppo δηλώνει πως δεν επηρεάζεται η ποιότητα της εικόνας στην οθόνη.

Να σημειώσουμε πως η Oppo παραδέχεται πως οι λήψεις από την under-display κάμερα δεν θα προσφέρουν σε αυτή τη φάση την καλύτερη δυνατή ποιότητα, διότι θα χρειαστεί να λυθούν διάφορα ζητήματα που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η πρόσληψη του φωτός. Ως εκ τούτου, τα χρώματα μπορεί να μην αποτυπώνονται στο 100% της ακρίβειας τους και δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιπτώσεις να παρατηρείται γυαλάδα. Γι' αυτό, άλλωστε, η εταιρεία ανέπτυξε ειδικό αλγόριθμο που συνεργάζεται με το hardware του smartphone με σκοπό να προσφέρει ποιότητα εφάμιλλη με αυτήν των περισσότερων smartphones της αγοράς.

Όλα αυτά θα αποδειχτεί κατά πόσο ισχύουν όταν δούμε την under-display κάμερα σε κάποια πραγματική συσκευή. Σύμφωνα με την Oppo, το πρώτο smartphone με το νέο χαρακτηριστικό θα παρουσιαστεί στο κοντινό μέλλον.

Loading